Havemøbler i polywood

Det syntetiske plasttræ polywood er som skabt til havemøbler. Det ligner rigtigt træ, men kræver et minimum af vedligeholdelse og har lang levetid.

Materialet afviser fugt og mug og kan i det daglige blot vaskes af med vand og sæbe. Det anbefales, at du bruger bordskånere og undgår glasprodukter direkte på overfladen i skarpt sollys pga. brandglaseffekten. Uden for sæson opbevarer du bedst dine polywood-møbler i et tørt og ventileret rum.

Til vedligeholdelse anbefaler vi:Guardian poly wash.

Det populære polyrattan

Polyrattan er efterhånden et velkendt materiale til havemøbler. Det er vejr- og UV-bestandigt, tåler høje temperatursvingninger og kræver et minimum af vedligeholdelse.

Polyrattan gøres rent med en blød børste og sæbevand. Du bør desuden undgå brug af højtryksrenser og skrappe eller slibende rengøringsmidler. Uden for sæson opbevarer du bedst dine polyrattan-møbler i et tørt og ventileret rum.

Til vedligeholdelse anbefaler vi:Guardian poly wash.

Bliv klogere på FSC-mærket eucalyptus

FSC-mærket eucalyptus er et miljøvenligt valg. Det er produceret og designet til det danske sommerklima og efterbehandlet med en olie, der forebygger revner og sprækker. Se eksempelvis de lækre Langkawi loungesofaer, der er fremstillet i FSC-mærket eucalyptus.

Husk at træ altid skal efterspændes, når det har tilpasset sig de nye omgivelser.

Uden for sæson opbevarer du bedst dine møbler i et tørt og ventileret rum.

Vil du vide mere om havemøbler i akacietræ?

Akacietræ er en hårdfør træsort, som anvendes til både malede og oliebehandlede møbler.

Får overfladen revner pga. træets naturlige tilpasningsproces, bør især malede møbler pudses med finkornet sandpapir og repareres med reparationsmaling – ellers kan der trænge fugt ind, og malingen vil skalle af.

Møblerne gøres rent med mildt sæbevand og opbevares frostfrit om vinteren – undgå at dække dem til med f.eks. plast.

Bambus - det bæredygtige valg

Et af de nyere, men ekstremt populære materialer, er bambus. Og med god grund. Det er meget stærkt og nemt at bearbejde i møbelproduktion. Samtidig er det bæredygtigt, da bambus vokser ekstremt hurtigt og producerer 25 gange mere udbytte pr. hektar end løvskov.

Bambus kan opnå en dyb glød, der ligner teaktræ. Den opstår naturligt pga. rørenes sukkerindhold, når bambussen dampes under tryk.
Sørg for at mætte bordplader af bambus med olie, inden de tages i brug. Uden for sæsonen skal bambus opbevares indendørs i et ikke-opvarmet rum.

Til vedligeholdelse anbefaler vi:Guardian træolie.

De klassiske mahognimøbler

Nogle af ILVAs mest charmerende havemøbler fremstilles i malet mahogni. Se eksempelvis den klassiske Rosenlund-serie.

Det er et levende materiale, der som alt andet træ påvirkes af fugt og temperatur. Trækker der harpiks eller olie ud gennem malingen, fjernes det med grundrens. Under meget tørre forhold, kan der opstå sprækker i malingen, så træet kan suge fugt – reparér revnerne med maling.

Uden for sæsonen skal malet mahogni opbevares indendørs i tørt og ventileret, og du bør ikke overdække dine møbler med plast.

Drømmer du om behagelige havemøbler i textilin?

Textilin er et miljøvenligt fremstillet materiale, der egner sig fremragende til havemøbler. Det består af polyesterfibre dækket med vinyl, som giver en god siddekomfort, da materialet ikke strækker sig. Samtidigt kan regn og snavs kan passere igennem.

Textilin rengøres med svamp, klud og sæbevand. Uden for sæson opbevarer du bedst dine textilin-møbler i et tørt og ventileret rum.

Fibercement

Kan du lide det rå look, kan du med fordel vælge dine havemøbler i fibercement. Det er et stærkt naturmateriale, som giver en let overflade med en høj styrke og som er vejrbestandig. Husk at mætte overfladen med voks.
Eventuelle mindre revner kan slibes forsigtigt, og aflejringer af salt eller kalk kan fjernes med eddike – husk at efterpolér med voks. Opbevares i et tørt og ventileret rum.

Til vedligeholdelse anbefaler vi: Guardian stone sealer eller Guardian bivoks.

Hårdføre havemøbler i teaktræ

Havemøbler i teaktræ er yderst hårdføre og holdbare, da træet fra naturens side er meget hårdt og olierigt. Du kan vælge at lade dine havemøbler i teak stå ubehandlede, og de vil med tiden få en sølvgrå overflade, eller du kan vælge at oliebehandle dem i løbet af sommeren, og de vil stå med en varm og gylden glød.

Teaktræsmøbler kan tåle at stå ude hele året, men du forlænger møblernes levetid ved at opbevare dem i et tørt og ventileret rum uden for sæson.

Til vedligeholdelse anbefaler vi: Guardian ædeltræsrens ogGuardian træolie til havemøbler.

Havemøbler i plastfibre

Havemøbler med de vejrbestandige plastfibre er for dig, der ønsker møbler, som ikke behøver anden vedligeholdelse end en våd klud indimellem. Samtidig er havemøbler med plastprodukt på sæde og ryg i de senere år blevet bedre i kvalitet og design. Det betyder, at du sagtens kan få pæne og holdbare møbler, selvom du vælger plast.

Havemøbler med natursten

Natursten som granit, marmor og skifer tåler store mængder varme - en stor fordel, når sommeren byder på stærk sol og høje temperature.
Med alle former for natursten er det vigtigt med en grundig pleje med de rigtige plejemidler både før og især i den første tid efter ibrugtagning. Brug en stenolie, som sikrer dig den varige glæde ved materialet. Natursten opbevares udendørs hele året.

Til vedligehold anbefaler vi Guardian stone sealer.

Parasoller og pavilloner

På en hed sommerdag kan det være befriende at svale sig i skyggen fra en parasol eller en pavillon.
Skulle der komme pletter og snavs på overtrækket kan du rengøre stoffet med en svamp og en mild sæbeopløsning. Husk at skylle grundigt efter med vand.

Når parasollen ikke er i brug, har den bedst af at blive opbevaret tørt og tildækket – så undgår du jordslåede pletter.

Pas godt på dine havehynder

Hynder til udendørs brug er ofte lavet af polyester, dralon eller bomuld. Tjek efter på produktspecifikationerne, om dine hynder tåler maskinvask. Efter maskinvask kan du sætte hynderne til tørring på højkant, så tørrer de hurtigere. Hvis dine hynder ikke tåler maskinvask, kan du fjerne støv og krummer med en støvsuger og snavs og pletter med en ren fnugfri klud. Om vinteren opbevarer du bedst dine hynder et tørt og ventileret sted.

Populære kategorier

 • Online leveringspriser

  Boligtilbehør: fra 39,- Møbler: fra 349,-

 • Gratis levering til bolighus

  Køb dine varer online og få leveret gratis til dit bolighus

 • Byt i bolighus

  Shop online og byt i bolighus

 • Reklamationsret

  Vi giver dig 30 mdr til at reklamere over en vare

 • Prissikkerhed

  Vi tilbyder 30 dages prissikkerhed