Kurv
Kurv

Pleje og vedligeholdelse af lædermøbler

 

Ægte læder er et rent naturprodukt kan det varierer hudens udseende og egenskaber. 

Plejeguide

 

Læder kræver som regel ikke megen vedligeholdelse, men kan heller ikke klare sig helt uden. Lædermøbler, der er udsat for stort slid, tilsmudsning, udtørring m.v., kræver lidt mere vedligeholdelse end ellers.

 

Læder med overfladebeskyttelse

 

Denne type læder har en rimelig lysægthed og er let at holde. Det modstår de fleste brugspåvirkninger. 

Overfladebehandlet læder rengøres med en blød klud, evt. opvredet i demineraliseret vand. Grundig rengøring kan ske med en blanding af 1/4 dl sæbespåner til 1 liter varmt, demineraliseret vand. Brug blandingen når den er lunken. Undgå at gnide for kraftigt på læderet. Evt. sæberester poleres væk med en tør klud.

Det er normalt ikke nødvendigt at tilføre læderet yderligere fedtstof. Creme og olie må kun bruges med stor forsigtighed og efter brugsanvisningen. Er overfladen slidt igennem, kan olie og creme give grimme skjolder.

Ruspalt

Har ingen narv, det er undersiden af huden. Det rengøres og vedligeholdes som anilinlæder. Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre rensemidler på læder.

 

 

Læder uden overfladebeskyttelse

 

Ren anilinlæder er det tætteste, du kommer på naturligt læder - det er blødt, lækkert og smidigt. Læder uden overfladebeskyttelse har en lavere lysægthed, og bør derfor beskyttes mod direkte sollys. Læderet tager lettere imod fedt, f.eks. fra håret, og bliver ofte mørkere i brug.

Læder uden overfladebeskyttelse vedligeholdes på samme måde som overfladebehandlet læder, men tåler ikke almindelig lædercreme eller olie. Enkelte typer tåler heller ikke sæbespåner. Spørg ILVA, hvis du vil vide hvilke typer, det drejer sig om.

Hvis du mangler svar, kan du finde mere information om pleje og vedligeholdelse af dine møbler her.