Kurv
Kurv

Gode råd til polstermateriale

Der anvendes stålfjedre, gummigjorde eller plader som bund, og der polstres med polyether- eller koldskum og fibervat. I puder kan der være skum, granulat, fibervat, fjer, dun eller kombinationer. Polydun, som er en kombination, kan, hvis den anvendes i sædepuder, have en lidt kortere levetid end andre typer pudefyld. 

  • Polstringen skal ikke vedligeholdes, den kan evt. støvsuges.

Al polstring ændrer sig i brug, ombyt derfor puderne, hvis det er muligt, og sid ikke altid samme sted. Derved opnås at polstringen "sætter sig" mere jævnt over hele siddefladen, og den kommer mindre "ud af facon" efter brug.

Er polstringen udsat for hård brug, fx tunge personer eller kontinuerlig brug dagen igennem, skal der vælges en hårdere polstring med stor genrejsningsevne. Søg råd hos ILVA, hvis du har spørgsmål til, hvilke polstermøbler, der er velegnede til netop dit behov. 

Mange løse puder skal bankes let for ikke at falde sammen. Det gælder fx altid ægte dun, som er uden bæreevne. Dunpuder kræver kun det samme som en hovedpude. De rystes let, evt. bankes. Puder med kraftigere fyld kræver lidt mere bankning. Jo større og tungere puderne er, jo mere skal de bankes, hvis de skal beholde formen.

Alle puder har tendens til at ændre form i brugen. Ofte er bløde puder, der folder og rynker lidt, en del af det "behagelige look", som møblet er designet med. Skal sådanne puder holde faconen, er omhyggelig opbankning næsten dagligt nødvendig. Spørg ILVA om den rigtige behandling.