Kurv
Kurv

Pleje og vedligeholdelse af Senge & Madrasser

Madrasser kræver ikke megen vedligeholdelse; det gælder alle typer. For at bevare formen på en madras anbefales det at vende den jævnligt, både på hoved- og fodende samt for- og bagside. Det anbefales ligeledes at vende topmadrassen jævnligt. Madrasser støvsuges gerne jævnligt, og pletter fjernes med rensemiddel ofte baseret på demineraliseret vand. Det anbefales at lufte ud i soveværelset hver dag, så madrassen samt sengetøj ventileres. Vær opmærksom på at alt bomuldsstof kan krympe ved vask.

Elevationsseng

Mange madrasser lægges i senge med elevationsbunde. Disse kan hæves og indstilles manuelt eller elektrisk. Madrassen skal være konstrueret til dette formål. Når madrasser skal kunne hæves uafhængigt af hinanden i dobbeltsenge, er det nødvendigt med lidt "luft" imellem. Madrasserne vil i så fald ikke kunne ligge helt tæt sammen.

Vær opmærksom på, at nogle bunde ikke tåler, at man sidder på hjørnerne, når de er hævet.

Spørg ILVA, hvad din elevationsbund kan tåle. 

Boxmadrasser

Materialerne i en boksmadras bliver bløde med tiden, og især der, hvor kroppen belaster madrassen: boksmadrassen er dog konstrueret til dette, så den bevarer funktionen og komforten. For at mindske dette kan madrassen samt topmadrassen vendes jævnligt, både på hoved- og fodende samt for- og bagside. Luft gerne topmadrassen udendørs to til fire gange årligt.

Betrækket vaskes ifølge vaskeanvisningen, og strækkes ud efter vask for at bevare formen. Pletter kan fjernes ved at gnide forsigtigt med en fnugfri klud opvredet i sæbevand eller vand tilsat opvaskemiddel.

Sørg for god ventilation under boksmadrassen og sæt den gerne på højkant, hvis du ikke bruger den i noget tid.

Hvis muligt anbefales det at lufte boksmadrassen udendørs nogle gange årligt på tørre og lune dage. Undgå at sove i midten af en dobbeltseng, der er sat sammen af to fjedermadrasser, da dette i længden kan skade fjedrene. 

Softspring og Springround madrasser

Softspring og Spring har begge to en kerne af pocketspring fjedre omgivet af henholdsvis Hypersoftskum eller flere lag af Fiberfill.

Begge madrasser er udelte og har derfor en stor liggeflade. Man kan med fordel jævnligt slå sofaen ud, når den ikke er i brug, således skum og tekstiler ikke står foldet. Det hjælper til at holde materialerne pæne i længst mulig tid.

Ligeledes skal man være opmærksom på, der i denne madrasserie er gennemsyninger. Tekstilerne er produceret til at kunne holde til dette og der er derfor ikke grund til bekymring over det lille hul som nålen ved gennemsyningen skaber.

Der kan med fordel bruges Guardians tekstil imprægnering på Innovation Living tekstilerne. Køb Guardian Textilimprægnering her.

Ligeledes kan Guardians textilrens benyttes til at afhjælpe pletter og lignende. Køb Guardians Textilrens her.