Kurv
Kurv

Haveborde i træ

Haveborde i træ til både have og altan

Er du på udkig efter et bord til din have eller altan? Så er haveborde i træ et godt valg. Træ er nemlig et klassisk materiale, der klæder ethvert uderum. Hvis du er vild med den patina som et organisk materiale får, når vind og vejr sætter sit præg, så får du også et bord, som kun bliver flottere med årene. Derudover kræver det kun en anelse vedligeholdelse for at haveborde i træ holder sig pæne mange år ud i fremtiden.

Hos ILVA har vi træhaveborde i flere størrelser, og du kan derfor både finde store haveborde, hvor du kan dække op til mange gæster, og små runde haveborde i træ, der passer perfekt på altanen eller den lille terrasse. Sammensæt dit havebord i træ med andre træhavemøbler, eller bland materialerne. Skab for eksempel en flot kontrast ved at sammensætte et rundt havebord i træ med havestole i metal. Eller kombinér et havebord i sort træ med farvede stole.

Hvorfor vælge haveborde i træ?

Træ er et organisk materiale, der ændrer sig med tiden og påvirkes af vind og vejr. Og selvom det betyder, at det kræver en anelse ekstra pleje, er der også mange, der påskønner den patina, som opstår over tiden. Derudover findes der mange forskellige træsorter, som er særligt velegnede til at stå ude, og som derfor ikke kræver ret meget vedligeholdelse.

Teak hædres som den træsort, der er mest egent til udendørs brug, blandt andet fordi det fra naturens side har et meget højt indhold af olie. Der er dog mange flere træsorter, der også egner sig godt til udendørsmøbler. For eksempel er både akacie og eucalyptus velegnede til det danske klima.

Uanset hvilken trætype du vælger til dit havebord, kan du have samvittigheden i orden. Vores træhaveborde er nemlig i FSC-certificeret træ, hvilket gør det til et bæredygtigt valg. Certificeringen betyder, at træet er produceret med omtanke på både skov, arbejdere og de mennesker, der bor i lokalområdet. Læs mere om bæredygtighed og miljø.

Sådan passer du på dine træhaveborde

Hvis du vælger haveborde i træ, er det langt fra ensbetydende med at møblet kræver meget pleje.

Har du et havebord i teak, kan du faktisk vælge at lade det så ubehandlet, da træet er enormt modstandsdygtigt overfor råd. Det ændrer dog farve med tiden og bliver mere gråligt at se på. Du kan enten påskønne det som patina, eller give det en gang olie i ny og næ. Generelt anbefaler vi, afhængig af træsorten, at du renser dit træhavebord med plejemidler til træ og giver det olie 1-2 gange årligt. Læs også vores guide til pleje og vedligeholdelse af havemøbler.

Malet træ er også en måde at få dit træhavebord til at holde længere. Hvis du for eksempel vælger et hvidt havebord i træ, så beskytter malingen træet, og møblet holder længere uden vedligeholdelse. Ofte er det kun nødvendigt med et nyt lag maling hver 3-4 år. Hvis det skal være helt vedligeholdelsesfrit, kan du også tage et kig på vores vedligeholdelsesfrie havemøbler.