Kurv
Kurv

4 gode råd til indretningen af børneværelset

Børneværelser skal sætte gang i fantasien og inspirere til leg. Det er her, hvor personligheden udtrykkes og kreativiteten får frit spil, men indretningen må stadig gerne matche resten af hjemmet. Vi giver dig 4 gode råd og inspiration til indretningen af børneværelset.

 

1. Multifunktionalitet er et plus

På et børneværelse er der typisk mange ting og sager, derfor skal der være gode muligheder for opbevaring, så det bliver nemt for barnet at holde rummet rent, ryddeligt og overskueligt. Nøglen til en god leg, er ofte at der er orden i legesagerne, og at de forskellige kategorier holdes adskilt, så det er nemt tilgængeligt at gå igang med en leg. Indret med møbler, som har flere funktioner, som fx en lille bænk med opbevaring. Det gør det nemt og hurtigt, at rydde op og gemme legetøjet væk. 

2. Tænk over farverne

Det er ikke alt legetøj, som fås i douchede nuancer og med legetøj i mange forskellige farver, kan børneværelset hurtigt komme til at virke rodet. Indret i stedet med douchede farver, når du vælger møbler til børneværelset. Med børnemøbler i mint, grå eller lyserød kan du hurtigt og enkelt skabe en farverig og fantasifuld stemning på børneværelset.

3. Opdel værelset i flere funktioner 

Det er en god idé at opdele børneværelset i forhold til forskellige funktioner. For eksempel et område til sengen med en lille boghylde og et andet til leg. Når værelset opdeles efter funktioner, er det nemmere at holde orden. Børneværelset bliver hurtigt rodet, men skal samtidig være hurtig at rydde op igen. Alt i alt skal børneværelset kunne en helt masse ting. Vigtigst af alt – det er her, hvor leg, læring og fantasi skal gå op i en højere enhed.

4. De sidste deltajer

Det er ofte de små detaljer, som man glemmer i forbifarten. Hvad enten det er sengeheste og skuffer til sengene – altså de mere praktiske detaljer eller de legende deltaljer. En rutsjebane fra øverste etage af køjesengen er en af de vigtig detaljer, hvis du spørger dit barn. Hvem vil ikke gerne kunne rutsje ned fra sengen?