5 nemme indretningstips der byder hyggen indenfor

28. aug 2019

Hjemme er der, hvor du slapper af. Derfor er det vigtig, at omgivelserne indbyder til hygge og skaber en indbydende stemning.

Ønsker du at byde hyggen indenfor hjemme hos dig? Så se med her, hvor du får 5 nemme indretningstips til at skabe en hyggelig stemning derhjemme.

Sæt lys på tilværelsen

Belysningen, du vælger i din indretning, har stor indflydelse på stemningen i rummet – og der er mange muligheder: Kold, varm, skarp eller blød belysning? Loftslamper, gulvlamper, bordlamper eller væglamper?

Når du vælger lamper, er det bedst at sørge for, at belysningen både er varm og hyggelig, men samtidig også praktisk, hvis det er nødvendigt. Er du for eksempel glad for at sidde i dit yndlingshjørne i sofaen med en god bog, så placér en lampe ved siden af sofaen, der afgiver godt med lys uden at blænde.

Hemmeligheden bag hyggelig og stemningsskabende belysning er mange små lyskilder, der giver et blødt, varmt lys. Lamper med skærme i farvet glas er især gode til at afgive den helt rigtige varme glød og skabe hyggestemning.

Du kan også bruge dine lamper til at sætte fokus på bestemte elementer i din indretning. Vælg for eksempel en smuk bordlampe, der kan stå sammen med dit yndlingsnips og lyse det op i rummet.

{{ctrl.translation.siteSearchShowing}} {{ctrl.slideIndex + 1}} {{ctrl.translation.siteSearchOf}} {{ctrl.slideCount}}

Pynt op med personlighed

Personlig indretning er dét, der forvandler din bolig til et hjem med hygge og hjemlig stemning. Brug de ting, som lige præcis du kan lide i din indretning. Vær ikke bange for at mikse gamle arvestykker eller loppefund med sæsonens favoritter.

Pynt væggene med billeder eller prints, der gør dig i godt humør, hvad end det er fotokunst, grafiske billeder eller citater. Du kan også pynte dine vægge med spejle, vægtæpper, vægure eller væghængte potter og stager. Kun fantasien sætter grænser.

{{ctrl.translation.siteSearchShowing}} {{ctrl.slideIndex + 1}} {{ctrl.translation.siteSearchOf}} {{ctrl.slideCount}}

Stilfuld og praktisk opbevaring

Gode opbevaringsløsninger kan hjælpe med at holde dit hjem ryddeligt og hyggeligt at være i – og så kan det også se flot ud i indretningen samtidig. Vælg nogle fine kurve i reolen til alle dine småting, eller en stor kurv på gulvet til dine ekstra plaider.

Kurve kan også bruges til at opbevare legetøj eller strikketøj, som bruges ofte, men som gerne må kunne pakkes hurtigt væk igen. Det er både en praktisk og nem måde at pakke rodet væk og gøre det hyggeligt. Hvis du vil tilføje flotte kurve på en anden måde i indretningen, så prøv at bruge dem som potteskjulere til dine planter.

Put dig i puder og plaider

Puder og plaider skaber hyggelige og indbydende omgivelser, og så kan de faktisk hjælpe med at forbedre akustikken i et rum. Puder og plaider er også nemme at pifte din indretning op med, da de findes i et hav af forskellige farver, mønstre og stoftyper at vælge imellem.

Du kan vælge at holde dine puder og plaider i samme farvetone, du kan tilføje nogle enkelte i kontrasterende farver, eller du kan gå ”all in” på forskellige mønstre og farver.

Hvis du er i tvivl om, hvad du bedst kan lide, så start med at finde én pude, du er vild med og byg videre derfra – så har du lige pludselig fået skabt din favorit-kombination.

Mangler du lidt inspiration at starte på, kan du se her, hvordan du sammensætter pyntepuder i flotte kombinationer.

{{ctrl.translation.siteSearchShowing}} {{ctrl.slideIndex + 1}} {{ctrl.translation.siteSearchOf}} {{ctrl.slideCount}}

Skab liv i indretningen med planter

Som prikken over i’et kan grønne planter virkelig skabe liv og spil i dit hjem. Der er mange muligheder for at bringe planter ind i indretningen. For eksempel kræver det ikke meget plads, at pynte med hængepotter, små planter i reolen eller et par grene i en vase. Har du mere plads, kan du skabe en hyggelig oase med store gulvplanter.

Udover at være dekorative, så er planter faktisk også gode for helbredet. Mange planter fungerer luftrensende og hjælper med at forbedre indeklimaet i dit hjem.

Har du ikke de grønneste fingre og sjældent held med at holde planter i live? Intet problem – i dag findes der et stort udvalg af flotte og naturtro kunstige planter, du kan bruge til at skabe samme hyggelige stemning i dit hjem.

Udforsk ILVAs boligunivers

Læs blogindlægget:

3 tips til læsehjørnet

Se udvalget af boligtilbehør

Få mere inspiration