Kurv
Kurv

Guide: Sådan indretter du med tæpper!

Mangler dit hjem prikken over i’et, eller trænger det blot til lidt nyt?
Et eller flere tæpper skaber en hyggelig og komfortabel stemning samtidig med, at det gør dit gulv udtryksfuldt og stilet, og giver hjemmet et personligt twist. Tæpper er en sikker genvej til at skabe en hyggelig stemning og personlighed i hjemmet. Med tæpper kan du indrette med lige nøjagtig den farve, det materiale og de former, som du holder mest af. Men når det er sagt, så kan det også være lidt af en jungle af finde rundt i dos and don’ts, når det kommer til tæpper. Vi guider dig her.

Det rette tæppe kan gøre en verden til forskel for stemningen i din boligindretning - og samtidig vil et komfortabelt tæppe også forbedre akustikken. Det kan samle og skabe helhed i dit rum, og det er både fint at lægge under dine møbler, ude i det fri, eller hængende på en væg som en anderledes form for dekorativ kunst. Tæpper er også en herlig måde at inddele hjemmet med rum i rummene. Hvis du for eksempel har en stor stue, kan det være rart at inddele det store rum i små, mindre zoner. Her er tæpper en oplagt og nem måde at gøre netop dette på. Læg et tæpper under lænestolen i læsehjørnet, eller brug et tæppe til at afgrænse spiseafdelingen i det store køkken-alrum. Det giver en rigtig god effekt og er med til at gøre hjemmet overskueligt og behageligt.

 

 
En skøn detalje i boligindretningen

Et tæppe kan give dit hjem både liv og farve. Når du skal ud og vælge et tæppe, er det en god idé at gå efter et, hvor farverne fra din boligindretning går igen. På denne måde skaber du en rød tråd og undgår et rodet udtryk i dit hjem.

Er dine rum beklædt i lyse nuancer, kan et mørkt tæppe skabe kant og ro og samtidig give en spændende og kontrastfuld indretning. Vil du gerne fremhæve dine møbler, eller indeholder dit hjem i forvejen mange farver og materialer, er et godt tip at gå efter enkle og ensfarvede tæpper. Er dit hjem derimod indrettet mere minimalistisk og neutralt, vil et tæppe med et grafisk udtryk med knald på farverne være en super fin detalje i indretningen. En nem måde at skabe varme, ro og hygge samt at fuldende dit sofaarrangement på er at bruge et tæppe under dit sofabord. Ved at lade tæppet flugte med sofaen skaber du harmoni og balance. Hvis du har et stort rum med meget gulvplads og et stort smukt tæppe, kan du sagtens lægge tæppet for sig selv. Det kan være en skam at sætte møbler ovenpå et smukt, dekorativ tæppe.

 

 


Blød forkælelse
Både ryatæpper og uldtæpper er lækre bløde og kan give ethvert rum et eksklusivt look og en behagelig stemning. Læg det i spisestuen eller stuen, eller brug det i soveværelset og sikr dig at træde ud på noget blødt som det første om morgenen.

 

Vores udvalgte favoritter


Noget til enhver stilart

Vi har tæpper i alverdens materialer, farver og mønstre, som matcher enhver smag og stilart. Om du vælger et tæppe i et blødt eller et mere fast materiale er helt op til dig selv. Du skal blot overveje hvilket udtryk, der passer bedst ind i lige præcis din boligindretning.

 

Vores udvalgte favoritter

 
Tag den hjemmelige hygge med udenfor
Vi kommer forhåbentligt til at bruge mange af dagens timer udendørs, når vejret skifter til det bedre. Og derfor er der brug for at bringe den hjemlige stemning med ud på terrassen og i haven. Med udendørstæpper bliver uderummet til et hyggeligt og mere hjemmeligt sted at tilbringe de lune sommeraftener vi snart går i møde.

 

Vores udvalgte favoritter

 

Det kan være lidt af en jungle af finde rundt i, hvilke tæpper man skal vælge til hvilke rum og hvilke funktioner de forskellige tæpper har. Læs med i den lille guide her, og skab dig et bedre indtryk af, hvilke tæpper der ville passe bedst i dit hjem.

Hvor skal du bruge dit tæppe?
Vi er overbeviste om, at tæpper passer ind i ethvert rum i hjemmet. I soveværelset er det skønt at træde ud på et varmt, blødt tæppe om morgenen. I køkkenet kan et praktisk tæppe være med til at skåne gulvet. I spisestuen kan tæppet markere og adskille spiseafdelingen fra resten af rummet. Der er med andre ord ingen steder, der ikke kan bruges et tæppe til at skabe personlighed og god stemning.

Hvordan vælger du det rette tæppe?
Der er næsten uendeligt med muligheder, når du skal vælge det helt rigtige tæppe til dit hjem, men det betyder også, at uanset hvad du går efter, så findes der uden tvivl et tæppe perfekt til dig.

I køkkenet og i entreen er det en god ide at være tæpper, der er nemme at rengøre. Her vil tæppet nemlig være mere udsat for skidt og snavs, og det er derfor rart, hvis det ikke kræver det helt store at skulle gøre det rent igen.
I soveværelset og ved sofaen kan det til gengæld være rigtig behageligt at have et blødt tæppe, der kan varme fødderne. Forestil dig at stå ud af sengen om morgenen og træde direkte ud på et langhåret, dejligt blødt tæppe.
Under spisebordet er et tætvævet tæppe oplagt. Først og fremmest fordi det er enormt praktisk, da det holder længe og til meget. Derudover er de tætvævede tæpper også gode til at bidrage til en bedre akustik i rummet, og det kan være godt, når snakken går henover spisebordet.

Hvordan skal dit tæppe se ud?
­­Det er naturligvis din personlige stil, der afgør, hvordan tæpperne hjemme hos dig skal se ud. Men, der er alligevel nogle tydelige pejlemærker, der er værd at have for øje, når du skal vælge hjemmets nye tæppe. Når den rette farve skal vælges, bør du være opmærksom på, at mange farver og spraglet mønster kan være med til at give dit hjem kulør og liv, hvis du bor med mange ensfarvede møbler og stilrene, neutrale farvetoner. Omvendt kan et neutralt, ensfarvet tæppe også være med til at skabe ro og balance i hjemmet, hvis du bor vildt og farverigt. Nogle gange kan det være, at den mest harmoniske løsning ligger der, hvor du ikke naturligt ville vælge din favorit.

Hvilken størrelse er den rigtige til dit tæppe?
Lad os tage fat i nogle af de mest gængse tommelfingerregler, når det kommer til størrelsen på dine tæpper. Det kommer for det meste an på størrelsen af dine møbler. For at skabe en dynamisk og behagelig indretning, anbefaler vi, at du som udgangspunkt vælger tæpper, der harmonerer med de møbler, du har indrettet dit hjem med.
Tæppet under spisebordet skal gerne være så stort, at alle stole rundt om bordet holder sig indenfor tæppet – også når de trækkes ud. På denne måde virker spiseområdet mere rummeligt, og samtidig undgår du, at stolebenene hænger fast i tæppets kanter og bukker dem.
Tæppet i sofastuen skal gerne gå ind under de forreste – eller både de forreste og bagerste ben på sofaen. Hvis tæppet ligger helt frit, kan det give et lidt ”ensomt” udtryk og fjerne sammenhængen mellem rummets møbler.