Kurv
Kurv

Havemøbler der hitter til foråret

Når vinter bliver til forår, flytter vi langsomt udenfor, og indretningen bevæger sig uden for hjemmets vægge. Og her er havemøbler uundværlige, når uderummet skal indrettes, og du vil skabe en indbydende stemning på terrassen. Der er mange forskellige måder at udtrykke sig på, og der er flere ting, der skal tages stilling til, i processen om hvilke møbler, du vælger at indrette dit uderum med. Vi har udvalgt nogle af vores nye favoritter, så du kan blive inspireret til, hvordan du indretter dig, når forårs- og sommervarmen kommer snigende.

Havemøbler i træ

Ved at vælge havemøbler i træ giver du dit udeområde varme og sjæl. Træ er et naturmateriale, og derfor vil træmøbler altid være unikke. Åretegninger og knaster er en del af træets natur, og både farven og strukturen ændrer sig gennem hele møblets levetid. Der er et hav af forskellige træsorter, du kan vælge imellem, hvis du har besluttet dig for møbler i træ. Træhavemøbler bliver du sjældent træt af, fordi de har et klassisk og tidsløst udtryk og holder sig derudover også pæne i mange år frem, hvis blot du sørger for at pleje dem med træolie.

En afdæmpet farveskala

Jordnære og naturlige toner i udeområdet er en trend, som vi kommer til at se meget til denne sommer. Havemøbler i en afdæmpet farveskala giver elegance og æstetik til haven og udstråler også ro og afslappethed. Når du indretter dit udeområde med møbler i en mere afdæmpet farveskala, skaber du et roligt og naturligt udtryk, der giver dig lyst til hygge og afslapning - om end det så er på din terrasse, på din altan eller i din have, at du har lyst til at indrette dig med denne skønne trend.

Modulloungemøbler

Med en loungesofa kan du nemt trække sofahyggen, som man normalt oplever indenfor i stuen, med ud i det fri. At kunne slænge sig i en flydersofa med en god bog og noget koldt at drikke, omringet af natur på en lun sommeraften, lyder jo som en drøm. En modulsofa passer til de fleste udeområder, for du kan designe lige den loungesofa, du ønsker dig ved at sammensætte modulerne, så sofaen får lige den form og størrelse, som passer perfekt til dit udeområde. Du kan også sagtens ændre på opstillingen af møblet, hvis dine behov skulle ændre sig med tiden.

Havemøbler med minimal vedligeholdelse

Når man taler om havemøbler med minimal vedligeholdelse, kan tankerne hurtigt falde på den gamle og slidte plastikstol, der engang var hvid, og som måske ikke ligefrem pryder terrassen. Det er dog langt fra virkeligheden, da du nemlig sagtens kan finde nemme og næsten vedligeholdelsesfri havemøbler, der passer til både tidens trends og til dit uderum.

Med havemøbler i polyrattan får du både det æstetiske udtryk og den nemme vedligeholdelse. Polyrattan i naturlige farver ligner til forveksling naturmateriale som bambus, og du finder en masse forskellige møbler i dekorativt flet, der vil pynte på terrassen. Ligeledes findes der mange dekorative havemøbler i aluminium eller bundet i reb af polyester, som også er et praktisk valg, hvis du vil undgå at bruge tid på vedligeholdelse.

Hvis du ønsker at indrette terrassen med polstrede havemøbler og møbler med bløde hynder, så kan du vælge havemøbler i hurtigtørrende Quick Dry foam og betrukket med olefinstof, som er UV-bestandigt, vand- og smudsafvisende, og lader vandet perle af på overfladen, når sommerens små byger rammer. Ved vedvarende regn vil begge slags betræk bare lade vandet passere fibrene i betrækket, og vandet vil derfor ikke absorberes i dine havehynder.

Se udvalgte havedekorationer og -tilbehør

Er din terrasse forårsklar?