Kurv
Kurv

7 tips til soveværelset: Indret dig til en god nattesøvn

Det er individuelt, hvad vi har brug for i soveværelset for at sove godt. Grundlæggende skal soveværelset være et sted, hvor vi slipper bekymringerne, så vi kan slappe ordentligt af. Vi guider dig til, hvordan du gør soveværelset til en personlig oase og giver dig 7 tips til det personlige soveværelse her!

Ud med det overflødige 

Skil dig af med alt det overflødige i soveværelset og udnyt pladsen under sengen til opbevaring, så rummet ikke bliver overfyldt. Undgå at overdekorere soveværelset med møbler og brugskunstLad i stedet sengen være omdrejningspunktet for indretningen i soveværelse og pynt med en lampe, et gulvtæppe og et sengebord.

En gennemført farveskala

Indret soveværelset i rolige og neutrale farver, så rummet ikke støjer for meget, da dette kan forstyrre din nattesøvn. Smid derfor farvepaletten væk og hold dig til én, maks to, gennemgående farver. Så kan du roligt forsvinde ind i drømmeland.

Få lyset ind

Der er intet som naturlig sollys, der kan hjælpe på vores humør. Derfor er det helt essentielt at give det naturlige lys de bedste muligheder for at skinne ind i soveværelset. Indret med lyse elementer som fremhæver det naturlige lys. Herved har får soveværelset en vis lethed over sig. Husk dog, at man får den bedste nattesøvn, hvis rummet er komplet mørkt, så undgå de lyse og lette gardiner. 

Sov blødt

Der er intet bedre end, at smide sig i en blød seng, med fluffy dyner og nyvasket sengetøj. Forkæl dig selv med nyt sengetøj i din yndlingsfarve, eller hold det helt i hvidt. Hader du at rede seng om morgenen? Så læg en pænt sengetæppe over istedet, det skaber ro og orden i soveværelset - og så holder det samtidig støvet væk fra dynerne.

 

Få ekstra komfort og kvalitet

En sengegavl er ofte en overset perle i soveværelsesindretningen. Der er mange fordele ved at have en sengegavl. Først og fremmest fremhæver den sengen og integrerer den i den øvrige indretning i soveværelse. Derudover giver den god komfort, når du læser, spiser eller ser en god film.

Invester i en god seng

Søvn er fuldstændig afgørende for vores trivsel. Når vi sover for lidt bliver vi irritable og uoplagte, vi kan få koncentrationsbesvær og få svært ved at huske. Derudover påvirker mangel på søvn i sidste ende vores helbred. Da vi tilbringer en tredjedel af vores liv i en seng, er et køb af en ny seng altså en rigtig fin investering. 

Praktisk 

Sengeborde er en praktisk anordning ved siden af sengen. Her har du mulighed for, at lægge bogen fra dig, din telefon eller et glas vand når du skal sove. Udover at være praktisk kan de sagtens være smukke at se på. Gå efter et sengebord som matcher resten af indretningen og stilen i soveværelset.