Kurv
Kurv

Guide: Gode råd til at vælge den rigtige madras

 Søvn er livsvigtigt for, at din krop og du selv kan fungere optimalt. Du tænker måske, at du kan sove, når du bliver gammel eller at søvnproblemer går over med tiden, men sådan er det ikke nødvendigvis. Når du gerne vil optimere din søvn og opnå en bedre livsstil, så er det vigtigt du har en god seng og du sover på nogle madrasser som tilpasset netop dine behov, din vægt, din længde og meget mere!

En seng der matcher dig 

Din vægt og dine former er afgørende for, hvor blød en madras du skal have. Desto tungere du er, desto hårdere skal din madras være, for at du synker ned i den på den rigtige måde. Hvis du har fyldige former, kan det være en god idé med en zoneinddelt seng, så din rygsøjle stadig er lige, når du ligger i sengen. Hvis du er i et forhold, bør i tage højde for, at i ikke nødvendigvis har de samme behov. Derfor bør i afprøve forskellige madrasser sammen. Det kan sagtens være, at i skal vælge to forskellige madrasser, således at i får opfyldt hver jeres behov. 

Det rigtig materiale 

Der findes forskellige typer af madrasser i forskellige materialer: Springmadras, boxmadras, skum, latex og futon. Dit valg af materiale kommer an på, hvad du og din krop har brug for. Det anbefales, at du prøver så mange madrasser som muligt, for at finde det rigtige materiale, som passer til dig og dine behov. Hvis du ofte har det meget varmt om natten, skal du ikke vælge skum, da det i sig selv er varmt. Husk at overvej, om din partner har samme temperatur, eller om din partner skal have en madras i et andet materiale.

Forsød komforten

En topmadras kan yde god støtte og komfort, da den sikrer god trykaflastning. Derudover kan en topmadras kompensere, hvis din madras er for hård eller blød. Du sikrer samtidig ekstra lang levetid på din madras, da topmadrassen vil beskytte effektivt mod slitage. Holdbarheden af faconen forlænges og du vil få et renere sengemiljø, da topmadrassen opsuger en del af din kropsved, som du afgiver i løbet af natten. 

Særlige behov

Gør dig overvejelser om, der er andet du bør være opmærksom på i forbindelse med dit køb af madras. Hvis du døjer med allergi, er det oplagt at vælge en seng med et betræk, som kan vaskes ved 60 grader eller anskaffe en allergivenlig topmadras. Døjer du i stedet med problemer med kropsvarmen, alt efter om du har det for varmt eller kold, så skal du vælge en madras, dyne eller hovedpude, som hjælper dig med at regulere varmen, så den passer til din sovetemperatur.

 

 

 

 

 

Find din nye seng

Viser 0 af 0