Kurv
Kurv

Gode råd til køb af den helt rigtige sofa

At finde den helt rigtige sofa til hjemmet kan være lidt af en opgave. Hvad ønsker du, at sofaen skal kunne? Hvor stor skal den være? Hvilket look skal den have? Hvad med farven? Er du mest til det klassiske udtryk, eller skal det være mere trendy? Læs med her og lad dig guide til valget af den helt rigtige sofa.

 

Find den rigtige størrelse til din sofa

Første step i jagten på den perfekte sofa er at finde ud af: Hvor stor skal sofaen være?

Er det sparsomt med pladsen, er det måske tilstrækkeligt med en lille 2-personers sofa. Eller har du masser af plads at gøre med, så kan du give den gas med en stor flydersofa elle et sæt med både en 2- og 3-personers. Så det afhænger naturligvis af størrelsen på din stue, hvor stor en sofa du kan indrette dig med.

En 2-personers sofa er et godt bud, hvis du ønsker en mindre sofa med plads til dig selv, eller hvis I er to personer. Ønsker du stadig en sofa, hvor der er plads til, at du kan koble helt af, er en 2-personers sofa med en chaiselong rigtig god.

 

 

Hvis du bor i en lille lejlighed eller mangler en sofa til hjemmekontoret, kan en sovesofa også være en god mulighed. Om dagen fungerer den som en almindelig sofa, og om aftenen slås den ud til en seng til dig selv eller dine overnattende gæster.

Er der masser af plads til din nye sofa, er mulighederne tæt på uendelige. En hjørnesofa er god, når du og din familie skal samles. En sofagruppe kan være god, når du har lange, gode snakke med dine venner. Eller skal det være en chaiselongsofa, hvor du kan ligge og slappe af, mens der stadig er plads til selskab?

Find en sofa med det rigtige udtryk

Det næste skridt på vejen mod din nye drømmesofa er at finde frem til, hvordan designet på din nye sofa skal være. Er du til runde og bløde kanter, skal den være klassisk, eller skal den passe perfekt ind i tidens trends?

Der er dem, der aldrig går af mode. De klassiske sofaer i læder eller en neutral nuance. Hvis du vælger sådan en sofa, kan du med fordel vælge én, hvor kvaliteten er helt i top og kan holde i mange, mange år. Med disse sofaer kan du nemt tilføre noter af din egen personlige stil i form af puder og plaider.

 

 

Hvis du er mere til det hyggelige og straks indbydende udtryk, går du ikke galt i byen med en sofa, der oser af blødhed og komfort. En af de sofaer, hvor du næsten ikke kan lade være med at tage en middagslur eller falde i søvn til en god film om aftenen.

Hvis du nyder at være opdateret på tidens trends og tendenser, skal du naturligvis også have en sofa, der er moderne og trendy. Hvis du er til den slags sofa, kan det være en fordel at vælge en, der ligger i en lavere prisklasse, så du kan skifte den ud, når moden skifter, eller din smag ændrer sig.

Sofaer i alle farver og materialer

Når du har fundet frem til det helt rette udtryk, mangler du kun prikken over i’et: materialer og farver. Er du til læder i den sorte klassiske farve, som kan passe ind alle steder? Ønsker du en sofa i en grå tone, som altid kan friskes op med farvede puder og plaider? Eller skal din nye sofa have en farve, der kan give lidt spræl til dit hjem?

 

Tidens sofatrends

Lige for tiden ser vi to overskyggende trends, der faktisk går i to vidt forskellige retninger. Den ene trend omhandler små sofaer, der fungerer som et lille ikon i hjemmet, mens den anden drejer sig om sofaen som hjemmets samlingspunkt i form af den helt store flyder. Læs mere om to af tidens største sofatrends her.

 

Små sofaer

Lige nu oplever vi stor interesse for små sofaer, der har masser af karakter. Her er ofte tale om fine små samtalesofaer med et blødt og feminint udtryk. Disse små sofaer er ideelle til at give stuen et personligt touch, og samtidig fungerer de også rigtig godt i de store åbne køkkener, i en hall eller på teenageværelset.

Med de små sofaer er der ofte tale om sofaer i bløde materialer i douchede og mættede farver, der smyger sig om sofaens smukke former.

Denne sofatrend passer til mange forskellige slags hjem. Uanset om du skal til at indrette din første, lille bolig, eller du har et større hjem, der kunne bruge lidt ekstra kant og et iøjnefaldende møbel til hyggestunder med familie og venner.

Store flydersofaer

Den anden trend er nærmest diametral modsat af den foregående trend. Her er tale om store, bløde familieflydere, der har plads til alle – og især plads til at have benene oppe efter en lang dag.

Mange danskere bygger større og større huse, men antallet af rum bliver faktisk færre og giver os dermed mere plads at boltre os og være sammen på. Vi ser en stor interesse for store flydersofaer med chaiselong – et møbel hvor der er plads til hele familien og måske endda kæledyret også.

Her kan både være tale om faste sofaopstillinger med hjørner og chaiselong, men der er også muligheder i modulsofaer, hvor du selv tilpasser opstillingen. Muligheden for at designe sin helt egen sofa i forhold til længde og bredde tiltaler rigtig mange mennesker.

Masser af plads med en flyder

Brug for mere inspiration til stuen?