Kurv
Kurv

Guide: Sådan sammensætter du skønne pyntepuder

Pyntepuder er en nem måde til at give din sofa og stue nyt liv. Pift op med skønne farver, sjove mønstre og spændende materialer. Se her, hvordan du kan sætte puder sammen på kryds og tværs, så de stadig passer flot sammen og giver dynamik i indretningen.

Når det er tid til at skifte sofaens pyntepuder ud, starter det ofte med, at vi forelsker os i en ny pude. Brug det som udgangspunkt for hvordan, slutresultatet skal ende med at se ud. Hvis puden har et mønster, er det en god ide at tage udgangspunkt i en af de mest gennemtrængende farver i din favoritpude og vælge resten af puderne ud fra den farve eller nuance. Det er også en god idé at kombinere forskellige materialer og strukturer for at skabe et livligt udtryk og give din stue dynamik.

Farvepift

Det er altid skønt med farver i indretningen, og pyntepuderne er en perfekt måde at få et ekstra pift ind i dit hjem. Ofte kan man have tendens til at vælge forskellige puder i samme nuance og look, for at give sofaen et sammenhængende udtryk. Men nogle gange kan det også give et friskt pust, hvis du sætter en farvet pude ind, som giver liv i stuen. 

Mønstermix

Forskellige mønstre, strukturer og farver skaber liv på en simpel måde. Vil du gerne være mere eksperimenterende i din indretning, så kan du nemt prøve dig frem med forskellige puder og se effekten i dit hjem. Selvom det ikke er den oplagte sammensætning, kan du nemt bruge en strikket pude sammen med en pude med velour- eller læderbetræk. Det er heldigvis kun fantasien, der sætter grænser, når du skal indrette din sofa med nye puder.

Tone i tone

Skab en rød tråd i indretningen med forskellige nuancer af den samme farve. Hvis du er til en neddæmpet og rolig indretning, er det en god ide at gå efter puder, der passer sammen i nuancerne. Men det betyder naturligvis ikke, at du behøver at vælge helt ens puder. 

Find din nye yndlingspude

Viser 12 af 13

Inspiration til dit hjem