Kurv
Kurv

Hvor drømme bliver til virkelighed

Af Anneline Højrup

Det er som at træde ind i en anden verden, når man står midt på Banegårdspladsen i Vejle og åbner den tunge dør ind til byens gamle teater. Indenfor slynger en elegant trappe sig op til 1. sal, hvor Panayotis har indrettet en 800 kvm. stor brudekjolebutik. I de beundringsværdige lokaler synker ens fodtrin dybt ned i de bløde, støvblå gulvtæpper, og her er mange meter op til loftet, hvorfra de smukke prismelysekroner sørger for at bade de kommende brude i et perfekt gyldent lys.

”Mange udbryder ligefrem ’wauw’, når de kommer ind, og det er præcis den effekt, vi er gået efter,” fortæller ejer Michael Panayotis.

 

Brudekjolebutikkens historie går helt tilbage til 1968, hvor Michael Panayotis’ far, skræddermester Panayotis, åbnede et lille atelier efter at være kommet til Danmark fra Grækenland et par år forinden. Markedet for skræddersyede brudekjoler var dog presset i 1970’erne, hvor mange i hippietidens ånd forkastede tanken om det store, hvide bryllup. Alligevel formåede Panayotis at etablere sig som et sted, hvor man kunne få anderledes og spændende brudekjoler af høj kvalitet og med sans for alle detaljer.

Siden har Panayotis modtaget prisen som Branchens Bedste af Bryllup.dk i 2004, og i 2017 kårede Bryllupsmagasinets læsere Panayotis til Årets Brudebutik.

 

Efter 40 år på samme adresse flyttede Panayotis i efteråret ind i det smukke gamle teater på Banegårdspladsen i Vejle. Teatret blev opført i 1884 og lagde i de kommende år scene til omrejsende teaterforestillinger, koncerter, maskerader og de første filmfremvisninger. Det er dog en del år siden, det har fungeret som teater. Til gengæld var bygningen i mange år hovedsæde for Haahr Benzin, som bevarede den rokoko-inspirerede indretning med stuk og gulddetaljer på væggene.

Sidste år blev teaterbygningen købt af BS Invest, og det er herigennem, Panayotis har fået adgang til de enestående lokaler på 1. sal, hvor de flyttede ind i efteråret.

”Det var tydeligt for os, at så enestående lokaler fortjener en helt særlig indretning,” siger Michael Panayotis, som derfor efterlyste en indretningspartner på de sociale medier.

”Vi var henrykte, da ILVA meldte sig på banen, for vi arbejder ud fra de samme værdier og henvender os til den samme gruppe af kvalitetsbevidste kvinder, der kræver en høj kvalitet og gerne betaler ekstra for at få den rette finish.”

 

Resultatet af samarbejdet er det imponerende lokale, man først træder ind i, og som har fået navnet ILVA Lounge. Her er der plads til syv kommende brude med deres familie og venner.

”Det er vigtigt for os, at både bruden og hendes følge er godt tilpas. Det må gerne føles som at være hjemme – bare lidt mere lækkert og luksuriøst,” siger Michael Panayotis, der har fået BOEL Brand & Business til at hjælpe med den helt perfekte indretning.

”Vi har holdt fast i de pompøse elementer som gulvtæpperne, stukken og guldet, og har med møblerne fra ILVA givet indretningen et elegant og moderne løft,” fortæller Lena Boel, som står bag det kreative koncept.

 

Sofaen har hun valgt i en eksklusiv lysegrå nuance, som i sammenhæng med de støvblå gulvtæpper og de lækre prøverumsforhæng i støvet rosa velour skaber et elegant og roligt look.

”Sofaen er et godt eksempel på et moderne møbel, der passer ind i husets stil,” siger Lena Boel, der har kombineret de tunge farver og materialer som velour og guld med lette designs og materialer for at skabe en god balance mellem vintage-luksus og moderne enkelhed.

”Blandt andet har indretningen fået et løft med hjørnebordet, der har et højt, let design mens gulddetaljerne sikrer en fin sammenhæng,” fortæller hun.

På samme måde kombinerer sofabordet et enkelt, råt metalstel med en marmorplade, der både hitter på trendbarometeret lige nu og på fineste vis matcher rummets historiske stil.

 

Hvert år hjælper Panayotis omkring 5000 brude i jagten på den perfekte kjole. Mens nogle af dem kommer sammen med få udvalgte veninder, har andre selskab af hele familien – fra børn til bedsteforældre. Det har derfor været afgørende, at indretningen af ILVA Lounge er funktionel og fleksibel.

”Til det formål er puffen genial, fordi den er nem at flytte rundt og kan både bruges til at sidde på og som sidebord. Vi har kigget efter løsninger, som gør det muligt at indrette loungen med et væld af forskellige opstillinger alt efter, hvad dagen byder på,” fortæller Lena Boel, der også er begejstret for lænestolen, der er ultratrendy med sit luksuriøse fløjl og lette, moderne metalstel.

Get the look 

Du kan sagtens skabe en romantisk og eksklusiv stemning i dit hjem, selvom du ikke har hvælvede lofter. Snup stilen ved at kombinere luksuriøse materialer som velour og messing med lette, moderne designs.