DIY: Dekorativ pynt til efteråret

07. okt 2020

Efteråret er over os, så er det rigtig tid til at skrue op for efterårshyggen - og findes der noget hyggeligere end kreative DIY-projekter, som du og din familie eller venner kan samles om derhjemme?

Græskarlanternen er dejlig efterårsklassiker, som pynter og spreder en god stemning foran hoveddøren, på terrassen eller på altanen. Vi har udfordret den traditionelle græskarudskæring og lavet en udførlig step-by-step-guide, så du også kan fremtrylle den dekorative lanterne derhjemme.

Step-by-step: Græskarlanterne

Du skal bruge et græskar, en kuglepen, en kniv, en ske og en skruetrækker eller en boremaskine.

1. Brug kuglepennen til at markere, hvor du vil skære låget og brug derefter kniven til at skære langs din markering.

2. Brug en stor ske til at fjerne indmaden og udhule græskarret grundigt.

3. Brug en skruetrækker eller en boremaskine til at lave huller i græskarret, placeret tilfældigt hele vejen rundt. Hvis du vil, kan du også kaste dig ud i at placere hullerne mere strategisk i flotte mønstre.

4. Put et stearinlys eller en lyskæde ned i græskarret, når du er færdig. Bruger du en lyskæde, kan du evt. lave et lidt større hul bagpå, som ledningen kan trækkes igennem.

5. Find en god plads til din græskarlanterne, hvor du kan nyde synet af den på de mørke efterårsaftener.

Tips: Få mest ud af dit græskar

Forlæng levetiden på din græskarlanterne: Hvis du gerne vil nyde hyggen fra din græskarlanterne så længe som muligt, så sørg for at pensle græskarret indvendigt med Atamon, som hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og sørger for, at græskarret ikke rådner så hurtigt. Alternativt kan du bruge olie eller vaseline, som også skulle forlænge levetiden.

Ristede græskarkerner: Lad være med at smide kernerne fra dit udhulede græskar væk. Rens dem i stedet fri for græskarkødet, kog dem i saltvand i cirka 20 minutter og bag dem til sidst i ovnen ved 160 grader i 30 minutter med olie og salt. Husk at vende dem undervejs. De ristede græskarkerner smager skønt som en snack eller ovenpå salat eller suppe.

Få mere inspiration til efteråret

Se flere af vores

Lanterner

Bliv inspireret til efteråret af vores

Boligtilbehør

Lys efteråret op med

Lamper