Retur- og bytteret

Vi gør opmærksom på, at der er differentierede regler vedrørende retur- og bytteret, afhængig af om du køber i en af vores fysiske butikker, eller om du køber i vores webshop www.ilva.dk. Ved køb i en fysisk butik, se venligst nederst på siden.

Fortrydelsesret og returnering ved onlinekøb

14 dages fortrydelsesret på alle varer

Du har 14 dages fortrydelsesret på alle varer købt i ILVAs webshop. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare, eller får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis. Vær opmærksom på, at du skal være forsigtig, når du samler og/eller adskiller dine møbler, da evt. skade på produktet kan betyde en værdiforringelse af varen, hvis du vælger at gøre brug af din fortrydelsesret. Værdiforringelsen kan betyde, at du kun får en del eller intet af købesummen tilbage.

Du kan ikke gøre brug af fortrydelsesretten ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Er det mere end 14 dage siden, varen er modtaget, er ILVAs generelle retur- og bytteregler gældende. Se nederst på siden.

Henvendelse omkring fortrydelse af onlinekøb

Ved fortrydelse af online varekøb kan du enten henvende dig via telefon 88 17 95 80, på webshop@ilva.dk eller du kan anvende vores standardfortrydelsesformular, som du finder her.

Åbningstider for telefonisk henvendelse til kundeservice:

Mandag - fredag: 10-19
Lørdag - søndag: 10-17

Fortrydelsesret specialbestillinger

Varer som ikke baserer sig på standardvalg eller som ikke fremgår af vores sortiment på webshoppen, kan ikke fortrydes eller annulleres, da disse varer er fremstillet efter kundens egne specifikationer og/eller har fået et tydeligt personligt præg.


Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Varer kan returneres ved at benytte den vedlagte returlabel eller til adressen: 

IDdesign A/S
Sadelmagervej 2
7100 Vejle

Hvis den vedlagte returlabel ikke benyttes, skal pakken være tydeligt mærket med ordrenummer.

Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

Visse varer kan, i kraft af deres art, ikke returneres med normal post. Dette gælder for alle møbelvarer. Udgifterne for returnering forventes højst at beløbe sig til ca. 349 kr.

Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt i en af vore butikker. Du kan finde adresser her.

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Tilbagebetaling af købsbeløbet ved onlinekøb

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Ved berettiget reklamation, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger. Varer købt på vores webshop kan også byttes/returneres i vores butikker.

Retur- og bytteret ved køb i fysiske butikker

Vi giver 30 dages landsdækkende retur- og bytteret. Varer købt på vores webshop kan også byttes/returneres i vores butikker. Op til jul gælder forlængede frister, som oplyses i butikkerne.

Følgende betingelser skal være opfyldt for at opretholde din retur- og bytteret:

  • Varen skal returneres på en af ILVAs adresser – eller den kan afhentes på en adresse mod betaling.
  • Varen skal være ubrugt og i original, uåbnet emballage.
  • Bon, ordrebekræftelse eller byttebon skal kunne fremvises.


Følgende er ikke omfattet af returretten:

  • Specialbestillinger: Disse er markeret tydeligt på ordrebekræftelse og faktura og er varer, som produceres specielt efter dine ønsker.
  • Varer købt som beset f.eks. udstillingsmodeller


Fortrydelsesret specialbestillinger

Når en specialbestilling er betalt, igangsættes bestilling ved leverandøren. Ændring eller annullering af specialbestilling er ikke mulig.