Hos os finder du Danmarks største og bedste udvalg af senge og madrasser. Gå på opdagelse i udvalget af senge fra både anerkendte og roste mærker og vores egne brands, der giver dig fuld valuta for pengene.

 • Sengerådgivere

  Få den rigtige rådgivning, når du vælger ny seng

 • Prissikkerhed

  Vi sikrer prisen på din seng i 30 dage efter købet

 • Rentefri finansiering

  Få rentefri finansiering og betal over 10, 20 eller 50 mdr.*

 • Gratis levering

  Vi leverer hjem til dig, helt gratis

 • 90 nætters ombytningsret

  Prøv din seng i 90 dage, før du bestemmer dig

Hos ILVA hjælper vi dig hellere end gerne med at finde den helt rette seng, og du får altid god kvalitet for pengene. Derfor giver vi dig helt op til 10 års sætningsgaranti på madrassen og 25 års garanti mod fjedre- og rammebrud. Og på nogle af vores madrasser får du endda livstidsgaranti. Vores senge er produceret af de bedste materialer og skabt til at holde dag efter dag – og nat efter nat. Så forhåbentlig får du slet ikke behov for garantien.

Boksmadrasser

Bokselevationssenge

Elevationssenge

Kontinentalsenge

SE

Ugens bedste sengetilbud

*Samlet kreditbeløb 25.000 kr. Månedlig ydelse 539 kr. I 50 mdr. Samlede kreditomkostninger 1.950 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 26.950 kr. Fast debitorrente 0% i 50 mdr. ÅOP 3,6% (forudsat automatisk kortbetaling). Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Finansieringen udbydes i samarbejde med Express Bank.

Alle senge

Viser 24 af 207
Vælg visning:
Filtreret efter Nulstil alle

Ingen produkter blev fundet
Viser 24 af 207

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge?

Fortvivl ej. Hos ILVA vil vi så gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige seng til netop dine behov. Læs vores guide om hvordan du vælger den helt rigtige seng. Eller book en aftale med en sengerådgiver i ét af vores bolighuse.

Vi guider

til at vælge den rigtige madras

5 fordele

når du køber seng i ILVA

Ugens bedste tilbud på senge


Gå på opdagelse i Danmarks største udvalg af senge

Se alle

boksmadrasser

Se alle

elevationssenge

Se alle

bokselevationsmadrasser

Se alle

kontinentalsengeDe stærkeste sengebrands samlet ét sted

Inspiration til soveværelset

Vi guider dig

til en god søvn

Mere inspiration til

soveværelset

Vi guider dig

til den rigtige belysning

Danmarks største udvalg af senge

Søvn er fuldstændig afgørende for vores trivsel. Når vi sover for lidt bliver vi irritable og uoplagte, vi kan få koncentrationsbesvær og få svært ved at huske. Derudover påvirker mangel på søvn i sidste ende vores helbred. Derfor er der al mulig grund til at sikre sig, at man vælger den helt rigtige seng, så rammerne for en god søvn er på plads.

Der findes dog ingen facitliste for, hvad der er en god seng. Alle mennesker er forskellige, og derfor stiller vi også forskellige krav til vores seng. Hos ILVA ved vi godt, at der ikke er én type seng, der passer til alle. Derfor finder du hos os et bredt udvalg af senge og madrasser, så du kan gå på opdagelse i vores imponerende sortiment og finde netop dén seng og madras, der bedst opfylder dine behov.

4 spørgsmål du kan stille, når du skal købe seng eller madras

En seng er en fællesbetegnelse for en bred vifte af forskellige typer af madrasser i kombination med andre madrasser og eventuelt sengeben. Dermed er der en masse ting, du skal afklare med dig selv og en eventuelt partner, når du vælger den eller de rigtige senge og madrasser.

1. Hvor stor skal sengen og madrassen være?

Det første I skal have afklaret er, om I skal have en enkeltseng, en trekvartseng eller en dobbeltseng? Det valg plejer at være relativt let, da det i høj grad styres af, hvor sengen skal stå og hvem der skal bruge den. Man siger som tommelfingerregel, at hver voksen person skal have mindst 80 cm plads i bredden. Men mange vil helt sikkert foretrække 90 cm, så der er ekstra god plads at boltre sig på. Det betyder ikke, at det er helt umuligt for to voksne mennesker at sove i en senge med en bredde på 140 cm. Men i længden er det langt mere komfortabelt for begge med lidt mere plads. Men i eksempelvis et gæsteværelse kan en trekvartseng være en rigtig fin løsning for de fleste.

Husk også at tage højde for, at sengen helst skal være mindst 20 cm længere end den person der ligger i den. Så hvis du eller din partner måler over 190 cm, er det en god idé at vælge en seng med ekstra længde, så fødderne ikke kommer til at stikke ud over fodenden.

2. Hvilken type seng passer bedst til dig?

Dernæst skal I beslutte jer for typen af seng.Hos ILVA finder du et stort udvalg af de mest gængse typer: Elevationssenge, kontinentalsenge, boxmadrassæt samt bokselevationssenge.

Rigtig mange danskere sover på en klassisk boksmadras, der er det enkle og som udgangspunkt mest prisvenlige valg. Det er en fleksibel sengetype, hvor du får rigtig god komfort for pengene - til gengæld kan det måske for nogle virke som en lidt kedelig sengeløsning. I hvert fald hvis man ikke reder sengen hver dag med sengetæppe, puder og andre lækre sengetekstiler.

Kontinentalsengene giver derimod det luksuriøse hotel-udtryk, som mange drømmer om også i soveværelset derhjemme. Her får du flere lag af madrasser, hvilket både giver en rigtig god liggekomfort og en elegant sengeløsning, der netop bidrager til at give soveværelset et eksklusivt touch.

Elevationssenge og bokselevationssenge giver begge den kæmpe fordel, at du både kan ligge og sidde komfortabelt i din seng. Så hvis du er typen, der elsker at læse før sengetid, eller hvis du godt kan lide at ligge med hævet hovedgærde eller fordende om natten, så er det en elevationsseng eller en bokselevationsseng, du skal gå efter. De er som udgangspunkt dyrere end de fleste andre sengetyper, men til gengæld får du lidt ekstra komfort, som det er svært at skabe i de sengetyper, hvor sengen ikke kan indstilles.

Forskellen på en elevationsseng og en bokselevationsseng er simpelt fortalt, at mens madrassen i en traditionel elevationsseng ligger løst ned i en elevationssengebund, så er madrassen integreret i selve sengerammen på en bokselevationsseng. På den måde undgår man helt, at madrassen kan forskubbe sig i brug.

3. Hvilken fasthed skal du gå efter?

Det er meget individuelt om man foretrækker at ligge på en blød eller en mere fast madras om natten. Derfor kan det være noget af det, der er allersværest at rådgive omkring. En tommelfingerregel er dog, at en hvis du vejer under 75 kg, så vil det i de fleste tilfælde være en medium fasthed, du skal gå efter. Vejer du mellem 75 og 90 kg er det en fast madras, der vil give den bedste komfort. Og vejer du over 90 kg kan det være en fordel at vælge en ekstra fast madras. Dermed kan det let tænkes, at du og din eventuelle partner skal have madrasser med forskellige fastheder.

Det er fjedrene eller kernen i madrassen, der er med til at afgøre, om en seng føles blød eller fast. Hvis du har lyst, kan du læse mere om de forskellige fastheder og fjedre i denne guide: Gode råd til valg af madras.

4. Hvilken topmadras er den bedste?

Hols ILVA finder du topmadrasser med forskellige materialer i kernen af madrassen. De mest almindelige kernetyper er polyetherskum, latex og "celsius". Polyetherskum giver takket være en høj bæreevne en god liggekomfort. Latex er katakteriseret ved, at det har en lang holdbarhed ligesom det lader huden ånde og i høj grad tilpasser sig kroppens bevægelser. Celsius former sig efter kroppen og giver dermed den helt rigtige støtte lige dér, hvor du har brug for det.

Også når det kommer til materialet i din topmadras, er det meget indiiduelt, hvad der er det mest optimale. Hvis du har brug for at læse lidt mere, inden du træffer dit valg, kan du se mere her: Gode råd til valg af madras.

Du er naturligvis også velkommen i vores bolighuse rundt om i Danmark, hvor vores dygtige sengerådgivere står klar med råd og vejledning. Book en aftale online her: Book en sengerådgiver.

Skal du vælge en dyr eller en billig seng?

Når du køber en ny seng, kan det være svært at gennemskue, hvad du får for pengene. Hænger pris og kvalitet sammen? Kan det passe at en dyr seng er så meget bedre end et billigere alternativ, at det kan retfærdiggøre en langt højere pris?

Det er svært at give et entydigt svar på, da det til en vis grad beror på en subjektiv vurdering af hver enkelt seng. Men hos ILVA er vi overbeviste om, at pris og kvalitet hænger sammen. Vi har masser af gode senge til attraktive priser, hvor du få god kvalitet for pengene. Vi har også luksuriøse sengeløsninger, hvor du får en uovertruffen kvalitet. Vi kan altid stå inde for, at kvaliteten af vores senge stemmer overens med prisen, hvad enten du vælger en dyr mærkevareseng eller om du vælger en billig seng fra vores eget mærke Nocturne.

Når du klikker dig igennem de mange forskellige senge her på siden, vil du hurtigt opdage, at prisen for en seng spænder bredt. Vi har enkle boksmadrassæt til et par tusinde kroner, og vi forhandler mærkevaresenge til 40.000 kr. og derover. På den måde kan du finde noget for enhver pengepung. Det bedste råd er derfor, at du sætter dig ind i de forskellige egenskaber, de forskellige senge kan tilbyde og vælger på baggrund af dette. Og så er du selvfølgelig meget meget velkommen i et af vores bolighuse, hvor vores sengerådgivere er klædt ekstra godt på til at rådgive kunderne i køb af de helt rigtige senge.

Derudover er der selvfølgelig også grund til at overveje, hvor meget du skal bruge den seng, du er i færd med at købe. Hvis det er en seng til et gæsteværelse eller til sommerhuset, så skal sengen typisk bruges færre nætter om året, end den seng du har i dit soveværelse. Derfor vælger mange de billigere alternativer hertil og bruger så lidt mere på den seng, de sover i næsten hver nat.

Er der en grund til at vælge en seng fra et kendt mærke?

Mange vælger at købe en mærkevareseng ud fra en opfattelse af, at man kan forvente lidt ekstra af en seng fra et af de anerkendte mærker. Hos ILVA forhandler vi både vores eget mærke Nocturne og senge fra mere kendte producenter som Wonderland, Tempur og Dunlopillo. Hvilket mærke, du skal vælge, afhænger helt og holdent af, hvilke behov du har og hvilke krav, du stiller til din nye seng.

Nogle af mærkerne udmærker sig ved at være ekstraordinært innovative og har udviklet unikke teknologier, der giver deres senge nogle helt særlige egenskaber. Andre har gennem mange år forfinet kvalitet og komfort, og har dermed fat i en anden kundeskare. Men fælles for alle de mærker, der forhandles i ILVA, er, at der er tale om sengeproducenter, hvor kvaliteten er i fokus. Som allerede nævnt så koster kvalitet, og derfor er senge fra eksempelvis Wonderland og Tempur dyrere end senge fra andre mere ukendte producenter. Men også mærkevaresenge findes i forskellige serier, hvor nogle er billigere end andre.

Er du stadig i tvivl? Book en aftale med en sengerådgiver

Hvis du gerne vil være sikker på, at du kan komme til at tale med en sengerådgiver, når du kommer ned i bolighuset, kan vi varmt anbefale, at du booker en tid på forhånd. Så er der afsat god tid til, at du kan høre om de mange forskellige muligheder - og naturligvis prøve de mange forskellige senge og madrasser, du finder i vores bolighuse. Du kan også vælge at blive ringet op af en sengerådgiver, hvis du foretrækker at sidde hjemme med webshoppen på skærmen, mens du lærer lidt mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en seng.

Du skal blot udfylde formularen her: Book en aftale med en sengerådgiver. Så er du godt på vej til at finde den helt rigtige seng til dine behov.