Inspiration til indretning af soveværelset

Soveværelset er det sted, hvor vi frem for alt kan slappe af og hvor kroppen og hovedet hviler ud efter en lang dag og samler kræfter til en ny. Det er derfor vigtigt, at soveværelset indbyder til søvn og hvile, hvorfor det gælder om at skabe en rolig og afslappet atmosfære. Hertil kan indretningen være en udfordring, hvis man vil undgå at rummet bliver bart og kedeligt, men samtidig hyggeligt at opholde sig i, uden at der er for meget, som forstyrrer øjet og hovedet. Soveværelset skal være et fristed, hvor man har lyst til at opholde sig, når man trænger til en pause fra en hektisk hverdag – og ikke kun, når der skal sovesDe tre allervigtigste ting i soveværelset er sengen, dynen og puden. Uden dem vil det blive en lang nat uden ret meget søvn. 

Det er vigtigt, at din seng og madras er komfortabel så den passer til dig og din krop, da det er afgørende for din nattesøvn. 

I de kolde måneder hvor vi mest er udsat for mørke, er det en god idé at få nogle lyse elementer ind i soveværelset, såsom blødt sengetøj i milde og lyse nuancer, hvilket skaber ro i rummet.Praktisk er godt. Lad alle sager få en plads – så er det lettere at rydde op. I et rent og ryddeligt soveværelse, slapper man bedre af. 

For at undgå unødigt rod kan du tænke i alternative opbevaringsmuligheder til tøj. Pynt også gerne soveværelset med grønne planter, da det skaber liv, personlighed og giver et godt indeklima. Belysningen skal på en gang være behagelig, stemningsskabende og afslappende samtidig med, at den skal kunne anvendes til påklædning og læsning, som kræver et skarpere og mere koncentreret lys. 

For at opfylde de forskellige behov for belysning i soveværelset, er det en god idé at vælge flere forskellige lyskilder. Brug smukke spejle i din indretning og giv dine rum det helt rigtige look. 

Spejle i forskellige designs og former er en hot trend. Spejle er nemlig ikke begrænset til badeværelset og gangen, men er meget anvendelige som pyntegenstande i eksempelvis soveværelset, hvilket vil få rummet til at virke større. 

Spejle er med til at give dynamik til dine rum, når du integrerer dem i din indretning. 

se også:En god hovedpude er afgørende hvis du vil have en god nattesøvn. 

Derudover vil pyntepuder gøre noget helt særligt ved soveværelset, især hvis man har en mere kold og nordisk indretning. Ved at placere en par smukke pyntepuder ovenpå sengen giver du dit soveværelset et mere luksuriøst udtryk, som får tankerne hen mod et lækkert hotelværelse, dog krydret med sjæl og personlighed.