Kurv
Kurv

Rengøring af sofa

En ny sofa fortjener at blive passet godt på. Men hvordan gør du det på den bedste måde? Læs med og se, hvordan du bedst passer og plejer din sofa. Udover disse råd anbefaler vi altid, at du besøger din nærmeste ILVA og snakker med vores dygtige sofasælgere, der altid er klar til at hjælpe dig med at passe allerbedst på din sofa. 

Rengøring af sofa

En god grundregel er, at du skal huske at banke sofahynder og -puder for støv og støvsuge din sofa ved lav sugeevne jævnligt. Derudover findes der også flere forskellige plejemidler, du kan bruge til at rengøre din sofa. Afhængig af hvilket materiale din sofa består af, er der forskellige måder, hvorpå du rengør sofaen optimalt. 

Rengøring af lædersofa

Til daglig rengøring af din lædersofa er det tilstrækkeligt at bruge en hårdt opvredet blød og fnugfri klud med rent vand. Dog er det vigtigt, at du ikke gnider for hårdt på læderet, da det kan ridse og efterlade mærker. Foruden ILVAs udvalg af plejemidler er der følgende gode råd til rengøring af din lædersofa:

- Støvsug din lædersofa jævnligt – men gør det forsigtigt, da det nemt kan efterlade ridser. 
- Brug aldrig sulfo eller kemikalier på læder, da dette nedbryder og ødelægger strukturen.

Imprægnering af sofa

En god måde at passe på sin sofa er ved at imprægnere den. Både stofsofaer og lædersofaer kan imprægneres. Dog er det ikke alle stof- og læder-materialer, der tåler imprægnering lige godt. Så hvis du vil din sofa det allerbedste, anbefaler vi, at du besøger dit nærmeste ILVA bolighus og får den helt rette vejledning til, hvordan du bedst passer på din sofa – uanset hvilket materiale den består af.

Pleje til lædersofa

Sofaer i læder kræver som regel ikke meget vedligeholdelse, men de kan heller ikke klare sig helt uden. Lædermøbler, der er udsat for meget slid, tilsmudsning, udtørring m.v., kræver lidt mere vedligeholdelse end ellers. Til det finder du en række plejeprodukter, der alle sørger for at holde din sofa flot og behagelig i mange år.

Læder med overfladebeskyttelse

Hvis din sofa er betrukket med læder med overfladebeskyttelse, er det oftest let at holde. Det modstår nemlig de fleste brugspåvirkninger.

Overfladebehandlet læder rengøres blot med en blød klud, evt. opvredet i demineraliseret vand. Grundig rengøring kan ske med en blanding af 1/4 dl sæbespåner til 1 liter varmt, demineraliseret vand. Brug blandingen når den er lunken. Men undgå at gnide for kraftigt på læderet, så du ikke skader det. Eventuelle sæberester kan poleres væk med en tør klud.

Det er normalt ikke nødvendigt at tilføre læderet yderligere fedtstof. Creme og olie må kun bruges med stor forsigtighed og altid efter brugsanvisningen. Er overfladen slidt, kan olie og creme nemlig give skjolder.

Ruspalt

Sofaer betrukket med ruspalt, der er undersiden af huden, skal rengøres og vedligeholdes på samme måde som anilinlæder. Brug derfor aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre rensemidler på denne type læder.

Læder uden overfladebeskyttelse

Ren anilinlæder er det tætteste, du kommer på naturligt læder og er blødt, lækkert og smidigt. Læder uden overfladebeskyttelse har en lavere lysægthed og bør derfor beskyttes mod direkte sollys. Læderet tager lettere imod fedt, f.eks. fra håret, og bliver ofte mørkere i brug.

Læder uden overfladebeskyttelse skal vedligeholdes på samme måde som overfladebehandlet læder, men tåler ikke almindelig lædercreme eller olie. Enkelte typer tåler heller ikke sæbespåner.

Den rette pleje til din sofa

Herunder finder du et udvalg af produkter til pleje og rengøring af din sofa.
Hvis du er i tvivl om hvilket plejeprodukt, der er det helt rette til din sofa, så besøg din lokale ILVA og få de bedste råd fra ILVAs sofasælgere.

Produkter: 8
Produkter:8
Vælg visning: