Kurv
Kurv

Sofabordslamper

Produkter: 40
Produkter:40
Vælg visning:

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 40

Skab hygge i stuen med en lampe over sofabordet

Der er ikke meget, der er hyggeligere end at sidde i en blød sofa om aftenen, mens mørket sænker sig udenfor vinduet, og en sofalampe spreder et varmt lys indenfor. Det skulle måske lige være, hvis scenariet bliver kombineret med en god film i tv’et – og hvor pæren naturligvis ikke giver genskær i skærmen.

Det er det, du finder her på siden: Lamper til at hænge over sofabordet, og vi har et stort udvalg i mange forskellige designs. Vi er netop opmærksomme på behovet for at finde en sofabordslampe, der giver et godt lys, uden at det generer øjnene eller tv-oplevelsen. Derfor finder du både tips til at vælge den helt rette sofabordslampe til dit behov, og til at hænge din valgte model i en god højde, så du får al hyggen ved en lampe over sofabordet – og ingen af generne ved en pære, der blænder.

Så læs med herunder, eller gå på opdagelse i vores sortiment. Vi håber, du finder den helt perfekte lampe til sofabordet.

Hvilken lampe skal hænge over dit sofabord?

De fleste af os vælger en pendel som sofabordslampe – og med god grund. Den er praktisk og giver et godt lys. Den findes desuden i et utalt af designs, så du kan få den i en stil, der passer ind i din indretning. Dermed ikke sagt, at pendlen eller andre typer af loftlamper er det bedste valg til dig. Måske vil du hellere eksperimentere mere med udtrykket og vælge en buet gulvlampe over sofabordet? Det æstetiske udtryk på lampen over sofabordet er helt op til dig.

Men uanset hvilket design du vælger, anbefaler vi, at du overvejer hvilket slags lys, du ønsker af din sofabordslampe. Det perfekte lys skabes i kombinationen mellem design og pæren. For mens pæren bestemmer lysstyrke og farvetonen, styrer designet, hvordan lyset spredes. Når du skal vælge en lampe til over sofaen, betyder det, at du skal overveje, hvad du oftest foretager dig, når du sidder netop der.

  • Hyggebelysning
    Hygger du dig med venner eller slapper af med tv? Så vælg en model, der giver en god almen belysning til rummet, samtidig med at lyset holdes hyggeligt. Her foreslår vi en kombination af en åben skærm, for eksempel en glaspendel, og en pære med et dæmpet og varmt lys.

  • Fokuseret belysning over sofabordet
    Hvis du er til brætspil rundt om sofabordet – eller andre aktiviteter, der kræver god belysning, foreslår vi en model med en lukket skærm, som retter lyset mod sofabordet. Det kunne for eksempel være én i metal. Du kan stadig med fordel vælge en pære med et varmt lys, så atmosfæren holdes hyggelig.

  • Generelt belysning til den lille stue
    Hvis belysningen over sofabordet også tjener som eneste lyskilde i stuen, anbefaler vi, at du som med hyggebelysningen vælger en sofabordslampe, der spreder lyset i hele rummet. Du kan vælge at kombinere den med en pære, der giver en anelse kraftigere lys (højere lumen) end hyggebelysningen, så du er sikker på, at alle kroge bliver lyst op.

Kombinér sofabordslampen med andre lamper

Det er sjældent nok med kun én lyskilde i rummet, og særligt hvis du har en større stue kan det være nødvendigt med flere typer af belysning. Derfor anbefaler vi, at du kombinerer din sofabordslamper med andre varianter, så du får dækket alle de forskellige lysbehov, du måtte have.

Hvis du for eksempel har hængt en lampe med et fokuseret lys over dit sofabord, kan det være en idé at supplere med en loftlampe, der spreder et generelt lys i rummet. Derudover kan du kombinere dem med et dekorativt lys, der kan sprede hygge i rummet samt en læselampe med et fokuseret lys til læsehesten.

Lad dig endelig inspirere af hele vores udvalg af stuelamper, eller få endnu flere ideer til indretning med lamper i vores inspirationsunivers.

Hvor højt skal lampen hænge over sofabordet?

Der er ikke én konkret opskrift på, hvor højt en sofalampe skal hænge. Det kommer an på rummet, hvor dit tv er placeret, din egen højde og, ikke mindst, hvad der føles behageligt for dig. Kort sagt handler det om at anskaffe et ekstra sæt hænder, så én af jer kan holde den op til loftet, mens den anden sidder i sofaen. Når du kan se tv’et, men ikke pæren i sofalampen, hænger den perfekt.

Vi håber, at du fik svar på de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dit køb af lamper til sofabordet. Ellers er du altid mere end velkommen til at kontakte os eller komme forbi et af vores bolighuse og blive vejledt af en af vores dygtige medarbejdere.