Kurv
Kurv

Alle senge

Hos ILVA ved vi, at der ikke er én type seng, der passer til alle. Derfor finder du hos os et bredt udvalg af senge i alle prisklasser. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at vælge en seng der passer dine behov – både på vores chat og i vores mange bolighuse. Vores senge er af høj kvalitet, og vi tilbyder trygge sengegarantier, der sikrer din tilfredshed og komfort i mange år fremover.

Udvalgte sengekategorier:

bOKSMADRASSER

En boksmadras kan nemt tilpasses ethvert behov - både i forhold til sengens størrelse og komfort. Boksmadrassen giver dig rig mulighed for at vælge din favorit blandt mange forskellige varianter og finde en størrelse, der passer perfekt til dig. En prisvenlig, enkel og langtidsholdbar seng.

Shop boksmadrasser

KONTINENTALSENGE

Med en kontinentalseng får du en seng med et højt komfortniveau. Kontinentalsengen er opbygget af flere lag, som skal sikre dig den bedste liggekomfort hele natten igennem. Derudover giver kontinentalsengen mulighed for at vælge en stor madras, så du undgår en generende revne midt i sengen.

Shop kontinentalsenge

Elevationssenge

Elevationssengen er en funktionel seng, som kan hæves og sænkes i forskellige niveauer. Elevationssengen giver den ultimative komfort og er den perfekte seng til dig, der nyder at læse en god bog eller se TV i sengen. En elevationsseng er også god til dig, der dyrker meget motion eller har et arbejde, der er hårdt for ryg og ben, og har behov for aflastning af trætte ben.

Shop elevationssenge

BOKSELEVATIONSSENGE

En bokselevationsseng er meget lig en almindelig elevationsseng. Forskellen er at på en bokselevationsseng ligger madrassen fast monteret eller er integreret. som en del af elevationsrammen. Fordelen er derfor at madrassen ikke vil kunne skride og man slipper derfor for at rette på madrassen.

Shop bokselevationssenge

Din guide til den rigtige seng

Der er flere ting at tage højde for, når du skal købe ny seng, og det kan virke som en stor beslutning, eftersom vi bruger så meget tid i sengen. For hvilke sengetyper, fastheder og topmadrasser findes der, og hvad passer bedst til netop dig?

Se sengeguide

God kvalitet & lang holdbarhed

Vi forstår vigtigheden af kvalitet og pålidelighed, og derfor tilbyder vi en omfattende sengegaranti, så du trygt kan handle din nye seng hos ILVA. 

Find din sengegaranti

Find dit favoritbrand

Nocturne, ILVA's eksklusive linje af højkvalitetssenge, fremstilles i Danmark af førsteklasses materialer. Disse madrasser er designet i overensstemmelse med den seneste søvnforskning, hvilket garanterer en fredfyldt søvn med maksimal kropsstøtte og afslapning.

Wonderland har længe været en innovativ leder i sengeindustrien, introducerede Skandinaviens første kontinentalseng og opfandt skulderzone, justerbar fasthed, og vaskbare tekstiler. Wonderland senge tilbyder tilpasning til personlige præferencer for optimal søvn.

Oplev ultimativ søvnkomfort med TEMPUR®, hvis enestående sengeteknologi former sig efter din krop og minimerer omrokeringer i løbet af natten. TEMPUR®-madrasserne dæmper også bevægelser fra din partner, hvilket skaber bedre forhold for en rolig søvn.

Med næsten et århundredes erfaring har Dunlopillo etableret sig som en af de mest prestigefyldte producenter af naturlatexsenge på verdensplan. I Thy fremstilles Dunlopillo senge med stor omhu, hvor viden og erfaring overleveres fra generation til generation. 

    

Hos ILVA får du altid 

Danmarks største udvalg af senge

Søvn er fuldstændig afgørende for vores trivsel. Når vi sover for lidt bliver vi irritable og uoplagte, vi kan få koncentrationsbesvær og få svært ved at huske. Derudover påvirker mangel på søvn i sidste ende vores helbred. Derfor er der al mulig grund til at sikre sig, at man vælger den helt rigtige seng, så rammerne for en god søvn er på plads.

Der findes dog ingen facitliste for, hvad der er en god seng. Alle mennesker er forskellige, og derfor stiller vi også forskellige krav til vores seng. Hos ILVA ved vi godt, at der ikke er én type seng, der passer til alle. 

4 spørgsmål du kan stille, når du skal købe seng eller madras

En seng er en fællesbetegnelse for en bred vifte af forskellige typer af madrasser i kombination med andre madrasser og eventuelt sengeben. Dermed er der en masse ting, du skal afklare med dig selv og en eventuelt partner, når du vælger den eller de rigtige senge og madrasser.

1. Hvor stor skal sengen være?

Det første I skal have afklaret er, om I skal have en enkeltseng, en trekvartseng eller en dobbeltseng? Det valg plejer at være relativt let, da det i høj grad styres af, hvor sengen skal stå og hvem der skal bruge den. Man siger som tommelfingerregel, at hver voksen person skal have mindst 80 cm plads i bredden. Men mange vil helt sikkert foretrække 90 cm, så der er ekstra god plads at boltre sig på. Det betyder ikke, at det er helt umuligt for to voksne mennesker at sove i en senge med en bredde på 140 cm. Men i længden er det langt mere komfortabelt for begge med lidt mere plads. Men i eksempelvis et gæsteværelse kan en trekvartseng være en rigtig fin løsning for de fleste.

Husk også at tage højde for, at sengen helst skal være mindst 20 cm længere end den person der ligger i den. Så hvis du eller din partner måler over 190 cm, er det en god idé at vælge en seng med ekstra længde, så fødderne ikke kommer til at stikke ud over fodenden. 

2. Hvilken type seng passer bedst til dig?

Dernæst skal I beslutte jer for typen af seng. Hos ILVA finder du et stort udvalg af de mest gængse typer: Elevationssenge, kontinentalsenge, boxmadrasser samt bokselevationssenge

Rigtig mange danskere sover på en klassisk boksmadras, der er det enkle og som udgangspunkt mest prisvenlige valg. Det er en fleksibel sengetype, hvor du får rigtig god komfort for pengene - til gengæld kan det måske for nogle virke som en lidt kedelig sengeløsning. I hvert fald hvis man ikke reder sengen hver dag med sengetæppe, puder og andre lækre sengetekstiler.

Kontinentalsengene giver derimod det luksuriøse hotel-udtryk, som mange drømmer om også i soveværelset derhjemme. Her får du flere lag af madrasser, hvilket både giver en rigtig god liggekomfort og en elegant sengeløsning, der netop bidrager til at give soveværelset et eksklusivt touch.

Elevationssenge og bokselevationssenge giver begge den kæmpe fordel, at du både kan ligge og sidde komfortabelt i din seng. Så hvis du er typen, der elsker at læse før sengetid, eller hvis du godt kan lide at ligge med hævet hovedgærde eller fodende om natten, så er det en elevationsseng eller en bokselevationsseng, du skal gå efter. De er som udgangspunkt dyrere end de fleste andre sengetyper, men til gengæld får du lidt ekstra komfort, som det er svært at skabe i de sengetyper, hvor sengen ikke kan indstilles.

Forskellen på en elevationsseng og en bokselevationsseng er simpelt fortalt, at mens madrassen i en traditionel elevationsseng ligger løst ned i en elevationssengebund, så er madrassen integreret i selve sengerammen på en bokselevationsseng. På den måde undgår man, at madrassen kan forskubbe sig i brug.

3. Hvilken fasthed skal du gå efter?

Det er meget individuelt om man foretrækker at ligge på en blød eller en mere fast madras om natten. Derfor kan det være noget af det, der er allersværest at rådgive omkring. En tommelfingerregel er dog, at hvis du vejer under 75 kg, så vil det i de fleste tilfælde være en medium fasthed, du skal gå efter. Vejer du mellem 75 og 90 kg er det en fast madras, der vil give den bedste komfort. Og vejer du over 90 kg kan det være en fordel at vælge en ekstra fast madras. Dermed kan det let tænkes, at du og din eventuelle partner skal have madrasser med forskellige fastheder. 

Det er fjedrene eller kernen i madrassen, der er med til at afgøre, om en seng føles blød eller fast. Hvis du har lyst, kan du læse mere om de forskellige fastheder og fjedre i denne guide: Gode råd til valg af seng.

4. Hvilken topmadras er den bedste?

Hols ILVA finder du topmadrasser med forskellige materialer i kernen af madrassen. De mest almindelige kernetyper er polyetherskum, latex og "celsius". Polyetherskum giver takket være en høj bæreevne en god liggekomfort. Latex er karakteriseret ved, at det har en lang holdbarhed ligesom det lader huden ånde og i høj grad tilpasser sig kroppens bevægelser. Celsius former sig efter kroppen og giver dermed den helt rigtige støtte lige dér, hvor du har brug for det.

Også når det kommer til materialet i din topmadras, er det meget individuelt, hvad der er det mest optimale. Hvis du har brug for at læse lidt mere, inden du træffer dit valg, kan du finde mere information om dette i vores sengeguide.

Du er naturligvis også velkommen i vores bolighuse rundt om i Danmark, hvor vores dygtige sengerådgivere står klar med råd og vejledning. Find et bolighus nær dig her.

Skal du vælge en dyr eller en billig seng?

Når du køber en ny seng, kan det være svært at gennemskue, hvad du får for pengene. Hænger pris og kvalitet sammen? Kan det passe at en dyr seng er meget bedre end en billig seng?

Det er svært at give et entydigt svar på, da vi alle sammen har vores egen mening om, hvad der er en god seng. Nogle vil sikkert opleve, at de sover som en drøm i en billig seng, mens andre vil sige, at de først rigtig begyndte at sove godt, da de fik den nye seng med de dyre madrasser. Så på den måde er det svært at sige, at dyre senge altid er bedre end billige senge. Derudover er der selvfølgelig også forskel på, hvad vi hver især opfatter som dyrt eller billigt.

Men hos ILVA er vi overbeviste om, at pris og kvalitet hænger sammen. Vi har masser af gode senge til attraktive priser, hvor du får god kvalitet for pengene. Vi har også luksuriøse sengeløsninger, hvor du får en uovertruffen kvalitet. Vi kan altid stå inde for, at kvaliteten af vores senge stemmer overens med prisen, hvad enten du vælger en dyr mærkevareseng eller om du vælger en billig seng fra vores eget mærke Nocturne.

I virkeligheden kan det også handle om dit helbred eller velbefindende generelt. Hvis du døjer med gener i nakke eller ryg, stiller det lidt større krav til din seng, og det er ikke sikkert at eksempelvis en billig boxmadras kan opfylde disse krav. Her skal du sandsynligvis kigge på de lidt dyrere alternativer for at finde en seng, der giver den rette støtte. Er du omvendt typen der kan sove på en sten og ikke oplever smerter nogen steder, så kan du sagtens nøjes med en billigere seng, hvor det helt basale er på plads og hvor du ikke betaler for særlig teknologi, der har til hensigt at optimere liggekomforten.

Når du klikker dig igennem de mange forskellige senge her på siden, vil du hurtigt opdage, at prisen for en seng spænder bredt. Vi har enkle boksmadrassæt til et par tusinde kroner, og vi forhandler mærkevaresenge til 40.000 kr. og derover. På den måde kan du finde noget for enhver pengepung. Det bedste råd er derfor, at du sætter dig ind i de egenskaber, de forskellige senge kan tilbyde og vælger på baggrund af dette. Og så er du selvfølgelig meget meget velkommen i et af vores bolighuse, hvor vores sengerådgivere er klædt ekstra godt på til at rådgive kunderne i køb af de helt rigtige senge.

Derudover er der selvfølgelig også grund til at overveje, hvor meget du skal bruge den seng, du er i færd med at købe. Hvis det er en seng til et gæsteværelse eller til sommerhuset, så skal sengen typisk bruges færre nætter om året, end den seng du har i dit soveværelse. Derfor vælger mange at købe billige senge hertil og bruger så lidt mere på den seng, de sover i næsten hver nat.

Er der en grund til at vælge en seng fra et kendt mærke?

Mange vælger at købe en mærkevareseng ud fra en opfattelse af, at man kan forvente lidt ekstra af en seng fra et af de anerkendte mærker. Hos ILVA forhandler vi både vores eget mærke Nocturne og senge fra mere kendte producenter som Wonderland, Tempur og Dunlopillo. Hvilket mærke, du skal vælge, afhænger helt og holdent af, hvilke behov du har og hvilke krav, du stiller til din nye seng.

Nogle af mærkerne udmærker sig ved at være ekstraordinært innovative og har udviklet unikke teknologier, der giver deres senge nogle helt særlige egenskaber. Andre har gennem mange år forfinet kvalitet og komfort, og har dermed fat i en anden kundeskare. Men fælles for alle de mærker, der forhandles i ILVA, er, at der er tale om sengeproducenter, hvor kvaliteten er i fokus. Som allerede nævnt så koster kvalitet, og derfor er senge fra eksempelvis Wonderland og Tempur dyrere end senge fra andre mere ukendte producenter. Men også mærkevaresenge findes i forskellige serier, hvor nogle er billigere end andre. 

Se også vores udvalg af sengetilbehør, som kan løfte sengeoplevelsen. Her finder du alt fra lagner og sengetøj til sengeben.