Kurv
Kurv

Spiseborde

Hos ILVA finder du spiseborde i forskellige materialer, størrelser og stilarter. Gå på opdagelse i vores udvalg af plankeborde, sildebensborde og meget mere. Vi har noget for enhver smag og pengepung. Se med i udvalget herunder eller klik ind på de forskellige kategorier:

Produkter: 124
Produkter:124
Vælg visning:

Udsalg

og andre gode tilbud

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 124

Stort udvalg af spiseborde

Spisebordet er familiens samlingspunkt i en travl hverdag. Det er her alle dagens oplevelser gengives, det er her måltiderne nydes og det er her vigtige beskeder deles på kryds og tværs. Derfor er det vigtigt, at I finder et spisebord der passer til jeres behov og jeres hjem, så I får lyst til at slå jer ned og snakke med hinanden mellem arbejde, skole, lektier, fritidsaktiviteter, møder og meget andet.

Et spisebord er ikke bare et sted, hvor I sidder og spiser. I mange familier er det også her, der bliver lavet lektier eller ordnet praktiske opgaver på pc'en, mens der laves mad, smøres madpakker osv. i køkkenet. Det stiller krav til spisebordet, der skal kunne tåle lidt af hvert - særligt i børnefamilier.

Hos ILVA finder du et kæmpe udvalg af spiseborde i mange forskellige størrelser, materialer, farver og stilarter. Vi har samlet udvalget her på siden, så du i ro og mag kan læne dig tilbage og nærstudere de mange forskellige muligheder.

Find det rette spisebord til hverdag og fest 

Når du skal vælge det nye spisebord, er der en masse spørgsmål, der presser sig på? Hvor stort skal det være? Hvilket materiale er bedst og hvad med formen?

Det handler selvfølgelig først og fremmest om, at du kan lide dit nye spisebord, så det handler i høj grad om smag. Men der er også en række praktiske ting, du gør klogt i at overveje, inden du lægger dit nye spisebord i indkøbsvognen her på siden. Se de spørgsmål, vi plejer at stille vores kunder, når vi i bolighusene skal forsøge at spore os ind på, hvilket spisebord der bedst opfylder kundens behov.

1: Stort eller lille spisebord?

Du skal naturligvis overveje, hvilken størrelse dit nye spisebord skal have. I mange tilfælde vil omgivelserne sætte nogle begrænsninger for, hvor stort et bord der er plads til. Skal du eksempelvis have et lille spisebord til en spisekrog i dit køkken eller til en lille lejlighed? Eller er du på udkig efter et langbord, hvor der er plads til 10-12 personer omkring bordet - eller måske endda endnu flere ved festlige lejligheder? Det vigtigste råd i denne sammenhæng er, at du måler grundigt op og også husker at tage højde for, at folk skal kunne sætte sig og rejse sig uden at komme i klemme ved andre møbler, døre eller vægge. 

2: Firkantet eller rundt spisebord?

Hvilke tanker har du gjort dig om formen på dit nye spisebord? Der sælges fortsat flest firkantede spiseborde, og det er måske også lettest at forholde sig til et firkantet spisebord, hvor det er nemt at afgøre, hvor mange mennesker, der er plads til. Selvom firkantet fortsat er den mest almindelige form til spisebordet, er der mange, der egentlig godt kan lide at sidde ved et rundt bord. Det er lidt hyggeligt, og det er også lidt lettere at tale med alle omkring bordet, når alle kan se hinanden og ikke skal læne sig langt indover bordet for at tale sammen. Derudover kan et rundt bord virke lidt lettere end et firkantet bord med et tilsvarende antal siddepladser. Derfor kan runde borde være et rigtig godt valg til særligt mindre rum. Uanset om du vælger et firkantet eller rundt spisebord er det muligt at finde varianter, der kan forlænges med tillægsplader, så der er plads til lidt flere omkring bordet.

3: Skal det være et spisebord med udtræk?

Hvis du har masser af plads i din bolig, er det helt fint at vælge et stort spisebord, som også i det daglige fylder meget. Men mange foretrækker alligevel, at man kan tilpasse bordets størrelse efter hvor mange mennesker, der skal sidde rundt om det. Det kan virke lidt fjollet at sidde fire mennesker ved et meget langt bord, mens det omvendt er rart at kunne dække op til flere, når der kommer gæster. Det er her tillægsplader og spiseborde med udtræk kommer ind i billedet. Der findes forskellige måder at forlænge spisebordet på. I nogle tilfælde gøres det med løse tillægsplader, der placeres for enden af bordet. I andre tilfælde har bordet udtræk, så der er plads til en tillægsplade i midten af bordet. I nogle tilfælde ligger de ekstra plader i selve bordet som eksempelvis ved hollandsk udtræk. Og det kan være endog meget praktisk ikke at skulle finde opbevaringsplads til en eller flere løse tillægsplader andre steder i hjemmet.

4: Spisebord i træ, glas eller linoleum?

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at overveje materialet. Spisebordet er til for at blive brugt, og hvis du er rigtig glad for dit bord, er det næsten synd at pakke det væk under en dug hver gang det skal bruges. Men særligt i børnefamilier er det vigtigt at tænke på, at det ikke er alle materialer, der er lige rengørings- og vedligeholdelsesvenlige. Så hvis du gerne vil undgå at skulle bruge fx en voksdug, hver gang familien skal spise, så vælg et bord med en bordplade, der er let at vedligeholde. Mange typer af laminat er let at holde rent og pænt, mens borde i massivt træ kan være en anelse med modtageligt overfor fx pletter fra tomatsauce. Også materialer som linoleum og glas er lette at holde.

Omvendt er spiseborde i træ, herunder plankeborde og sildebensborde, utrolig flotte og passer perfekt ind i mange danske hjem, hvor man ønsker møbler i naturmaterialer, der kan bløde de hvide vægge og de rene linjer lidt op. Du kan bl.a. tilkøbe plejemidler til træbordet, så det bliver mere modstandsdygtig for hverdagens aftryk, og bevare sit flotte udseende i mange år. 

Skal du have lidt mere hjælp til at vælge dit spisebord?

Har du allerede fundet dit nye spisebord hos os? Så er det bare med at slå til nu, så du kan komme i gang med at indrette den spisestue eller det køkken-alrum, du drømmer om. Er du endda så heldig, at dit spisebord er på tilbud nu, så har du alletiders mulighed for at købe et billigt spisebord i en rigtig god kvalitet. 

Eller blev du helt træt ved tanken om alle de ting, du skal overveje inden du køber dit spisebord? Hvis du fortsat er i tvivl eller bare gerne vil se bordet og mærke materialerne, er du selvfølgelig meget velkommen til at komme ind i dit nærmeste bolighus, hvor vi selvfølgelig står klar til at hjælpe dig på vej.

Psst.. Har du også brug for nye spisebordsstole til bordet, så har vi også et stort udvalg af stole i flot design til skarpe priser. Du kan også vælge et spisebordssæt, og herved spare nogle penge ved at købe stolene og bordet sammen.