Kurv
Kurv

Spisebordsstole

Find ny spisebordsstol med høj komfort, moderigtigt design og i solidt materiale hos ILVA. Vi har et stort udvalg af spisestuestole af høj kvalitet og i forskellige stilarter til overkommelige priser. Gå på opdagelse i vores sortiment her.

Produkter: 73
Produkter:73
Vælg visning:

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 73

Sid godt med nye spisebordsstole

De fleste har sikkert oplevet, at et middagsselskab har været så hyggeligt at ingen har haft lyst til at bryde op. Når man på den måde tilbringer mange timer rundt om spisebordet, så er det ret vigtigt, at man sidder godt og derfor er det meget vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af sine spisebordsstole.

Hos ILVA finder du et stort udvalg af lækre spisestuestole i mange forskellige designs, materialer og prisklasser, så du helt sikkert også finder nogle stole, der passer til dit hjem.

4 gode råd til at vælge de rigtige spisestole

Det er altid en stor beslutning, når der skal købes nye møbler til hjemmet. Og du har sikkert allerede opdaget, at der er rigtig mange forskellige muligheder, når det kommer til spisestuestole. Så hvordan vælger du præcis de stole, der passer bedst til dit hjem? Hos ILVA har vi mange års erfaring med at rådgive kunder, og vi deler rigtig gerne ud af vores viden og erfaring. Derfor får du her fire råd til at få valgt de perfekte spisestole.

1: Vælg stole der passer til spisebordet

Det giver sig selv, at bord og stole skal passe sammen for at siddekomforten er i orden, og derfor er det allervigtigste råd at du skal sikre, at dine nye spisestuestole passer til dit bord. Det er ærgerligt at vælge for høje eller for lave stole til bordet, så et godt råd er at måle de stole, du allerede har, og sammenligne disse mål med de mål, du kan læse på de forskellige stole her på ilva.dk. Så kan du nemlig ret hurtigt vurdere, om siddehøjden passer, om stolene bredde er tilpas og om eventuelle armlæn på stolene kan gå ind under bordpladen, når stolene ikke er i brug. 

2: Vælg materiale med omhu

Spisebordsstole er nogle af de møbler i hjemmet, der bliver brugt mest. Derfor er det en god idé at vælge spisestolene i et materiale, der passer til din familie og dit temperament. Har du børn er der en vis risiko for, at der blive spildt mad på spisebordsstolene fra tid til anden. Og derfor vil det for mange børnefamilier være oplagt at vælge spisebordsstole, der er nemme at holde rene - og med andre ord undgå stole med et lyst stofbetræk. 

Nogle materialer er lettere at vedligeholde end andre. Så overvej på forhånd, hvor meget møbelpleje, du har mod på at kaste dig ud i. Generelt er ubehandlet træ og lyst stof nogle af de materialer, der kræver mest vedligeholdelse og omhyggelig rengøring. Nogle mennesker elsker at gå og pusle om den slags, mens andre foretrækker mindre krævende materialer som plast, metal eller malet træ.

3: Sørg for at spisebordsstolene passer til resten af rummet

Hvor stort er rummet, hvor dine nye spisebordsstole skal stå? Er det i et lille køkken med en lille spisekrog, giver det sig selv, at mørke stole i et robust design hurtigt kan komme til at virke voldsomme. Her er de klassiske pindestole eller de praktiske skalstole ofte være et godt bud. Omvendt kan lette stole i lyse farver komme til at syne lidt for spinkle i en rummelig spisestue eller et stort køkken-alrum. Når du skal vurdere, om stolene du har forelsket dig i passer ind i rummet, skal du derfor lige tage et kig rundt på resten af indretningen. Det kan også være en god idé lige at kaste et blik på eventuelt gamle stole, der skal udskiftes. Så kan du også få et fingerpeg om, hvordan de nye stole vil passe ind. Husk at farver har stor betydning for, hvor meget spisebordsstolene ser ud til at fylde. Generelt "fylder" mørke farver mere end de lysere farver. 

Dine spisebordsstole skal også gerne matche din øvrige indretning, så der går en rød tråd igennem dit hjem. Elsker du derfor en minimalistisk indretningsstil, kan spisebordsstole med metalben understøtte det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem. Holder du i stedet af at indrette i en retrostil, kan spisebordsstole i læder eller træ fuldende det udtryk. Et godt råd er altså at kigge på dine øvrige møbler og tilpasse stolene herefter, så du skaber harmoni og balance i din indretning.

4: Tænk over hvor meget dine stole skal bruges

Nogle stole sidder man kun på kort tid af gangen, mens andre spisebordsstole typisk er i brug lang tid af gangen. Har du fx en lille spisekrog i køkkenet, hvor du hurtigt indtager morgenmaden, så kan du sagtens nøjes med nogle lette praktiske stole, der ikke gør det store væsen af sig. Det kunne eksempelvis være de klassiske pindestole eller skalstole. Er du til gengæld typen der elsker at have gæster til middagssleskaber, hvor i typisk bliver siddende rundt om bordet i mange timer, er det en god idé at gå efter spisebordsstole med en smule polstring og et godt ryglæn.

Få super komfort med spisebordsstole med armlæn

Hvis du gerne vil skrue lidt ekstra op for siddekomforten, skal du overveje, om der skal være armlæn på dine nye spisebordsstole. Det giver en virkelig luksuriøs fornemmelse, når man sætter sig i en spisestuestol, hvor der lige er gjort lidt ekstra ud af udformningen, og man får lyst til at blive siddende længe omkring bordet. Når du vælger stole med armlæn skal du være opmærksom på, at de som udgangspunkt er bredere end stole uden. Derfor kan det kræve lidt mere plads både i rummet og omkring spisebordet at få plads til spisebordsstole med armlæn.

Vælg mellem spisebordsstole i læder, velour eller træ

Når du skal vælge nye spisebordsstole, har materialet også stor betydning for stolens udtryk og egenskaber. De sidste sæsoner har velour været et populært valg til betræk på alt fra sofaer til puder, og du finder i ILVA også spisebordsstole med velour i forskellige farver. Se alle vores velour stole.

Spisebordsstole i læder er også et populært valg blandt vores kunder, og du finder en række stole med betræk i læder. Udover at læder har et eksklusivt præg er det et et holdbart materiale, der er forholdsvist let at holde rent. 

Spisebordsstole i træ er også en klar favorit blandt ILVAs kunder. Den skandinaviske indretning med lyse farver og rene linjer, kan godt komme til at virke lidt koldt, hvis man ikke sørger for at bløde den op med elementer af eksempelvis naturmaterialer. Måske derfor er træspisebordsstole et populært valg. Du finder et stort udvalg af spisebordsstole, hvor enten stellet eller hele stolen er fremstillet i træ, og der er forskellige træsorter at vælge imellem, så du kan finde den stol, der passer bedst til din indretning.

Er du til sorte eller hvide spisebordstole? Eller tør du vælge farver?

Det er meget forskelligt, hvordan man har det med farver i indretningen. Nogle elsker at kombinere forskellige farver på kryds og tværs, og hvis du gør det rigtigt, kan det blive utroligt flot. Andre er til sorte og hvide møbler eller møbler i træ, som har et mere tidløst udtryk, der kan passe ind i de fleste hjem. Andre kan godt lide at putte enkelte farvede elementer ind i indretningen for at skabe et personligt præg. Uanset hvad du hælder til, har du mulighed for at finde spisebordsstole i den helt rigtige farve her. Vi har både sorte og hvide stole samt stole i forskellige farver som eksempelvis cognac, blå, grøn eller rød.

Hvis du elsker at eksperimentere med forskellige udtryk, kan du sætte flere forskellige spisebordsstole sammen omkring spisebordet – det giver et spændende og anderledes look. Og hver dag kan du sidde i en ny stol, når du og familien sætter jer omkring bordet til dagens måltider, lektielæsning eller hyggesnak.

Psst.. Vi har også bænke til spisebordet, som er blevet mere populært, da det skaber et anderledes udtryk rundt om spisepladsen, som du helt sikkert ligger mærke til.