Kurv
Kurv

Spisebordsstole

Få samvær og hygge på højeste niveau med spisebordsstole, der sikrer høj komfort og støtte. Hos ILVA finder du et stort udvalg af spisestole, som spænder lige fra klassiske spisebordsstole, designer stole, til spisebordsstole med armlæn og drejefod. Du har mulighed for at indrette med lige præcis den type spisestuestol, der falder i din smag, og så er du som altid sikret god kvalitet, holdbarhed og design hos ILVA. 

Produkter: 69
Produkter:69
Vælg visning:

Udsalg

og andre gode tilbud

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 69

Sid godt med nye spisebordsstole

De fleste har sikkert oplevet, at et middagsselskab har været så hyggeligt at ingen har haft lyst til at bryde op. Når man på den måde tilbringer mange timer rundt om spisebordet, så er det ret vigtigt, at man sidder godt og derfor er det meget vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af sine spisebordsstole.

Hos ILVA finder du et stort udvalg af lækre spisestuestole i mange forskellige designs, materialer og prisklasser, så du helt sikkert også finder nogle stole, der passer til dit hjem.

4 gode råd til at vælge de rigtige spisestole

Det er altid en stor beslutning, når der skal købes nye møbler til hjemmet. Og du har sikkert allerede opdaget, at der er rigtig mange forskellige muligheder, når det kommer til spisestuestole. Så hvordan vælger du præcis de stole, der passer bedst til dit hjem? Hos ILVA har vi mange års erfaring med at rådgive kunder, og vi deler rigtig gerne ud af vores viden og erfaring. Derfor får du her gode råd til at få valgt de perfekte spisestole.

1: Vælg stole der passer til spisebordet

Det giver sig selv, at bord og stole skal passe sammen for at siddekomforten er i orden, og derfor er det allervigtigste råd at du skal sikre, at dine nye spisestuestole passer til dit bord. Det er ærgerligt at vælge for høje eller for lave stole til bordet, så et godt råd er at måle de stole, du allerede har, og sammenligne disse mål med de mål, du kan læse på de forskellige stole. Så kan du nemlig ret hurtigt vurdere, om siddehøjden passer, om stolene bredde er tilpas og om eventuelle armlæn på stolene kan gå ind under bordpladen, når stolene ikke er i brug. 

2: Vælg materiale med omhu

Spisebordsstole er nogle af de møbler i hjemmet, der bliver brugt mest. Derfor er det en god idé at vælge spisestolene i et materiale, der passer til din familie og dit temperament. Har du børn er der en vis risiko for, at der blive spildt mad på spisebordsstolene fra tid til anden. Og derfor vil det for mange børnefamilier være oplagt at vælge spisebordsstole, der er nemme at holde rene - og med andre ord undgå stole med et lyst stofbetræk. 

Nogle materialer er lettere at vedligeholde end andre. Så overvej på forhånd, hvor meget møbelpleje, du har mod på at kaste dig ud i. Generelt er ubehandlet træ og lyst stof nogle af de materialer, der kræver mest vedligeholdelse og omhyggelig rengøring. Nogle mennesker elsker at gå og pusle om den slags, mens andre foretrækker mindre krævende materialer som plast, metal eller malet træ.

Materialet har også stor betydning for stolens udtryk og egenskaber. Fx giver træspisebordsstole ofte et naturligt og varmt look. Her kan du både finde spisebordsstole med træben eller spisestole i træ, hvor både sæde, ryg og ben er i samme materiale. Er du mere til blød komfort, skal du helt sikkert tage et kig på vores spisebordsstole i stof. Med polstrede spisebordsstole får du nemlig en blødere siddeoplevelse, men de kræver også en anden type pleje end fx spisebordsstole i plast.

De sidste sæsoner har velour været et populært valg til betræk på alt fra sofaer til puder, og du finder i ILVA også spisebordsstole med velour i forskellige farver. 
Spisebordsstole i læder er også et populært valg blandt vores kunder, og du finder en række stole med betræk i læder. Udover at læder har et eksklusivt præg er det et et holdbart materiale, der er forholdsvist let at holde rent. 

3: Sørg for at spisebordsstolene passer til resten af rummet

Hvor stort er rummet, hvor dine nye spisebordsstole skal stå? Er det i et lille køkken med en lille spisekrog, giver det sig selv, at mørke stole i et robust design hurtigt kan komme til at virke voldsomme. Her er de klassiske pindestole eller de praktiske skalstole ofte være et godt bud. Omvendt kan lette stole i lyse farver komme til at syne lidt for spinkle i en rummelig spisestue eller et stort køkken-alrum. Når du skal vurdere, om stolene du har forelsket dig i passer ind i rummet, skal du derfor lige tage et kig rundt på resten af indretningen. Det kan også være en god idé lige at kaste et blik på eventuelt gamle stole, der skal udskiftes. Så kan du også få et fingerpeg om, hvordan de nye stole vil passe ind. Husk at farver har stor betydning for, hvor meget spisebordsstolene ser ud til at fylde. Generelt "fylder" mørke farver mere end de lysere farver. 

Dine spisebordsstole skal også gerne matche din øvrige indretning, så der går en rød tråd igennem dit hjem. Elsker du derfor en minimalistisk indretningsstil, kan spisebordsstole med metalben og stålben understøtte det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem. Holder du i stedet af at indrette i en retrostil, kan spisebordsstole i læder eller mørkt træ fuldende det udtryk. Et godt råd er altså at kigge på dine øvrige møbler og tilpasse stolene herefter, så du skaber harmoni og balance i din indretning. 

4: Tænk over hvilken farve dine stole skal have

Udover materialevalg af dine køkkenstole kan du også gå på opdagelse blandt en stor palet af farver. De fleste går med det sikre valg; nemlig sorte spisebordsstole. Det kan der være mange grunde til, for dels kan de være nemmere at placere i en indretning med mange andre farver og nuancer, og dels ser man ikke lige så tydeligt, når der engang imellem kommer småpletter og lignende efter måltider. De lyse spisebordsstole står også højt på listen, og især hvide og beige spisebordsstole står rundt om spisebordene i mange danske hjem.
Vil du gerne tilføje en blanding af komfort og luksuriøs stil? Cognac farvet spisebordsstole er populært blandt vores kunder. Blandt vores varianter i læder finder du mange spisebordsstole i cognac, som kræver minimal vedligeholdelse.

Er er der mange hvide vægge i din spisestue, kan du også overveje at tilføre farve til rummet gennem bl.a. grønne og blå spisebordsstole, eller måske den lidt mindre dristige; spisebordsstole i grå.

5: Overvej hvor mange spisestole du har plads til

Det kan nogle gange være svært helt at gennemskue, hvor mange af dine kommende design spisebordsstole, der er plads til rundt om bordet. Først og fremmest skal du kigge under bordet og notere dig, hvordan benene er formet. Er det en cylinderform i midten, der tillader meget benplads, eller er det store og brede ben, der begrænser antallet af personer, der kan sidde med?

Når det så kommer til selve stolen, skelner vi her mellem spisebordsstole med armlæn og spisebordsstole uden armlæn. Vælger du stole med armlæner det nemlig værd at bemærke, at de som udgangspunkt er bredere end stole uden. Derfor kan det kræve lidt mere plads både i rummet og omkring spisebordet at få plads til spisebordsstole med armlæn. Kniber det med pladsen, kan du overveje en spisebordsstol med drejefod. En spisebordsstol med drejefunktion gør det nemmere at stige ind og ud af stolen uden at skulle flytte den.

6: Tænk over hvor meget dine stole skal bruges

Nogle stole sidder man kun på kort tid af gangen, mens andre spisebordsstole typisk er i brug lang tid af gangen. Har du fx en lille spisekrog i køkkenet, hvor du hurtigt indtager morgenmaden, så kan du sagtens nøjes med nogle lette praktiske stole, der ikke gør det store væsen af sig. Det kunne eksempelvis være de klassiske pindestole eller skalstole. Er du til gengæld typen der elsker at have gæster til middagssleskaber, hvor i typisk bliver siddende rundt om bordet i mange timer, er det en god idé at gå efter spisebordsstole med en smule polstring og et godt ryglæn.

Pleje og vedligeholdelse

Når du sidder og nyder dagens måltider i dine bløde spisebordsstole, er det selvfølgelig vigtigt, at de forbliver de behagelige spisebordsstole, som du faldt for i starten. Nøglen er her at kende den rette pleje og vedligeholdelse. Her kommer det an på, om dine designer spisestole er lavet i stof, metal, eller om det fx er spisebordsstole i egetræ. Du kan læse meget mere i vores plejeguide, hvor du kan dykke ned i lige præcis det materiale, som er relevant for dig. Helt grundlæggende anbefaler vi altid imprægnere dine flotte spisebordsstole. Skulle uheldet være ude, og har en af børnene spildt spaghetti bolognese på dine designer stole til spisebordet, kan du give betrækket en grundig textil – eller læderrens alt efter materialet.

Er du på jagt efter nogle gode og billige stole? Det er altid rart at gøre en god handel, og selv om du altid finder billige og konkurrencedygtige spisebordsstole hos os, kan du på vores tilbudsside ofte finde spisebordsstole på tilbud.

Nyd dine måltider med god siddekomfort

Det er ikke uden grund, at du finder et bredt udvalg af bl.a. dansk design spisebordsstole, retro stole, spisebordsstole med høj ryg, og så videre. Her er noget for enhver smag. Og skulle du få lyst til at kigge på alternativer, kan bænke også fungere som siddeplads ved bordet. Husk dog at sørge for, at bænken har den korrekte højde ift. bordpladen.

Har du lyst til at afprøve stolene, inden du klikker dem hjem, er du selvfølgelig altid velkommen til at besøge os i en af vores mange bolighuse. Du kan altid se på den enkelte vare, om den er udstillet i lige præcis det bolighus, som er tættest på dig.