Kurv
Kurv

Sofaer

Hos ILVA finder du sofaer i forskellige modeller, designs og materialer. Fælles for vores sofaer er, at de altid er af højeste kvalitet til en overkommelige pris. Dyk ned i vores sortiment her, eller klik ind på de forskellige sofatyper:

Produkter: 366
Produkter:366
Vælg visning:

Udsalg

og andre gode tilbud

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 366

Find den rigtige sofa til dit hjem

Sofaen er måske det allervigtigste møbel i din stue. Det er her du slapper af, det er her familien eller vennerne samles til hyggelige stunder og sofaens størrelse betyder, at den i høj grad er med til at definere hele stuens udtryk og indretning.

Derfor er det helt afgørende, at du finder en sofa du elsker både at sidde i og se på. Hos ILVA finder du Danmarks største udvalg af sofaer, så uanset om du er til det sprælske med pangfarver og uvante former, eller om du er til det klassiske og afdæmpede, så finder du med garanti en sofa, der kan opfylde dine behov. Du finder også både stofsofaer og sofaer i læder i sortimentet, så valget af materiale står dig naturligvis også helt frit for. Endelig finder du både billige sofaer og luksussofaer til højere priser, så der er noget for enhver pengepung, når du kigger udvalget igennem. Uanset prisen er det dog sikkert at du får en ny sofa i høj kvalitet, du kan være glad for i mange år frem. 

3 gode råd til at vælge din nye sofa

Når nu sofaen er så vigtigt et møbel i stuen, så har du sikkert mange overvejelser omkring hvilken sofa, der bedst passer til dine behov. En sofa er ofte en forholdsvis stor investering, så derfor er det typisk ikke et møbel, man køber fra den ene dag til den anden. Og det kan være rart at få lidt råd og vejledning med på vejen, så man ender med at få den helt rigtige sofa.

Hos ILVA har vi gennem de sidste næsten 50 år været eksperter på området, og derfor ved vi også, hvad der er for overvejelser, vores kunder har, når de skal købe en ny sofa. Derfor har vi samlet nogle gode råd til tre af de spørgsmål, som kunderne ofte går og overvejer inden købet. 

1: Hvor stor må sofaen være?

Det nytter ikke noget at købe en sofa, som stikker ud over døren eller slet ikke kan være i din stue. Derfor er det selvfølgelig nødvendigt at måle stuen op, inden du køber din nye sofa. Det giver dig mulighed for at tilpasse din søgning efter størrelsen på rummet. Men selvom du ved, at der er så og så mange centimeters plads til sofaen, kan det alligevel være svært at forestille sig, hvor meget den nye sofa vil fylde - særligt hvis den er markant mindre eller større, end den sofa du allerede har.

Der er flere forskellige måder at visualisere, hvor meget plads sofaen vil optage i rummet. Nogle anbefaler, at man lægger fx aviser eller tæpper ud i et areal svarende til sofaens mål. Det giver i hvert fald et godt billede af, om sofaen kan være på den gulvplads, du havde forestillet dig. Men det giver ikke en helt klar fornemmelse af, hvor meget af rummet, sofaen vil optage.

Hvis du derimod placerer nogle mindre møbler som fx spisebordsstole eller puffer i det område, hvor du har tænkt dig at placere sofaen, får du pludselig en fornemmelse af hele sofaens størrelse. Det kan måske virke lidt fjollet, mens du rykker rundt på boligens inventar, men det er ærgerligt at købe en sofa, som fuldstændig overtager hele stuen. 

2: Hvilket materiale skal du vælge til sofaen?

Groft sagt findes der to forskellige typer af betræk til sofaer: læder eller stof. Begge typer af betræk har fordele og ulemper. Og langt henad vejen, er det et spørgsmål om smag, hvilket betræk man foretrækker. Vi vil dog alligevel gerne give et par råd med på vejen, inden du lægger dig helt fast på materialet.

I ILVA sælger vi flest stofsofaer, og det kan måske hænge sammen med, at stofvarianterne typisk er billigere end en tilsvarende sofa i læder. Der er også nogle, som fortæller os, at de bedst kan lide fornemmelsen af at sidde på et stofbetræk. Hvis du har kæledyr som hund eller kat, der har det med at komme i nærheden af sofaen, så kan det faktisk være en idé at overveje, om en stofsofa nu også er det mest praktiske. Det kan nemlig være rigtig svært at få små pelshår ud af betrækket på stofsofaen igen, hvorimod de er lette at støvsuge ud af en lædersofa.

Hvis du har børn kan det også være en smule risikabelt med en stofsofa - i hvert fald hvis børnene spiser eller drikker i sofaen. Og især hvis du vælger en sofa med lyst stofbetræk. I de tilfælde kan det være en fordel med læder, hvor man som udgangspunkt hurtigere kan tørre fx spildt saftevand op, og hvor det er lidt lettere at støvsuge krummer ud af betrækket.

Omvendt kræver stofbetræk mindre vedligeholdelse og pleje end læder. Det kan derfor være en fordel, hvis du ikke synes, du har tid eller lyst til at gå i krig med læderpleje. Lædersofaer vil med den rette pleje til gengæld få en helt unik patina med tiden og blive endnu flottere, end da sofaen var helt ny.

3: Hvilken farve skal sofaen have?

Den perfekte farve til den nye sofa er i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Men det kan alligevel godt betale sig at tænke en ekstra gang over, om yndlingsfarven nu også er den helt rigtige, når det kommer til sofaen. Hvis din stue er lidt mørk og måske ikke er specielt stor, så kan det være en god idé at kigge efter sofaer i lyse farver, da de ikke trækker lyset ud af rummet på samme måde som en mørk sofa kan gøre. Hvis du omvendt har en stor stue med masser af lys, kan en mørk sofa være med til at give en fin kontrast til det lyse rum.

Som det er tilfældet for bl.a. tøj, så findes der bestemt også modefarver indenfor møbler og boligindretning. Lige i øjeblikket fylder farver som mustard og rustrød rigtig meget i indretningstendenserne, så hvis du gerne vil være helt med på de seneste nye tendenser, kan du vælge at købe sofa i en af de to modefarver. I ILVA ser vi dog, at kunder tit vælger at gå med det lidt mere sikre valg som eksempelvis en sort eller en lysegrå sofa. Ved at vælge en sofa i en mere neutral farve sikrer du, at sofaen passer ind i hjemmet uanset hvilke farver, du ellers har i indretningen. 

Udover farven vil designet på sofaen selvfølgelig også have betydning for, hvordan den opleves i rummet. Så en lys sofa i et massivt design, kan også komme til at virke lidt klodset i en lille stue. Hvorimod en sofa i et meget let design kan komme til at se en lille smule spinkel ud i en stor stue. 

Sofaer i et væld af farver

Er du på udkig efter en lilla sofa? Eller hvad med en blå sofa? Uanset hvilken farve du ønsker på din sofa, har vi et udvalg, der næsten spænder over hele farvepaletten. I lang tid har der især stået sorte og grå sofaer i de danske hjem. Men indretningen er i højere grad præget af mere modige farvevalg, når det kommer til sofaer.

Der er kommet mere fokus på farver, liv og varme i vores boliger, og derfor vil en sofa i rustrød, dueblå, lyserød eller okkergul give indretningen kant og personlighed. Fælles for vores farvede sofaer er, at de alle er designet i et stilfuldt og enkelt formsprog med bløde, støvede nuancer. Det betyder dog ikke, at en grå, hvid eller sort sofa ikke længere er et hit – og derfor finder du også dem blandt vores brede udvalg. 

Store eller små sofaer – hos ILVA har vi møbler til ethvert hjem

Her på siden finder du både store sofaer til den rummelige stue og små sofamøbler til hjem, hvor pladsen måske nok er trang, men aldrig for trang til hyggestemning. Med andre ord har vi nogle, som passer til enhver bolig.

En lille sofa kan hurtigt stjæle rampelyset i en mindre stue, hvis den er farverig og har bastante ben – og måske er det lige præcis det udtryk, du er ude efter. Eller måske drømmer du om et mere simpelt og diskret udtryk med afdæmpede farver og smalle ben. Til rummelige stuer kan du med fordel overveje en større model med lidt karakter. Det kunne for eksempel være en stor flydersofa, hvor du virkelig kan udfolde dig.

Bruger du den især til at slappe af og tage en lur på, kunne vores store udvalg af sovesofaer og daybeds måske være interessant for dig. Eller hvis der skal være plads til mange gæster, kan du overveje en hjørnesofa, eller u-sofa, så der altid er en ekstra siddeplads. Eller hvad med én med chaiselong

Til det lille hjem kan det være en god ide at vælge en mindre sofa, mens en større stue ofte kan rumme flere sofaer. Sammensæt gerne flere, så du får de funktioner i stuen, som du drømmer om. Se for eksempel vores sofasæt. Du kan også lege med udtrykket og sammensætte en 2- eller 3-personerssofa fra én serie med en 4-personers fra en anden eller blot i en anden farve. 

Behov ændres ofte igennem livet, og derfor er der også mange, der vælger modulsofaer, så møblet kan ændre sig i takt med at livet også gør det. 

Tip: Hvis du er på udkig efter et samlet sæt, kan du også finde lænestolefodskamler, samt nakkestøtter i samme serie.

Hvordan leveres min nye sofa?

Når sofaen er valgt, skal den selvfølgelig fragtes fra os til dig – og der er flere måder at gøre det på:

  1. Vi elsker at få gæster, og derfor er du naturligvis mere end velkommen til at komme forbi os og hente dit køb. Det gælder for eksempel, hvis du køber online og vælger at få møblet leveret til din nærmeste ILVA.

  2. Du behøver dog ikke at komme på besøg hos os for at få fingrene i en ny sofa, vi tilbyder nemlig også levering direkte til din kantsten. Så skal du blot have gang i armmusklerne for at få den flyttet det sidste stykke ind i din stue.

  3. Du kan også vælge hele pakken og både få båret dit nye møbel ind og monteret af os. Læs mere om levering og montering.

Altid skarpe priser - og gode sofa tilbud online

Hos ILVA er vi kendt for godt design til gode priser - og som du sikkert også ved, så vil vi altid gerne forkæle vores kunder med gode tilbud - også på sofaer. Det betyder, at du hver eneste uge kan finde sofaer til rigtig skarpe priser hos os - og du finder naturligvis også sofatilbud. Så hvis du følger med her på siden, er der en rigtig god chance for, at du på et eller andet tidspunkt finder drømmesofaen på tilbud. Og så er det med at slå til.

Psst.. Vi har også et stort udvalg af tilbehør til sofaen. Her finder du alt fra sofapuder, plaider til lammeskind. Vi har også et godt udvalg af sofaborde og lamper, der måske passer bedre til den nye sofa. 

FAQ - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL