Kurv
Kurv

Tid til at skifte seng?

I Danmark er vi generelt set ikke for gode til at skifte vores seng i tide, men der er en god grund til at gøre det. Ganske enkelt fordi, en god seng sørger for, at du får en god nattesøvn. Når du køber en seng af god kvalitet, er der stor sandsynlighed for, at fjedre og metaldele holder i mange år. Men uanset hvor godt du passer på din seng, og hvor god kvalitet den har, vil skum og polstring blive nedbrudt af væsker og sved i løbet af natten.

Hvis du ofte vågner om natten med en øm krop, kan det nemt skyldes, at madrassen ikke længere passer til din krop. Vores krop forandrer sig med alderen, m vi vil være ved det eller ej. Derfor er det ikke sikkert, at den seng, der passede til din krop, da du var 25, stadig passer til din krop, når du er 40 år. Samtidig er det langt fra sikkert, at du og din partner har behov for at sove med den samme madras. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at I skal have to forskellige madrasser i jeres seng – måske endda fra hvert sit mærke.

Hos os finder du Danmarks største og bedste udvalg af madrasser og tilbehør til soveværelset. Du finder et udvalg af både anerkendte og roste mærker og vores egne brands, der giver dig fuld valuta for pengene.

Hvad skal du overveje, når tiden er inde til en ny seng?

En god seng er en seng, der passer lige nøjagtigt til dig og din krop. Men hvilke overvejelser ska du gøre dig, inden du bevæger dig ud i madras-junglen?

Enkeltseng, trekvart-seng eller dobbeltseng?

Først og fremmest skal du overveje, hvad dit behov er, og hvad du har plads til i dit soveværelse. Har du f. eks. skråvægge i dit soveværelse, kan det være praktisk med en lav seng. En god tommelfingerregel er i øvrigt, at din madras helst skal være 90 cm bred og 10 cm længere end din krop. De fleste senge i vores sortiment er tilgængelige med ekstra længde.

Blød eller fast madras?

Hovedreglen er, at din rygsøjle skal være helt lige fra halshvirvlerne til halebenet, når du ligger på siden i sengen. Vi anbefaler, at du får en ledsager eller en af vores sengerådgivere til at hjælpe dig, når du skal finde den perfekte madras.

Hvilken temperatur sover du med?

Hvis du ofte vågner og har det enten for varmt eller koldt, er det også en ting, du skal have med dig i overvejelserne. Du kan både finde madrasser, dyner og hovedpuder, der kan hjælpe dig med at regulere temperaturen, så den passer til dig, når du sover.

Elevation eller ej?

Dyrker du meget sport, kan du godt lide at læse eller se TV i sengen, eller nyder du at servere morgenmad på sengen? Så kan det være en god ide at investere i en elevationsseng. Trætte sportsben kan have godt af at blive løftet en anelse i løbet af natten. Mens en siddende stilling kan være dejlig, når du læser eller ser TV i sengen.

Er der andre faktorer, der spiller ind?

Har du andre behov? Vågner du af og til med smerter i muskler og led, så kan du med fordel vælge en madras, der er særligt designet til at fordele kroppens tryk. Eller døjer du med allergi overfor husstøvmider, er det en god ide at vælge en madras, med betræk der kan vaskes ved 60 grader.

Få mest muligt ud af din seng:

- Luft ud i soveværelset 2-3 gange om dagen for at undgå fugt og støvmider

- Vent med at rede sengen til madrassen er helt tør

- Støvsug madrassen ugentligt – og hver gang du skifter sengetøj

- Brug en topmadras for at skåne din madras for pletter og fugt

- Rens din madras med en blanding af vand og citronsyre eller eddike

- Dårlig lugt kan fjernes med Rodalon

Se Danmarks største udvalg af...