Kurv
Kurv

Tid til at skifte seng?

Din seng spiller en afgørende rolle for, hvordan du sover, og dermed også hvordan du føler dig, når du vågner op til en ny dag. Men mange af os tænker ikke over, at en gammel seng kan være årsagen til, at vi ikke får den hvile, vores krop og sind har brug for. Hvis din seng har mange år på bagen, kan det være tid til et kritisk eftersyn - måske er det på tide med en udskiftning eller en ny madras for at sikre den mest optimale søvn for dig og din velvære. 

Hvornår skal jeg have ny seng? 

En god tommelfingerregel er at få en ny seng cirka hvert 10. år. Det er fordi din seng med tiden bliver slidt, og du ændrer dig også – måske har du brug for noget andet nu end før. Derudover efterlader vi alle lidt sved og hudceller i sengen, hvilket er en fest for støvmider. Så mens eksperter - både for din søvn og hygiejne - anbefaler at forny sengen hver 10. år, findes der andre tegn, der kan pege på, at det er tid til en opdatering af soveværelsets vigtigste møbel. 

Når søvnen driller

Kæmper du med at falde i søvn, eller ligger du vågen flere gange om natten? Føler du dig ikke veludhvilet om morgenen, men har i stedet ømme muskler og led? Har du lagt mærke til, at du faktisk sover sødere på hotelværelser eller måske endda på din sofa fremfor i din egen seng? Kan du nikke genkendende til bare ét af disse spørgsmål, er det på tide at overveje et sengeskifte.

Giv din seng et kritisk eftersyn

Du kan også gå mere praktisk til værks og teste nedenstående punkter: 

  • Siddetesten: Når du sætter dig hårdt ned på madrassen, hvor hurtigt falder sengen da til ro? Bevæger den sig for meget, eller knager den?
  • Rede-facon: Har madrassen en buet form nedad i midten, når du ser på den uden sengetøj? Er det tilfældet, yder sengen nemlig højst sandsynligt ikke nok støtte til din ryg.
  • Tryk og føl: Når du trykker på madrassen, føles fjedrene da blødere i midten, eller kan du mærke fjedrene? Det kan være tegn på, at madrassens polstring er ved at være slidt op. 
  • Dårlig nattesøvn for jer begge: Hvis I er to, der sover i sengen, er det ikke meningen, at den ene skal kunne mærke, at den anden part vender sig. Bevæger madrassen sig for meget, hver gang en af jer vender sig, er det et alt for forstyrrende element i jeres nattesøvn. 

Skal du vælge en ny topmadras eller en helt ny seng?

Det er en stor post i budgettet at skulle anskaffe sig en ny seng. Derfor stiller mange sig også spørgsmålet om, hvorvidt det er nok at udskifte topmadrassen og ikke hele sengen. Det kan i nogle tilfælde godt være tiltrækkeligt, men kun hvis det udelukkende er topmadrassen, der trænger til udskiftning, mens resten af sengen stadig er i god stand. 

Og hvordan ved du så det? Vi anbefaler at foretage de tests, som er nævn ovenfor, så du bedst muligt kan afgøre, om problemerne ligger i topmadrassen eller hele sengen. 

Husk på, at topmadrassen ofte har brug for udskiftning før selve sengen. Dens opgave er at beskytte madrassen nedenunder mod slid, så den tager naturligt mest skade. Men hvor længe en topmadras holder, kan dog svinge meget alt efter kvalitet. 

Se vores store udvalg af topmadrasser

Ny seng - men hvilken?

En god seng er en seng, der passer lige præcis til dig og din krop. Men hvad skal du overveje, når du bevæger dig ud i madras-junglen?

Først og fremmest skal du overveje, hvad dit behov er, og hvad du har plads til i dit soveværelse. Har du f. eks. skråvægge i dit soveværelse, kan det være praktisk med en lav seng. En god tommelfingerregel er i øvrigt, at din madras helst skal være 90 cm bred og 10 cm længere end din krop. De fleste senge i vores sortiment er tilgængelige med ekstra længde.

BLØD ELLER FAST MADRAS?

Hovedreglen er, at din rygsøjle skal være helt lige fra halshvirvlerne til halebenet, når du ligger på siden i sengen. Vi anbefaler, at du får en ledsager eller en af vores sengerådgivere til at hjælpe dig, når du skal finde den perfekte madras.

ELEVATION ELLER EJ?

Dyrker du meget sport, eller kan du godt lide at læse eller se TV i sengen? Så kan det være en god idé at investere i en elevationsseng. Trætte sportsben kan have godt af at blive løftet en anelse i løbet af natten, mens en siddende stilling kan være dejlig, når du læser eller ser TV i sengen.

Sov på det: Se din nye seng som en værdifuld investering

Der er masser af fordele, når du køber ny seng hos ILVA. Vi ved godt, at det for de fleste er en ret så stor post i budgettet, når man skal anskaffe sig en ny seng. Derfor er der også mange, der venter alt for længe med at udskifte den gamle, fordi det kan være svært at få taget skridtet. Hos ILVA ser vi sådan på det, at en seng er en investering i både krop og sjæl. Du giver dig selv de bedste betingelser for daglig velvære, så du hver morgen kan vågne frisk og veludhvilet ud og tage dagen med storm. 
Og rent praktisk er der også en lang række fordele ved at købe din kommende seng lige præcis i ILVA. Vi tilbyder nemlig favorable sengegarantier på både Nocturne, Wonderland, Dunlopillo og Tempur. Og har du svært ved at gennemskue, om du har betalt den rigtige pris, kan du benytte dig af vores prissikkerhed, som helt op til 30 dage efter dit sengekøb, giver dig pengene retur på et gavekøb, hvis du skulle finde sengen billigere et andet sted. 
Nogle gange bliver man nødt til at prøve sig frem. Var din seng ikke den rette for dig, tillbyder vi 90 nætters ombytningsret, som du kan læse mere om her.

Find din nye seng blandt Danmarks største udvalg

ILVA tilbyder senge, der opfylder alle behov. Ønsker du at opleve drømmesøvn på en boksmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng? Uanset dine præferencer står ILVA klar med den nødvendige assistance. Vores erfarne sengerådgivere i din nærmeste ILVA er altid parate til at assistere dig med at sikre den optimale søvnkvalitet. Vi er mere end villige til at hjælpe dig på vejen mod bedre nattesøvn.