Kurv
Kurv

5 gode tips til hjemmekontoret

Hos mange er det blevet hverdag, at arbejdet bliver løst i hjemmet. Men har du den optimale arbejdsplads hjemme hos dig?
Vi giver dig 5 gode tips til, hvordan du kan optimere dit hjemmekontor, så du kan glæde dig til at "tage på arbejde" næste dag. 

Det kan virke lidt ensomt at arbejde hjemme, og derfor er det vigtigt, at du har en arbejdsplads derhjemme, som du trives i for, at du kan være produktiv og have arbejdsglæde. En god indretning giver en ro og et humør, som hjælper med, at dagen starter godt.  

1. Brug dagslyset

Dagene er korte, og vi ved alle, at D-vitamin er vigtigt, og derfor kan det være en god idé at placere sit hjemmekontor ved et vindue. Ved vinduet kan du kigge ud og nyde solens stråler, og åbne vinduet, hvis du får brug for lidt frisk luft. Du kan bruge dagslyset, når du arbejder, og dermed behøver du ikke have alle hjemmets lamper tændt. Gør brug af din vindueskarm og placer en fin vase og et par yndige lysestager, så får du nemt tilføjet et par hyggelige elementer til din hjemmearbejdsplads. 

2. Brug din plads optimalt

Hvis pladsen er lidt trang hjemme hos dig, kan det være en fin idé at indrette et hjørne af din stue eller soveværelse til dit hjemmekontor. Din arbejdsplads behøver ikke fylde meget i rummet, og et smalt skrivebord med skuffer kan gøre det overskueligt. Når du er færdig med dagens arbejde, kan du lægge din arbejdscomputer, skriveblokke og oplader ned i skufferne. På den måde holder du bordet rydeligt, og det roder ikke, når du skal bruge din stue til afslapning om aftenen, eller når du skal sove. Ved dit hjemmekontor kan du også med fordel hænge hylder op med plads til opbevaringskasser, hvor du kan gemme dine arbejdsredskaber, når de ikke er i brug. 

3. Bliv inspireret af smukke motiver

Uanset om du er den kreative type og bliver inspireret af farver og billeder til dit arbejde, eller du bare synes, at en billedvæg er rigtig hyggelig, er det altid en god idé at lave sådan en over dit skrivebord. En billedvæg behøver ikke kun have én stil, her kan du lege med flere stilarter og motiver. Du kan blande kunstbilleder med billeder af din familie eller billeder, som du eller dine børn har lavet. På den måde får du hurtigt en god dag ved at kigge på vægdekorationen engang imellem i løbet af din arbejdsdag. Så føler du heller ikke, at du er helt alene, når du ikke ser dine kollegaer på daglig basis.

4. Find det rigtige lys

Uanset hvor du arbejdet henne, er det vigtigt med godt lys. Med en god bordlampe eller en fin loftslampe, kan du nemt holde overblikket over arbejdsdagens opgaver. Alt efter hvilket rum, du har dit hjemmekontor, kan en bordlampe være rigtig god. En bordlampe behøver ikke fylde så meget, og den kan fint stå lidt bagved din arbejdscomputer. Bordlampen behøver ikke kun give et praktisk godt lys, men den må også gerne være fin at se på og passe ind i resten af din boligindretning. Hvis det er lidt småt med pladsen, kan en loftslampe være rigtig god, da den spreder lyset ud i rummet på en behagelig måde.

5. God opbevaring

Opbevaring er vigtigt. Det kan være, at du bruger flere redskaber i forbindelse med dit arbejde, og du derfor har brug for at opbevare dem, når de ikke er i brug. Det skal være nemt for dig at kunne finde dine ting frem og hurtigt kunne lægge dem væk igen. Ved at hænge hylder op på din væg over dit skrivebord, kan du sætte kasser og kurve på dine hylder, hvor du kan opbevare dine arbejdsredskaber. Hvis der er plads til det, er det en god idé også at bruge en reol på dit hjemmekontor, hvor du også kan opbevare dine ting. Stil for eksempel din printer på reolen, så den ikke står og fylder på dit skrivebord, så er det også mere overskueligt for øjnene. Du kan bruge en fin vase eller en høj fyrfadsstage til opbevaring af dine kuglepenne og blyanter på dit skrivebord, så har du samling på dem, og samtidig pynter det flot på din kontorplads. 

God arbejdslyst. 

Find mere inspiration til indretning af dit hjemmekontor