Kurv
Kurv
Produkter: 3
Produkter:3
Vælg visning:
Viser 3 af 3

Dynen er menneskets bedste ven

De fleste mennesker har et ret nært forhold til deres dyne og glæder sig til at krybe ned under den, når dagen er slut. Hvis du følger de gængse anbefalinger, tilbringer du omkring 7-8 timer i selskab med din dyne hver eneste nat, så det er vigtigt, at du vælger din nye dyne med omhu. Det er ikke rart at sove med en for varm, for kort eller bare helt forkert dyne. Heldigivis finder du i ILVA et udvalg af lækre dyner fra en række anerkendte producenter, så der er god chance for, at du finder den rigtige dyne her. 

Så uanset om du er på jagt efter en sommerdyne eller en vinterdyne, om du drømmer om en dobbeltdyne eller en dyne med ekstra længde, så fødderne ikke stikker ud og bliver kolde, finder du dynen hos os.

Hvilken dyne skal du vælge?

Der dukker hurtigt en række besynderlige betegnelser op, når du går i gang med at læse om forskellige dyner. Ord som bæreevne, varmeklasse og fyldvægt siger dig måske ikke alverden? Men fortvivl ikke! Hos ILVA sætter vi en ære i at vide, hvad vi har med at gøre. Derfor er vi naturligvis også klædt på til at kunne vejlede dig i køb af din nye dyne.

Først og fremmest er det meget individuelt, hvad den enkelte foretrækker i en dyne. Nogle elsker en varm dyne, der fylder og vejer noget, mens andre klart foretrækker en let og luftig dyne, der ikke er alt for varm. I det tilfælde er det de to betegnelser bæreevne og varmeklasse, vi kort skal omkring.

Bæreevnen siger noget om, hvor godt en dynen isolerer i forhold til vægten på fyldet i dynen. En dyne med en bæreevne på 12 og en fyldvægt på 600 g vil føles varmere end en dyne med en bæreevne på 8 og en fyldvægt på 600 g. Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at man vælger en dyne med en høj bæreevne. Her får du en lækker og let dyne, som isolerer fortrinligt trods den lave vægt.

Varmeklassen siger noget om, hvor "varm" dynen er. Mange af vores dyner findes i tre forskellige varmeklasser, så her kan du gå efter din egen erfaring omkring, hvor varmt eller koldt du har det om natten.

Størrelsen på dynen er heller ikke lige meget - særligt ikke hvis du er meget høj. Vi anbefaler, at du vælger en dyne, som er mindst 20 cm længere end dig. Så hvis du nærmer dig de 2 meter, er det rigtig fornuftigt at vælge en dyne som måler 220 cm i længden. Ellers risikerer du at vågne med kolde fødder eller en kold overkrop.

Dobbeltdyner er ligeledes blevet populære, men de fungerer bedst, hvis I har behov for en dyne med nogenlunde den samme varmeklasse. Ellers kan det være svært at opnå et kompromis, hvis den ene altid fryser og den anden altid har det varmt om natten. 

Har du behov for både en sommerdyne og en vinterdyne?

Der er mange som fint kan nøjes med en enkelt dyne året rundt, mens andre ikke kunne drømme om at bruge den samme i sommermånederne som om vinteren. Det er en smagssag, og det hænger meget sammen med, hvordan temperaturen i dit soveværelse er. Hvis du sover med åbent vindue året rundt, kan det være en rigtig god idé at vælge en varm vinterdyne for ikke at fryse i vinterkulden. Og en varm vinterdyne vil ofte være for varm i de lune sommernætter. Derfor kan der i det tilfælde blive behov for både en sommer og en vinterdyne.

Andre har en nogenlunde konstant temperatur i soveværelset året rundt, og her kan man godt bruge den samme dyne året rundt. Under alle omstændigheder handler det om din komfort om natten. Det er med andre ord dig selv, der bedst kan mærke, om du trives med en eller to dyner.

Lad os hjælpe dig med at vælge dynen

Hvis du fortsat føler dig lidt på udebane, kan vi anbefale dig at læse denne korte guide omkring dyner og puder: Gode råd om dyner og puder. Ellers er du naturligvis altid meget velkommen i vores bolighuse, hvor vores dygtige personale står klar til at give dig råd og vejledning.