Kurv
Kurv

Inspiration til soveværelset

Inspiration til indretning af dit soveværelse

Soveværelset bør emme af ro og være et sted, du kan koble af efter en lang dag. Det er her, du skal tilbringe mange timer om natten for at restituere, men det kan også fungere som et helle fra hverdagens trummerum. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilken atmosfære du føler dig afslappet i, når du skal i gang med indretning af dit soveværelse.

Føler du dig bedst tilpas, når du omgiver dig med personlige nipsgenstande? Eller finder du mere ro i en helt enkel indretning?

Inspiration til det personlige soveværelse

Hvis du godt kan lide, at dit soveværelse har noget personlighed, så indret dig med billeder på væggene, så der ikke bliver så bart. Prøv også at give vindueskarmen lidt liv med forskellige krukker og planter, og har du plads til det, er det også rart med en siddeplads i soveværelset – det kunne være en bænk for enden af sengen.

Skab ro med en enkel soveværelsesindretning

Er du mere til det helt enkle udtryk, handler det selvfølgelig om at undgå forstyrrende elementer. Sørg derfor for opbevaringsmuligheder, hvor du kan gemme dine sager væk. Et væghængt sengebord kan bruges til smågenstande, og samtidig skaber det en lethed i rummet, da det ikke skal optage gulvplads. Et klædeskab er naturligvis uundværligt, men det behøver ikke at være en øjebæ. Giv dig evt. i kast med en indbygget løsning, så skabet står som en integreret del af indretningen i dit soveværelse, eller mal dit klædeskab i samme farve som væggene i rummet for at skabe samhørighed.

Brug tekstiler til indretning af dit soveværelse

Er der noget bedre end at smide sig i en seng med helt nyvasket, lufttørret sengetøj, der nærmest knitrer?

Den friske duft skal nok få dig ned i gear, hvad enten du er på vej til drømmeland, eller blot vil nyde en stille stund med en god bog. Tekstiler er en essentiel del af din soveværelsesindretning. Vælg eksempelvis lange, lette gardiner, hvis du føler, at dine vinduer trænger til en opgradering – det kan gøre en verden til forskel.

Puder er naturligvis også et must, og er du blevet inspireret af den måde mange hoteller indretter deres værelser på, så eksperimentér med placeringen af puderne. Læg eksempelvis puderne oven på hinanden for et mere stringent udtryk, eller placér dem stående med store puder bagerst og mindre puder forrest.

En anden ting, man ofte ser på hoteller, er væg-til-væg gulvtæpper. Det er da lidt yt, tænker du måske, men selvom du måtte have klinker eller trægulve i resten af dit hjem, er der intet i vejen for at bringe et stort gulvtæppe ind i din indretning af soveværelset. Og der er da ingen tvivl om, at det er yderst dejligt at træde ud på, når man vågner om morgenen.

Brug farver i soveværelset til at sætte stemningen

Har du fundet inspiration i at skabe en hulestemning i dit soveværelse, så overvej at male rummet i en lidt mørkere farve – mal også gerne loft, fodlister og dørkarme i samme farve for at skabe en helhed.

Farveskalaen i øjeblikket bærer i høj grad præg af afdæmpede, jordfarvede nuancer, og disse er også med til at skabe en afslappet stemning i soveværelset. Hvis du ikke har mod på at gå i gang med malerpenslen så tilføj de doucede farver gennem dit sengetøj, puder, gardiner, vaser og andet tilbehør.

Find mere inspiration til dit soveværelse

Har du brug for endnu mere inspiration i forbindelse med indretning af dit soveværelse, så kig endelig igennem blogindlæggene her på siden. Del også gerne processen og det færdige resultat med os og andre igennem #ILVAbolig.