Kurv
Kurv

Inspiration til haven

Hos ILVA giver vi dig inspiration til indretningen af haven

Når foråret bruser frem, og fuglene begynder at fløjte og kvidre, så ved vi, at udendørssæsonen er på vej. Det betyder, at det er tid til at finde havemøblerne frem fra deres vinterhi og fylde krukkerne med grønne planter og smukke sommerblomster, så terrassen ser indbydende ud til sommerhalvåret. Hos ILVA tager vi dig i hånden og fører dig trygt og sikkert gennem denne proces med en masse haveinspiration. Hvilke havemøbler lever op til dine behov? Hvilke trender lige nu? Og hvordan skaber man egentlig et hyggeligt og frodigt uderum med plads til hele familien? Her på siden giver vi dig masser af haveideer, så du kan få et uderum, der emmer af hygge og sommerstemning.

Haveinspiration til små og store haver

Mangler du inspiration til, hvordan du får din ellers lille have til at emme af hygge? Eller har du rigeligt med plads, men er på udkig efter ideer til, hvordan du udnytter den optimalt? Her på vores inspirationsside kan du dykke ned i en verden af haveideer og for eksempel blive inspireret til, hvordan du skaber plads til udeliv og sommernydelse i den lille have eller på altanen.

For uanset om du har en stor have eller en lille altan, så er det mulig at skabe et spændende uderum – blot du er inspireret. Og inspiration er netop nøgleordet, for vores guides er netop til for at give dig gode ideer – men det er naturligvis vigtigt, at ideerne forvandles til en indretningsstil, der passer til netop dit uderum.

Få inspiration til, hvordan du kan skabe din drømmehave

Vi vil så gerne hjælpe dig i mål med et resultat, der fungerer hjemme hos dig. For det er vigtigt, at din have opfylder netop dine og din families behov, og at den indeholder de ting, du drømmer om. Du kender bedst selv din have – men der er naturligvis nogle generelle råd, som du kan lade dit inspirere af.

Herunder er blot et udpluk at de ideer til haveindretning, vores inspirationsunivers rummer:

Opdel haven i zoner

Har du en stor have, så kan du med fordel opdele den i forskellige zoner, så du får udnyttet dit uderum så godt som muligt. De forskellige zoner kan være med til at sikre, at du får lyst til at bevæge dig rundt i haven. Hav for eksempel områder, der opfordrer til forskellige aktiviteter; det kunne være leg, hygge, afslapning, solbadning og ikke mindst lækre middage på terrassen.

Sørg for både at indrette områder i skyggen og i solen, så du kan bevæge dig rundt efter behov.

Skab hygge og afslapning i haven

Haven er et samlingspunkt for familie og venner i sommerhalvåret. Her vi kan nyde naturen, suge til os af solens stråler og forny energien. Derfor må der gerne skrues ekstra op for hyggen.

Et område til afslapning vil give dig et afbræk fra hverdagen, hvilket vil være til glæde for hele familien. Et loungeområde med større eller mindre loungemøbler vil blandt andet kunne skabe et hyggeområde, der byder på afslapning. I den store have kan du prioritere en liggestol eller en hængekøje. Blandt ILVAs haveinspiration finder du bl.a. en guide til, hvordan du finder den perfekte liggestol for dig.

Læs mere omkring, hvordan du skaber en hyggelig loungestemning i haven.

Indret terrasse og spiseområde

Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan skabe et rart spiseområde med plads til at samle hele familien til et lækkert måltid. Uanset om du har en lille eller stor terrasse, er det en god ide at prioritere det sociale samvær omkring spisepladsen. I vores sortiment finder du alt fra store haveborde og -stole til mindre cafésæt og altanmøbler, der imødekommer enhver haveindretning. Du kan også lade dig inspirere til valget af havemøbler, da møbler i træ, sten eller plast skaber forskellige udtryk i haven samt kræver forskelligt pleje.

Indtænk blomster og planter i haven

Har du grønne fingre, kan du med fordel prioritere et skønt blomsterbed eller en lille oase af smukke krukker og urtepotter, så du får tilført en masse farver til uderummet. Det skaber samtidig en frodig og naturrig stemning. Har du en større have, kan du endda så blomster i grupper og nærmest bruge dem som rumdelere, der opretholder ideen om forskellige rum i haven. Så gør du også noget godt for bierne og havens andre små gæster.

Gør plads til aktiviteter i haven

Vi har meget fokus på, at haven gerne må være godt indrettet, så den indbyder til udendørshygge. Men der skal ikke kun være plads til farverige blomster og gode siddepladser; der skal naturligvis også være plads til at boltre sig i udeområdet.

Som et led i at skabe forskellige rum i haven, kan du derfor med fordel tænke på, hvilke aktiviteter der skal være plads til. Nogle rum kan være små og hyggelige, men det er også rart med mindst ét større område, hvor der er rig plads til fodbold, kongespil eller andre hyggelige sommeraktiviteter.

Romantisk, vild og minimalistisk haveinspiration

Når det er sommer, bliver uderummet til en naturlig forlængelse af din bolig – og det bliver derfor endnu et sted, hvor du kan være kreativ og lege med indretningen. Vi har allerede givet dig fem råd, som du kan lade dig inspirere af, når du skal designe din have, og nu skal der skrues op for den personlige indretning.

Her finder du inspiration til tre forskellige udtryk, så du med få virkemidler, kan få netop den stemning, du drømmer om i haven. Så hvilken stemning, skal der være i din have - romantisk, minimalistisk eller vild?

  • Romantisk stemning: Hvis der skal skrues op for det romantiske udtryk, forslår vi, at du sætter alle skyts ind på terrassen og finder inspiration til indretning af denne. Du går i hvert fald ikke helt galt i byen med masser af lyskæder og anden dekoration, blomster i urtepotter og havebænke stylet med pyntepuder.
  • Minimalistisk havedesign: Hvis minimalismen er i højsædet hjemme hos dig, så kan du vælge at gå efter stilrene træmøbler på terrassen og et par enkelte rå krukker med prydgræs til at skabe liv.
  • Vild med vilje: Hvis både dig og havens insekter skal tilgodeses i haveindretningen, er det om at udvælge områder, hvor du kører udenom med græsslåmaskinen eller sår vilde blomster. I andre dele af haven kan du skabe rustikke hyggeområder med simple stole og borde i metal sammensat med et par bløde plaider og puder.

ILVA guider til, hvordan du vælger de rigtige havemøbler til dig

Har du helt styr på, hvordan du gerne vil indrette dit uderum, men er i tvivl om, hvilke havemøbler der passer bedst ind i dine drømme, dine behov og til din pengepung?

Hos ILVA finder du havemøbler, der forener kvalitet, design og funktionalitet. Men hvilke bør du så vælge? Blandt vores inspiration til haven guider vi dig til, hvordan du finder netop de møbler, der stemmer overens med din personlige stil og behov. I denne guide hjælper vi dig for eksempel til at finde havemøbler der passer til dit budget.