Kurv
Kurv

Lamper til soveværelset

Produkter: 83
Produkter:83
Vælg visning:

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 83

Stort udvalg af lamper til soveværelset

De fleste af os bruger soveværelset til meget mere end at sove. Vi læser, finder tøj frem fra klædeskabet, ser tv, dyrker yoga… Ja, mulighederne er mange. Derfor skal soveværelseslampen kunne meget mere end blot at lede vejen mod sengen i aftenmørket. Du kan endda overveje, om du skal have flere forskellige slags lamper på soveværelset, så du altid har den rette belysning til dit behov.

Og hvilke du skal vælge, afhænger netop af dine behov: Om du drømmer om hyggebelysning, mens du ser tv i sengen, om du saver et godt lys til aftenlæsningen, eller om du er på udkig efter et godt lys til at klæde dig på i – selv på de mørkeste vintermorgener. Hos ILVA kan du heldigvis finde et bredt udvalg af belysning til soveværelset, så du kan få sat lidt mere lys på tilværelsen.

Herunder finder du også inspiration til, hvordan du vælger den soveværelseslampe, der passer bedst ind hjemme hos dig, og vi vejleder dig også til at vælge den rette pære, så lyset bliver, lige som du vil have det.

Hvad kendetegner en god soveværelseslampe?

Vi vil påstå, at der ikke er én bestemt type, der er den perfekte soveværelseslampe, men at det er en kombination af lamper, som dækker netop dine behov, der tilsammen skaber det optimale lys i rummet.

Herunder giver vi vores forslag på en god kombination til soveværelset:

 • En sengelampe til eventuel aftenlæsning
 • En loftlampe til generel belysning i rummet
 • En eller flere mindre pendler i et hjørne til hyggebelysning

De findes naturligvis alle i et hav af farver, materialer og stilarter, så du kan sammensætte dem helt præcist efter din personlige smag. For lamper skal naturligvis ikke kun lyse rummet op; de må også gerne pynte i sig selv. Derfor giver vi dig herunder inspiration til, hvordan du kommer hjem med de helt rette lamper til dit soveværelse.

Inspiration: Hvilken belysning skal du vælge til soveværelset?

I vores inspirationsunivers, kan du finde masser af ideer til at indrette med lamper, og måske blive endnu klogere på, hvilken type belysning du selv er ude efter. Herunder har vi dog samlet tre tips til dig, der er i tvivl om, hvad du skal se efter, når du er på udkig efter soveværelseslamper:

 1. Tag udgangspunkt i din indretning
  En lampe kan mere end at lyse et værelse op; den er i sig selv en dekorativ tilføjelse til rummet. En flot lampe er dog kun det, hvis den passer med din øvrige indretning. Hvis du ved, hvilken stil du leder efter, er der større chance for, at dit køb også er det rette langt ud i fremtiden.

  Se dig derfor omkring: Hvilken stil har du i forvejen i rummet? Er du for eksempel til ny nordisk eller japandi, kan du vælge lamper i rolige farver eller naturlige materialer såsom glas. Savner du farver i rummet, er farverig soveværelseslamper en let måde at imødekomme det på.

 2. Overvej hvilke materialer, du kan lide
  Selvom vi lige har slået et slag for at forholde dig til den eksisterende stil i rummet, så er der mange måder at skabe netop den stil, du er ude efter, og du behøver bestemt ikke at begrænse dig i forhold til materialevalget.

  Der er nemlig ikke én bestemt stilart, der har patent på særlige materialer. Så er dit soveværelse for eksempel domineret af lyse træmøbler og bløde puder? Så vær ikke bange for at skabe kontrast med en lampe i messing eller sort metal. Eller underbyg den rolige stemning med én i rispapir, hvis du er mere til rene linjer end kontraster. Valget er dit.
 3. Overvej dit lysbehov
  Du kan naturligvis afstemme lyset, afhængig af hvilken pære du vælger (læs mere om det herunder). Men lampens design har også noget at sige, og derfor er det værd at overveje, hvilket slags lys du har brug for, inden du trykker på købsknappen.

  Er du for eksempel en ægte læsehest, er det en god idé med en soveværelseslampe, der giver et fokuseret lys, så du får god belysning på siderne, mens du kan overveje en bordlampe, hvis du er træt af at finde vej til sengen i mørket. Er dit soveværelse også dit påklædningsrum, er det værd at overveje en loftslampe, der sikrer et godt lys til hele rummet, så du får en god lysfordeling – og især her er det en god idé at overveje, hvilken pære der bedst lyser dit soveværelse op.

Sådan vælger du den rette pære til din soveværelseslampe

Som vi har nævnt, kan det være en fordel med forskellig belysning i soveværelset, som kan dække et udvalg af funktioner. Og netop afhængig af, hvilken funktion lampen skal dække, kan du vælge at sætte forskellige typer af pærer i.

Det er rart med hyggebelysning i soveværelset, men hvis du har dit klædeskab i rummet, kan det også være en fordel med en pære, der gengiver farver korrekt; det er særligt aktuelt i vintermånederne, hvor du ikke har dagslyset til at vejlede dig. Derfor er det i stedet vigtigt med en pære med et forholdsvist køligt lys, som minder om dagslys.

Når du skal vælge farvetemperatur på din pære, dvs. hvor varmt eller koldt lyset er, er det kelvin, du skal gå efter. Jo højere kelvin, jo koldere er lyset. Dagslys er for eksempel over 5000 kelvin og en varm hyggebelysning ligger på omkring 2.700 kelvin og under.

Få vejledning til at vælge den rette soveværelseslampe

Er du stadig i tvivl om, hvilken lampe der er den rette for dig? Eller har du andre spørgsmål, som vi kan hjælpe med? Så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Vi kan rigtig godt lide at få gæster, så kom endelig forbi et af vores bolighuse, hvor du både kan se vores udvalg og få kyndig vejledning. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os gennem vores hjemmeside for mere information.

Du kan også tage et kig på vores udvalg af lamper på tilbud, hvis du ude efter belysning til soveværelset til ekstra gode priser.