Kurv
Kurv

Læselamper

Produkter: 69
Produkter:69
Vælg visning:

     

     

     

     

     

     

Viser 21 af 69

Skab fokus og hygge i læsehjørnet

Søger du mod bøgernes verden, når regnen siler ned udenfor; når du skal slappe af efter endt arbejdsdag; eller når weekenden har meldt sin ankomst, og der er tid til fordybelse? Ud over en behagelig plads i sofaen, en blød pude i ryggen og et varmt tæppe, så er læselampen en essentiel del af læsekrogen – især når den danske vinter gør sit indtog, og de lyse timer svinder ind.

Her på siden har vi samlet alle de lamper, der egner sig godt til at lyse bogsider op. Vores sortiment indeholder nemlig masser af designs der prioriterer det fokuserede lys, ligesom vores store udvalg sikrer, at der er god mulighed for at finde en lampe, der passer godt til dit hjem. Så mon ikke du kan finde en, der kan skabe god læseatmosfære hjemme hos dig?

Skal du vælge en læselampe til væg, gulv eller bord?

Læselamper findes i et utalt af designs, og i sidste ende er det vigtigste, hvilken du synes er flottest – men du kan jo lade dig inspirere af de individuelle fordele ved enten en væg-, gulv- eller bordlampe:

 • Læselampe til væg
  En væghængt læselampe er god til både stue og soveværelse. I soveværelset frigiver det plads på sengebordet – for eksempel til den bog, du er i gang med. I stuen er en væghængt model perfekt til dig, der gerne selv vil justere, hvilken højde lyset skal komme fra.

  Alternativt kan du også vælge en læselampe med klemme, som du kan rykke rundt efter behov.

 • Læselampe til gulv
  Gulvlamper er en anden populær læselampe. De kan ofte fås med flere skærme og fleksible arme, så du kan justere lyset i én af skærmene, mens de resterende giver lys til resten af rummet.

 • Læselampe til bord
  Bordlamper fungerer godt som læselamper, fordi de, på trods af navnet, er en alsidig størrelse, der både kan stå på et lille sidebord, i en vindueskarm bag sofaen, i en reol eller på en hylde og lyse ned ovenfra.

Hvad kendetegner en god læselampe?

En god læselampe handler naturligvis om smag og behag. Men derfor kan du naturligvis godt lade dig vejlede af andres erfaring. Vi har samlet tre relevante overvejelser, du kan gøre dig, når du skal vælge et godt læselys:

Skal lampen have drejefunktion?

Modeller med roterbar arm eller skærm er populære, fordi de giver dig mulighed for at rette lyset mod siderne i bogen. Det er særligt aktuelt, hvis du læser i soveværelset, for på den måde får du nemlig selv et godt lys, samtidig med at du kan vinkle det, så det ikke generer en eventuelt sovende partner.

Hvilken pære skal du vælge?

Lyskilden er særlig relevant, når vi taler om læselys. Det er vigtigt, at du får et godt lys, så dine øjne ikke skal anstrenge sig for meget. Vi anbefaler, at du vælger en LED-pære, en både økonomisk og energibesparende løsning. De findes dog i et hav af udgaver, og kan give alt fra et kraftigt til et svagt lys, og farven spænder fra varmt til kold.

Her må du lade din egen erfaring vejlede dig. Vi anbefaler dog, at lyset ikke er for svagt (f.eks. omkring 400 lumen).

Kan læselampen stå alene?

De fleste vælger at kombinere en lille læselampe ved sofaen eller lænestolen med flere andre lyskilder. Det nemlig rarest for øjnene, hvis der ikke er for stor kontrast mellem mørke og lys. Så hav gerne et par andre lys tændt i rummet. Se for eksempel vores udvalg af både stuelamper og soveværelsesbelysning.

Få hjælp til at finde den rette læselampe til den helt rigtige pris

Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, er du altid velkommen forbi et af vores bolighuse. Her kan du få personlig vejledning, så du kommer hjem med en vare, hvor både funktion, æstetik og pris falder i din smag.

Og husk, at du også kan finde belysning til ekstra gode priser på vores tilbudsside. Vi opdaterer løbende sortimentet, så der hele tiden kommer nye og spændende varer til.