Kurv
Kurv
Produkter: 4
Produkter:4
Vælg visning:
Viser 4 af 4

Derfor skal du vælge en dundyne

Der er mange gode grunde til at vælge en dundyne. Det bedste ved dundyner er, at de er bløde og luftige. Det gælder både for helårs-, vinter- og sommer dundyner. Dun giver nemlig en god isolation og åndbarhed, som sikrer en dejlig nattesøvn. Dundyner er forholdsvis lette, men fås både som tynde og tykke dundyner. Derfor bør du vælge ud fra hvor varmt, du plejer at have det om natten. En sommer dundyne er ofte den bedste dundyne for dem, som har tendens til at have det varmt. En sommer dundyne føles ofte køligere, da den har mindre fyld end helårs- og vinter dundyner.

Vi tager ansvar for miljø og dyrevelfærd

Størstedelen af dundynerne fra ILVA er desuden certificerede efter STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret, som er et af verdens førende sundhedsmærker til tekstilprodukter. Mærket sikrer, at produkter ikke indeholder skadelige mængder af kemiske stoffer og dermed er uskadelige for menneskers helbred. Ligeledes er størstedelen af vores hovedpuder STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certificerede, og nogle er også svanemærket og godkendt af Astma-Allergi Danmark.

Dunlopillo dundyner er i højeste kvalitet og designet til at give dig en god nattesøvn. Dunlopillo dundyner er ligeledes allergivenlige og er certificeret efter OEKO-TEX® standarderne. Du kan læse mere om ILVAs tiltag lige her.

Hos ILVA, synes vi selv, at vi har de bedste dundyner. Når du køber dundyner hos ILVA, skal du ikke bekymre dig om dyremishandling. Vi accepterer nemlig ikke dyremishandling, og vores leverandører forpligter sig derfor kontraktmæssigt til kun at levere dun og fjer fra slagterier – altså fra fjerkræ, der er slagtet. Vi har løbende punktet på dagsordenen, når vi er i dialog med vores leverandører. Gennem kontroller, samhandelsdokumenter og leverandørbesøg sikrer vi, at vores leverandører ikke køber dun og fjer, der er plukket, mens fuglene stadig er i live.

Vask af dundyne – hvordan?

En dundyne bør vaskes 1-2 gange om året for at opretholde dynens kvalitet og holdbarhed. Dundyner skal ikke vaskes særligt ofte, da dun og fjer har tildens til at klumpe sammen, hvilket kan få dynen til at virke tyndere. Vask af dynduner er dog alligevel vigtigt, fordi vasken fjerner husstøvmider og bakterier. Med en årlig vask af din dynedune sørger du for at holde den frisk og ren. Du skal gerne sætte god tid af til at vaske og tørre din dundyne. Se vores vaske- og tørreguide herunder:

Vask af dundyne:

  1. Start med at køre en tom vask for at tømme maskinen for sæberester.
  2. Læs altid vaskevejledningen på dundynen. Hvis denne ikke er angivet, så vask din dundyne på et skåneprogram ved højest 60 grader.
  3. Husk at anvende enzymfrit vaskemiddel, så du ikke ødelægger de naturlige egenskaber i dundynen. Uldvaskemiddel er ofte enzymfrit.
  4. Afslut vasken med en let centrifugering.

Tørring af dundyne:

  1. Læs tørrevejledningen på din dundyne og følg den, hvis der er én. Hvis dette ikke er tilfældet, så følg punkterne herunder.
  2. Tør din dundyne i din tørretumbler sammen med to-tre tennisbolde.
  3. Tag dundynen ud nogle gange under tørringen for kort at ryste den og derefter tumble igen. Dette er for at undgå, at dun og fjer klumper sammen. Dundynen skal ofte være i tørretumblerne i flere timer før den er helt tør.
  4. Når dundynen er helt tør efter en lang tur i tørretumblerne, så kan du med fordel lufte den lidt udendørs. Dette bør dog kun gøres under tørt vejr.

Find en dundyne på tilbud hos ILVA

Hos ILVA kan du finde de bedste dundyner. Vores sortiment byder på dundyner i forskellige slags dun og fjer f.eks. moskusdun, andedun, gåsedun eller småfjer. Derudover fås vores dundyner også som junior dundyner. Vi har altså dundyner til hele familien. Mangler dundyner til hele familien, så kan du med fordel holde øje med vores tilbudsside. Her er der med jævne mellemrum tilbud på dundyner. Du kan altså være heldig at spare en del penge, hvis du væbner dig med lidt tålmodighed.

Udover tilbud på dundyner, så har vi også ofte andre gode tilbud f.eks. på sengetøj, pyntepuder, plaider eller sengeborde, som vil fuldende dit soveværelse.