Kurv
Kurv

En ny sofa er en stor investering, så det er vigtigt, at du vælger en, der passer præcis til dit behov. Det kan dog være en udfordring at blive klog på polstring, betræk og den rigtige sofastørrelse. Vi guider dig her igennem sofa-junglen og klæder dig på til jagten på drømmesofaen.

Polstring

Det kan være svært at vælge den rigtige sofa, hvis du ikke helt ved hvilken slags polstring, der passer bedst til dit behov. Derfor får du her en hurtig gennemgang af de mest anvendte typer polstermateriale.

Koldskum

Koldskum er et fast og formstabilt skum med en høj massetæthed, så det ikke giver sig så meget. Du får derfor en sofa, der giver god, stabil støtte, holder formen længere og ikke skal bankes op som f.eks. dun.

Polyetherskum

Polyetherskum er et meget almindeligt skum, som ofte bruges til polstring i sofaer. Polyetherskum har større luftbobler og derfor en lavere massetæthed end koldskum - dette gør polyetherskum mere fleksibelt og i stand til at give sig lidt. En sofa med polstring af polyetherskum er oftest et budgetvenligt valg.

Granulat

Granulat er materiale, der er skåret i mindre stykker og blandet op - oftest skumstykker blandet med dun. Granulat bruges typisk i ryghynder, som vil føles bløde og behagelige. Granulat giver lidt mere fylde til hynderne end f.eks. ren dun, men skal stadig bankes engang imellem for at give den bedste komfort og længere levetid. Falder du over "polydun" er det også dungranulat.

Dun

Dunfyld giver de dejligste bløde hynder, som man rigtig kan synke ned i, når man skal flade ud i sofaen. Dog skal dunhynder gerne bankes og vendes jævnligt for at give den bedste komfort og længere levetid.

 

Betræk og farve

Det er en god idé at overveje hvilken type betræk, der passer bedst til dit hjem og hverdag, så du vælger en sofa, der bringer glæde i mange år frem.

Stof 

 Stofbetræk er et holdbart valg, der oftest kræver minimal vedligeholdelse, og så er det rigtig behageligt at sidde på. Derudover findes der et væld af farver og stoftyper, så du kan vælge lige dét, du foretrækker.

Læder

Læderbetræk er et godt valg, hvis du har husdyr, der fælder, eller børn, der spilder - og så ser lædersofaer flotte og eksklusive ud. Læderbetræk kræver lidt mere vedligeholdelse med læderfedt, men vil til gengæld få den smukkeste patina gennem årene og bringe glæde i årevis. Læs om de forskellige lædertyper her.

Valg af farve

Når du skal vælge farve på din sofa, så husk at tænke på rummet, den skal stå i. Hvis du har en lille, mørk stue, så vælg en sofa i en lysere farve, så den ikke suger alt lyset ud af rummet. Ønsker du, at sofaen skal være blikfang i stuen, så vælg en iøjefaldende farve, som rød, gul eller noget helt tredje.

Vidste du...

...at stort set alle ILVAs sofaer kan vælges i mange flere farver og betræktyper end dem, du ser her på hjemmesiden?

Størrelse og form

Størrelsen og formen på sofaen kommer an på pladsen og rummet, den skal stå i. Du skal også overveje, om det skal være en rigtig flyder, eller om du bedre kan lide at sidde mere oprejst.

2/3-pers. sofa

En 2- eller 3- pers. sofa er god, hvis du har mindre plads at gøre godt med. De er nemme at bruge i indretningen, da de fylder mindre og ikke tager al opmærksomheden. Vil du have lidt ekstra plads til benene, kan du tilføje en fin og dekorativ puf ved siden af sofaen. Skulle du en dag få mere plads, kan sofaen også nemt suppleres med en ekstra 2- eller 3- pers. sofa i et hyggeligt sofahjørne.

Chaiselong

En chaiselongsofa giver lidt ekstra plads til at slænge sig og strække benene - og den smule ekstra plads er kærkommen, hvis man er flere. De fleste modeller kommer både med højre- eller venstrevendt chaiselong, så det er nemt at finde én, der passer ind derhjemme.

Hjørnesofa

Har du en stor stue med masser af plads, kan du vælge en rummelig hjørnesofa. Den giver god siddeplads til både familie og gæster og skaber harmoni i en stor, åben stue. 

Design din egen sofa

Vil du helt selv vælge, hvordan din sofa skal se ud? Så design din egen modulsofa, der passer nøjagtig til dit hjem og dine behov. Læs mere om at designe din egen sofa her.

Når du har besluttet dig

 

 

Shop stue

Pleje og vedligeholdelse

Bolighuse og åbningstider