Korg
Korg

Inspiration til børneværelset

Inspiration til indretning af børneværelse

Kender du det: du går ind på dit barns børneværelse, og i det du træder ind, har du faktisk bare lyst til at gå ud igen og lukke døren bag dig? Det er i hvert fald noget, vi kender til, og derfor har vi lavet dette lille skriv til dig, hvor du kan få inspiration til børneværelsesindretning. Selvfølgelig med plads til sjov og leg, men også hvor opbevaringsløsninger spiller en afgørende rolle, hvis du vil undgå alt for meget rod (læs: træerne vokser jo ikke ind i himlen, men lad os prøve, om vi ikke kan minimere rodet bare en smule).

Ideer til børneværelsesindretning

For det første er det en god ide, hvis du indretter børneværelset i nogle zoner, afhængig af hvilke aktiviteter, der skal udspille sig netop dér. Hæng eventuelt gardiner op i loftet, som kan agere rumdeler, og lav eksempelvis en ”stille-zone”, hvor din søns/datters seng placeres, så dit barn forstår, at når det opholder sig i dette område, skal der være ro på. Dette skaber også en hulestemning, som de fleste børn er vilde med. Du kan også i samme stille-zone lave en hyggekrog, hvor I sammen kan sidde i en god lænestol eller sækkestol og læse bøger – opbevar gerne bøgerne på boghylder, så de er synlige for dit barn. Hæng en væglampe, der ikke lyser for kraftigt, over sengen samt i hyggekrogen, og nyd en stille stund med dit barn.

Beklædningszone

Vi forlader stille-zonen og bevæger os ud i resten af børneværelset – nærmere bestemt beklædningszonen. Det er ingen hemmelighed, at børn vokser ud af deres tøj, og dette endda temmelig hurtigt. Der er derfor ingen grund til at have store skabe stående på børneværelset med tøj som dit barn alligevel ikke kan passe. Nøjes i stedet med et mindre møbel – dette kunne være en kommode – som du placerer skråt i et hjørne. Anbring heri det tøj, dit barn kan passe og udsmyk toppen af kommoden med billeder af dig og dit barn og andre personlige og finurlige genstande, som dit barn holder af.

Fordybelseszonen

Fordybelseszonen er vores næste punkt på rejsen gennem børneværelset. Det er her dit barn kan sidde og fordybe sig med puslespil samt male og tegne tegninger. Du kan i din børneværelsesindretning lave et ”krea-hjørne”, hvor du placerer et lille bord op mod væggen, hvor der er plads til diverse krea-grej. Hæng også gerne en opslagstavle på væggen med dit barns tidligere værker. En anden mulighed kan være at placere et lille, rundt bord i børneværelset, hvor der også er plads til, at dit barn kan tegne sammen med sine venner, så de rigtig kan interagere med hinanden.

Legezone

Legezonen er vores næste stop og et rimelig vigtigt stop, når det gælder indretning af et børneværelse. Der skal selvfølgelig være plads til, at dit barn kan rode med sit legetøj, når legen er i gang, men for både din egen og barnets skyld, er det en god idé, allerede i en tidlig alder, at lære barnet at rydde op. Og det er her de gode opbevaringsløsninger kommer ind i billedet. Gå efter opbevaringskasser med hjul under bunden, så de er nemme at flytte rundt på. Med disse er det nemt – både for dig og dit barn – at gemme legesagerne væk, når de ikke er i brug. På denne måde befinder dit barns legetøj sig nede i øjenhøjde, og det er nemt for ham/hende selv at finde de sager frem, som der skal leges med. Hermed ikke sagt, at alt skal foregå nede på gulvet. Gør endelig også brug af vægpladsen i din børneværelsesindretning. Her kan du hænge hylder op og på disse udstille dit barns fineste ting.

Inspiration til tilbehør til børneværelset

Nu er vi næsten i mål. Vi mangler blot de sidste detaljer, der er med til at gøre din børneværelsesindretning ekstra hyggelig. Er der trægulve på dit barns børneværelse, så prøv at bløde det hårde underlag op ved at lægge et vamset tæppe, som du og dit barn kan sidde på, når I leger. Pynt med fine puder i dit barns seng og i hyggekrogen, og ryk sammen under en plaid, når I skal læse en god bog. Bryd de bare vægge med billeder – put eksempelvis dit barns egne værker i rammer og lav en billedvæg, hvor du blander købte værker med dit barns tegninger og malerier. En loftlampe skal der selvfølgelig også til, så der er god belysning, når dit barn leger på sit børneværelse.

Her slutter rejsen gennem børneværelset. Vi håber, at du er blevet inspireret, og at du vil dele din børneværelsesindretning med os og andre med #ILVAbolig.