Kurv
Kurv

Tæppeløbere & kludetæpper

Produkter: 15
Produkter:15
Vælg visning:
Pris
Tilpas udvalg
i
Form
Farve
Længde
Bredde/Dybde

Hvad er et kludetæppe?

Et kludetæppe er et dekorativt tæppe, som også går under flere forskellige navne blandt andet tæppeløber, kludetæppe løber, løbere, m.m. Kludetæppet blev først introduceret i Sverige, hvor man fremstillede kludetæpper ud af overskydende stofstykker. På denne måde kunne man producere billige kludetæpper til hjemmet, som samtidigt var dekorative. I dag produceres de svenske kludetæpper i hele verden og fås i alverdens størrelser, designs, farver og mønstre. De fleste kludetæpper fås i bomuld, men der findes også mange kludetæpper i materialer såsom jute, ruskind og polyester.

Brugen af kludetæpper er kommet mere og mere frem i de danske hjem. Det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er kludetæpper ofte billige, og derudover er de meget nemme at flytte rundt på. Der er ofte nogle gangarealer eller rum i hjemmet, hvor der kan virke tomt. Her er kludetæpper en nem og hurtig måde at få piftet hjemmet og de tomme arealer op på.

Kludetæpper er både smukke og praktiske

Hos ILVA finder du et bredt udvalg af kludetæpper, som både er smukke og praktiske. De kan få hjemmet til at virke mere indbydende samt give et strejf af varme og personlighed. Derudover er kludetæpper praktiske, fordi de skåner gulvet for slid, og så har de også en lyddæmpende effekt.

Værd at vide: Hos ILVA kan du finde tæppe-serier. Det vil sige, at du kan finde store gulvtæpper og små kludetæpper, som har det samme udtryk og er fremstillet i de samme materialer. Med matchende tæpper kan du skabe et gennemgående look i din indretning. Et par gode bud på smukke tæppe-serier er Dena og Juska.

Løbere til alle hjemmets rum

Et kludetæppe, eller en såkaldt tæppeløber, egner sig godt til mange af hjemmets rum f.eks. entréen, køkkenet, soveværelset og til gangarealer.

Det ser indbydende ud at have en tæppeløber i entréen. Vælg gerne en ensfarvet løber til entréen, hvis din entré har tendens til at rode. En ensfarvet løber kan nemlig give et afdæmpet og roligt udtryk. Har du lukkede opbevaringsløsninger i entréen, kan du dog sagtens vælge en mønstret eller farverig tæppeløber.

Du kan også vælge at placere en tæppeløber i dit soveværelse. En tæppeløber er perfekt f.eks. forenden af sengen eller ved siden af sengen. Tæppeløberen kan bidrage til en hyggelig stemning i soveværelset og få værelset til at syne længere.

Tæppeløbere, eller såkaldte gulvløbere, er også perfekte i køkkenet. Placer tæppet langs dit køkkenbord eller køkkenø. På denne måde kan du nemt give dit køkken et personligt strejf. Derudover er en blød gulvløber dejlig at stå på, når du laver mad i køkkenet.

Køb tæppeløbere med omtanke for miljøet

Hos ILVA vil vi gerne tage ansvar for miljøet. Derfor er flere af vores tæppeløbere fremstillet med omtanke for miljøet. Herunder kan du finde et udvalg af tæppeløbere med bæredygtige tiltag.

  • Joye: Vores Joye tæppeløber er en del af en tæppe-serie, som er fremstillet i genbrugsbomuld.
  • Callis: Alle vores Callis løbere er lavet af genanvendt ruskind.
  • Rith: Denne smukke, vinrøde tæppeløber er fremstillet af genbrugsplast fra plastikflasker. Materialet er slidstærkt, og tæppet egner sig derfor også til udendørs brug.
  • Tidana, Thora og Tonya: Disse tre tæppeløbere er skabt af fibre fra jute-plantens blade. Jute er en hurtigvoksende plante og dermed et bæredygtigt materiale.

Du kan altså med god samvittighed for miljøet indrette med fine tæppeløbere. Genbrugsmaterialer er ofte slidstærke, og så giver de hjemmet stil og et rustikt look.