Kurv
Kurv

Japandi: En fusion af skandinavisk og japansk design

I denne sæson drager vi stærk inspiration fra stilretningen Japandi, som er en fusion mellem japansk og skandinavisk designtradition. Her er fokus på at indrette med neutrale farver og rene linjer, som skaber ro i hjemmet. Læs mere om Japandi her og få fem tips til, hvordan du selv kan indrette med stilretningen derhjemme.

Balance, enkelthed og funktionalitet

Essensen af Japandi er rene linjer, nedtonede nuancer og godt håndværk i naturlige materialer. Her er der er især fokus på møblernes funktionalitet og komfort, og den balance de skaber i indretningen. Derfor ser du også, at Japandi bruger sirlige mønstre og strukturer, som er inspireret af de japanske zen-haver – Karesansui – der udtrykker en behagelig ro med sine nærmest meditative former og strukturer.

Leg med kontraster

I den japanske kultur anses farven sort for at udstråle en særlig styrke, og i indretningen kan den stå i kraftfuld kontrast til det nedtonede og neutrale. Ved at lege med sorte eller farvede elementer i en ellers afdæmpet indretning, kan du udtrykke den helt rette dramatiske kontrast, der skaber den perfekte balance.

 

De 5 grundelementer i Japandi

1 // Drop det unødvendige og forstyrrende i din indretning, og prioritér i stedet de få gode ting, som kvalitetsmøbler eller betydningsfulde arvestykker, der udstråler hjemlighed og nærvær.

2 // Vælg bløde og organiske former, der går igen på flere overflader. Det er med til at bløde rumfornemmelsen op og give en følelse af meditativ ro.

3 // Hold farverne afdæmpede og naturlige, men lad gerne enkelte elementer sprænge rammerne lidt med en kontrastfarve. Det kan eksempelvis være en vase eller en puf.

4 // Drag inspiration fra yin og yang og skab kontraster med mørkt træ mod lyse tekstiler, eller lyst træ mod enkeltstående mørke elementer.

5 // Hold både lamper, møbler og planter tæt på gulvet. Det understreger nemlig fornemmelsen af jordnærhed.

Shop Japandi stilen