Kurv
Kurv

Indret dit lille uderum til sommer

Der er mange små kroge i haven eller på terrassen, der kan være svære at indrette nyttigt. Det kan også være, at du har en mindre altan, hvor du må tænke en ekstra gang over, hvordan du indretter. Uanset hvilket lille uderum, du har, så får du her tips til, hvordan du får udnyttet pladsen bedst muligt.

Udnyt de små kroge i haven

Du har måske allerede indrettet din terrasse med havebord, havestole og et hyggeligt loungeområde med loungehavemøbler, hvor du kan slappe af. Men der er tit nogle små kroge og hjørner, som du kan indrette for at skabe ekstra meget hyggestemning i dit uderum.

Indret små oaser til afslapning

Du kan bruge de små kroge til at lave ekstra siddepladser rundt omkring i haven og på terrassen. Det bliver små hyggelige oaser, hvor du kan trække dig lidt tilbage og bare nyde. Det kan være et lille cafésæt placeret tæt på terrassedøren, hvor du kan nyde din morgenmad. En havebænk placeret under det store træ bagerst i haven, hvor du kan læse din yndlingsbog. Eller en liggestol lige der, hvor solen står allerbedst om eftermiddagen.

Skab stemning med havetilbehør

Med havetilbehør kan du nemt bruge havens små hjørner og kroge til at tilføje ekstra stemning til indretningen af dit uderum. Du kan både dekorere med planter i smukke krukker eller hængende fra en dekorativ stige, lanterner med lys i eller et bålfad, hvor I kan riste skumfiduser og holde varmen, når solen går ned.

Få mest muligt ud af din altan

En altan kan være en udfordring at indrette, fordi der oftest ikke er meget plads at gøre med. Derfor må du overveje nøje, hvilke møbler, du vælger. Og der kommer det helt an på, hvad du primært bruger din altan til. Er det til at nyde dagens måltider udendørs? Eller til at slappe af i solen med benene oppe?

Altanmøbler til dit behov

Hvis du ikke har plads til både havebord, stole og loungemøbler på altanen, så vælg det, du vil komme til at bruge mest. Nyder du at kunne sidde oprejst ved et bord og spise, læse eller noget tredje, så er et lille cafésæt ideelt. Vil du hellere kunne læne dig tilbage eller ligge helt ned og nyde solens stråler, så prioritér at få plads til et loungesæt eller en solseng i stedet. På den måde får du mest glæde af dit lille uderum.

Husk hyggen, selvom pladsen er trang

Selvom der ikke er meget plads at gøre med, så se om du ikke kan få plads til lidt havetilbehør, der gør din altan ekstra hyggelig at være på. Som regel er der ikke så grønt på en altan, så tilføj lidt have-stemning med et par grønne planter i krukker. Du kan også være kreativ med pladsen og hænge planter fra et gitter på muren eller langs altanens gelænder. Skab også ekstra stemning med små solcellelamper og lyskæder, der ikke kræver et strømudtag, så du kan bruge altanen, når mørket kommer snigende.