Kurv
Kurv

Bæredygtighed og miljø


VI TAGER ANSVAR FOR MILJØET
Hos ILVA er vi dedikerede til at rådgive og inspirere til at gøre enhver bolig til et interessant og personligt hjem. ILVA er Danmarks største og førende detailhandel indenfor møbler og boligindretning, og det bærer også et stort ansvar med sig. Vi arbejder hårdt på at skabe så bæredygtig en forretningsmodel som muligt og har opsat ambitiøse mål for os selv. Vi er allerede godt på vej med en masse gode tiltag, men vi kan og skal gøre det endnu bedre, end vi allerede gør. Læs mere her på siden om vores bæredygtige tiltag.

MØBLER I FSC®- CERTIFICERET TRÆ

Allerede i dag er er alle vores træhavemøbler udført i FSC®-certificeret træ, og vi arbejder også på at øge andelen af vores indendørsmøbler i træ. Vores mål er, at alt træ i vores sortiment skal være FSC®-certificeret.

Om FSC®-certificering: Når du vælger FSC-mærkede produkter i ILVA, er du med til at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i den. I en FSC-certificeret skov ved du, at skovarealet vil være det samme generation efter generation, og at der tages hensyn til skovens biodiversitet.
FSC sikrer også, at sjældne og truede arter beskyttes, og at skovarbejderne har ordentlige arbejdsforhold, når det gælder fx løn og sikkerhedsudstyr. Samtidig skal oprindelige folks rettigheder respekteres, og skovejeren skal bidrage økonomisk til lokale projekter, som fx kan være adgang til lægehjælp, vand eller skolegang.


Kig efter FSC-mærkede produkter næste gang du er i et ILVA bolighus, og se efter FSC-mærkede produkter på ilva.dk. 

Se vores udvalg af FSC-mærkede produkter her.

OEKO-TEX®


Vi har sat et mål om at alle vores produkter udført med naturlige fibre og syntetiske fibre skal være STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certificeret. Flere af vores varer er allerede nu OEKO-TEX®-certificerede. Blandt andet er hele vores Nocturne Gold og Silver-sengeserie er certificeret med STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Om OEKO-TEX®: OEKO-TEX®-gruppen har en række certificeringer, som er din garanti for en bæredygtig produktion af tekstiler, som testes for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer. STANDARD 100 by OEKO-TEX® er et produktmærke med tilnavnet ”Tiltro til tekstiler” og er verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter, herunder også halvfabrikata, som er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® er et uafhængigt produktmærke, som kan sættes på færdige produkter, herunder halvfabrikata, og lever op til kravene i STANDARD by OEKO-TEX® samt er produceret på en miljøvenlig STEP-certificeret virksomhed.

Se efter STANDARD 100 by OEKO-TEX®- og MADE IN GREEN by OEKO-TEX®-certificeringer næste gang du handler i et ILVA bolighus eller på ilva.dk.

SVANEMÆRKET


I vores sortiment har vi et stort udvalg af senge med Svanemærket topmadras, hovedpuder og dyner. Vi arbejder løbende på at øge andelen af møbler med Svanemærket blandt andet ved at udvikle produkter, der lever op til disse krav i samarbejde med vores leverandører.

Om Svanemærket: Når et produkt er certificeret med Svanemærket, betyder det for dig, at det er testet til at være holdbart, sikkert og af god kvalitet, og derfor er du sikret et produkt med lang levetid. Alle dele bestående af træ, stammer fra certificerede underleverandører, der sikrer lovligt skovbrug, og samtidig sikrer certificeringen, at produktionen er foregået under hensyntagen til miljø.

Svanemærket betyder desuden, at produktet udelukkende er produceret af materialer som gør, at produktet bidrager til et godt indeklima.

Derudover er alle dele produceret og konstrueret, så de er nemme at skille ad og dermed kan bortskaffes på korrekt vis.

Kig efter Svanemærkede produkter næste gang du er i et ILVA bolighus, og se efter Svanemærkede produkter på ilva.dk.

CO2

Vi arbejder kontinuerligt med at reducere påvirkningen af miljøet og CO2 udledning, fra varen bliver transporteret fra producenten og helt hjem til vores kunder. Dette gøres bl.a. ved at vælge transportører, som er aktive omkring miljøtiltag samt ved at vælge transportmidler og transportformer, som opfylder nuværende og fremtidige krav. Derudover optimerer vi indholdet af biler samt optimerer transportruter og lagersteder for at reducere antal kørte kilometer.