Kurv
Kurv

5 tips til en indbydende entré

Entréen er det første rum, du møder, når du træder ind af døren derhjemme. Derfor er det vigtigt, at det føles åbent og indbydende.
Her får du 5 tips til at indrette en indbydende, og samtidig praktisk entré derhjemme.

1. Gem rodet væk med lukket opbevaring

I entréen skal man af med overtøjet, og det kan hurtigt komme til at se rodet ud, når sko, jakker, tasker, cykelhjelme og paraplyer ligger fremme i entréen. Det er heller ikke altid, man har tid til at lægge alting pænt på plads i en åben opbevaring. Den nemmeste måde at gemme rodet hurtigt væk, så det ser pænt og ryddeligt ud, er med lukket opbevaring som skoskabe, små kommoder eller skabe.

2. En fast plads til dine småting

Hvor gør man af nøgler, cykellygter og andre småting, man bruger hver dag, og derfor ikke skal gemmes for langt væk? Med et lille konsolbord placeret i entréen, har du et sted til netop den slags småting. Du kan stille et par fine skåle eller krukker på konsolbordet for at holde ekstra godt styr på tingene. Stil eventuelt også en lille plante, som spreder ekstra hygge.

3. Udnyt pladsen med opbevaring i højden

Hvis man ikke har så meget opbevaringsplads i sin entré, er det vigtigt at udnytte den, der nu er. Hvis du vælger en knagerække med hattehylde, kan du også udnytte pladsen højere oppe i rummet. Her kan du opbevare cykelhjelme eller stille fine kurve til opbevaring af huer og halstørklæder. Du kan også med fordel gøre brug af flere hylder og lave et system, der både er praktisk og flot at se på.

4. En dekorativ og praktisk siddeplads

Et lille siddemøbel som en puf, skammel eller bænk er både dekorativ og rigtig praktisk at have stående i entréen derhjemme. Du kan først og fremmest bruge den til at sidde på, når du skal have skoene på om morgenen. Det er også et fint sted at parkere tasken, når du kommer hjem, så den står klar til næste morgen. Har du pladsen, kan du gøre en bænk ekstra dekorativ med skind og puder.

5. Detaljerne fuldender indretningen

Nu har du styr på opbevaringen og alt det praktiske i entréen. Fuldend indretningen med dekorativt tilbehør, der giver det sidste indbydende touch. Læg en tæppeløber fra døren og igennem rummet, der både ser smuk ud og beskytter gulvet mod mærker og snavs. Ét eller flere spejle på væggen kan få entréen til at syne større og mere åben. Og så kan du også nemt lige tjekke, at du er klar til dagen, inden du smutter ud ad døren om morgenen.

Mangler du inspiration til dit hjem?