Kurv
Kurv

Efterårshygge på altanen

Reklame
Af: Sofie Andresen, @sofie_andresen

Selvom sommeren er gået på hæld, og kalenderen siger efterår, så er der stadig en masse gode timer og stunder på altanen endnu. 

Sådan holder du din altan grøn 

Sommerblomsterne er ved at synge på sidste vers, så find planter der kan pryde din altan, til frosten sætter ind. Mange altaner er i læ, og varmen indefra gør ydermuren lun, hvilket også beskytter dine planter. Men du skal gå efter de planter, som tåler mindre lys, og som er fine til den første frost melder sig. Det kan eksempelvis være krydderurter, stauder eller lyng.  

Lys skaber hygge

Belysning er med til at skabe en helt speciel stemning – særligt den tid vi går i møde, som kun bliver mørkere og mørkere. Brug enten lanterner med levende eller LED lys eller en udendørs lampe. Vi har valgt lanterner med LED lys og en transportabel lampe, der er nem at placere, da den ikke fylder så meget. 

Hvordan udnytter du din altan bedst 

Gør din altan brugbar efter dine ønsker og behov og ikke mindst altanens størrelse. Udnyt højden ved eksempelvis at sætte en reol eller espalier op ad væggen til potteplanter, så du ikke tager for meget af gulvpladsen, hvis pladsen er trang.
Tænk over hvordan du vil bruge din altan, og find møbler og potter der passer dertil.  

Vi har valgt at sætte loungemøbler på vores altan, da pladsen lige akkurat er til det, og vi nyder at kunne bruge altanen som et ekstra rum. Det er fantastisk at kunne sidde komfortabelt derude I løbet af dagtimerne, hvor man kan være heldig at solen titter frem, eller når mørket falder på i en striktrøje og med en dyne omkring sig. 

Skål i varm kakao og nyd efteråret på altanen 😊