Kurv
Kurv

5 uundværlige tips til soveværelset

 

For at sikre en god nattesøvn, skal du sørge for, at dit soveværelse har de optimale rammer. Indretningen i soveværelset har nemlig stor betydning for din søvn og derfor også dit velvære. Indret soveværelset optimalt med disse 5 tips.

Gennemført farveskala 

Farverne i dit soveværelse har stor betydning for atmosfæren i rummet samt din søvn. Indret gerne tone-i-tone, da det giver en beroligende udtryk. Vælg gerne rolige og lyse farver. Lad den hvide vægfarve få et knæk af gråt, gult eller brunt og kombinér eventuelt med én væg i en mere dyb, mørk og rolig farve. I de kolde måneder hvor vi mest er udsat for mørke, er det en god idé at få nogle lyse elementer ind i soveværelset, såsom blødt sengetøj i milde og lyse nuancer, hvilket skaber ro i rummet.

Undgå rod

Praktisk er godt. Lad derfor alle dine ting få en plads – så er det lettere at rydde op. I et rent og ryddeligt soveværelse, slapper man bedre af. Rod stresser så sørg for, at dit soveværelse ikke er et stort opbevaringsrum eller roder med for meget tøj/vasketøj. For at undgå unødigt rod kan du tænke i alternative opbevaringsmuligheder til tøj. 

Overvej belysningen 

Belysningen skal på en gang være behagelig, stemningsskabende og afslappende samtidig med, at den skal kunne anvendes til påklædning og læsning, som kræver et skarpere og mere koncentreret lys. For at opfylde de forskellige behov for belysning i soveværelset, er det en god idé at vælge flere forskellige lyskilder. 

Giv soveværelset et frisk pust

Planter pynter i soveværelset. Det er grund nok til at have dem stående der. Mange planter har samtidig en vigtig bonuseffekt: de renser luften for adskillige skadelige stoffer, der findes i vores boliger. 

Få soveværelse til at syne større

Indret med smukke spejle i soveværelse for at give rummet det helt rigtige udtryk og få det til at syne større. Spejle i forskellige designs og former er en hot trend. Spejle er nemlig ikke begrænset til badeværelset og gangen, men er meget anvendelige som pyntegenstande i eksempelvis soveværelset, hvilket vil få rummet til at virke større.  Spejle er med til at give dynamik til dine rum, når du integrerer dem i din indretning.