Kurv
Kurv

3 gode råd til personligt nybyggeri

Når du flytter ind i en nybygget bolig, er det som at starte på en frisk. Alt er nyt, rent og lækkert. Men det kan også betyde, at du risikerer, at det bliver koldt og upersonligt. Og så er det vigtigt, at du selv gør en indsats for, at boligen bliver et hjem, og din personlighed skinner igennem i indretningen. Vi har nogle gode råd til, hvordan du skaber personlighed i din nybyggede bolig.

1// Tag de gamle møbler med dig

Som nybygger kan det være svært at indrette hjemmet personligt, når man pludselig står med et helt tomt lærred. Vi anbefaler derfor, at du tager dine ting med fra dit tidligere hjem og arbejder ud fra dem. Så kan det være, at du kommer frem til, at sofaen skal skiftes ud, eller at spisebordet er for lille, når det bliver sat på plads i det nye hjem.

På den måde sikrer du dig, at huset ikke kommer til at fremstå upersonligt med ene nye fund. Det er samtidig en nem genvej til, at du lettere og hurtigere falder til og føler dig hjemme i dine nye rammer. Når flyttekaos er overstået, og du er faldet til i din nye bolig, kan du løbende i ro og mag vurdere, hvilke møbler der skal udskiftes og hvilken stil, størrelse og farve, der passer bedst til dig og din base.
Det er altid rart, når man kan se, hvem der bor i huset. Derfor er det også altid en god ide at kombinere nyt og gammelt interiør.

2// Brug vitrinen til… det hele

Hvis vi skal udvælge ét møbel, der er et must i et nybygger-hjem, så peger vi på et vitrineskab. Der er stort set ikke det, du ikke kan komme ind i vitrineskabet. Stel, vinglas, bøger, planter, vaser. Ja, her er det vist kun fantasien, der sætter grænserne. Og så er vitrinen også genial til at udstille dine personlige ejendele. Måske har du børn, der er gode til at lave lerfigurer i børnehaven, måske har du arvet et maleri, eller det kan være, at du selv er heldig at modtage en perleplade i ny og næ. Til dét fungerer vitrineskabet virkelig fint som en montre, der rummer alverdens kunst – uanset om det er købt eller hjemmelavet.

3// Sæt kulør på

Det vigtigste element i indretningen er, at der er sjæl og personlighed tilstede – og at det er til at få øje på. Bøger, malerier, tæpper, arvestykker eller små fund fra mindeværdige rejser kan være med til at give hjemmet det personlige præg, vi alle så gerne vil indrette os med.

I et nybygget hus gælder det ofte om at bryde de minimalistiske linjer med farver, glød og personlige genstande, som gør boligen unik. For eksempel kan en farvet vase på spisebordet, nye puder i sofaen eller en vægfarve som matcher pudefarven give den berømte røde tråd, der binder hele rummet sammen.

Indretning til dit nybyggeri

Mere inspiration til dit nybyg