Kurv
Kurv

Sådan indretter du din spisestue

Spisestuen er et af de helt store samlingspunkter i hjemmet. Det er her der snakkes, grines, spises god mad, og hygges omkring et spil. Spisestuen giver altså anledning til en masse hyggeligt samvær, og derfor er det vigtigt at få skabt en god atmosfære i rummet. 

Find stilen

For at skabe hyggelige og ikke mindst funktionelle rammer for familien bør du vælge dine spisemøbler med omhu. Spisebordet og spiseborsstolene er rummets vigtigste indretningselementer, da det er dem, som er i centrum. De skal passe ind i din, og resten af hjemmets, stil samt kunne dække de behov, du og din familie har.

Spisebordet

Når du skal købe nyt spisebord, er det vigtigt at vælge et, som er i et tidsløst design og i en god og slidstærk kvalitet, som du kan være glad for og beholde i mange år frem. Udover materialevalg, bør du også overveje, hvilken form bordet skal have. Hvis I er mange i familien, og har rigeligt med plads, vil det være en fordel at vælge det klassiske rektangulære bord, hvor der ofte hører tillægsplader med, så der er plads til masser af gæster til festlige anledninger. Er I ikke så mange og bor på et begrænset antal kvadratmeter, kan det være, I skal vælge et moderne rundt bord, hvor alle kan holde øjenkontakt og se hinanden under samtaler.

Find det rette bord her

Spisebordsstolen

Er du til en livlig og raffineret indretning, kan du kombinere forskellige stole ved spisebordet. For at skabe et mere minimalistisk udtryk kan du med fordel holde spisebordsstolene i et stilrent og ens design. Vigtigst af alt skal du sidde komfortabelt, og stolenes design og materialer skal passe til spisebordet og resten af spisestuen. 

Find den rette stol her

Praktisk opbevaring i spisestuen

I enhver spisestue er det ideelt med en opbevaring, som passer til de øvrige møbler. Her kan du opbevare alt lige fra personlige ting til dit yndlingsstel og glas til brætspil. Indret med et vitrine, en smuk skænk eller hylder til opbevaring, og dekorér med personlige ting eller blomster og grønt. På denne måde skabes en god atmosfære og liv i rummet.

Find det rette opbevaringsmøbel her

Sæt prikken over i'et

Detaljerne er meget afgørende for den sidste finish og atmosfære i et rum. En lampe kan have meget indflydelse på stemningen. Den rette belysning i spisestuen er alfa og omega og skal sikre et godt lys til mange situationer. Over spisebordet skal der både være tilpasset lys til spisning, arbejde og hyggestemning. Du kan både vælge en eller flere dekorative pendler eller en i et enkelt design, som gør, at den flyder sammen med resten af rummet. Skab en personlig spisestue og beklæd væggene med stemningsfyldte billeder eller gallerier, der får dig til at føle dig hjemme.

Find det rette tilbehør her

Del din spisestue

Har du produkter fra ILVA i din spisestue? Så del endelig dine billeder med os på Instagram ved at bruge #ILVAbolig samt @ILVAbolig - så er du med til at inspirere os og andre 🖤

Brug for mere inspiration?