Kurv
Kurv

Sofaguide: 5 tips til at vælge den rigtige sofa

Hvis du er på udkig efter en ny sofa, er det vigtigt, at du vælger en, som passer til netop dine og din families behov. Vi giver dig 5 tips til, hvordan du vælger den helt rigtige sofa!

 

1. Hvor skal den placeres?

Den første overvejelse du bør tage, inden du køber din nye sofa, er at finde ud af, hvor i rummet den skal placeres. Det er nemlig rummet, som dikterer hvilken type sofa, du har plads til og hvor i rummet, den bør stå. Du bør eventuelt overveje i forhold til lys-indfald, således at du ikke risikerer, at blive blændet af sollys, når du sidder i sofaen. Desuden kan sollyset få betrækket til at falme, så undlad så vidt muligt at placere din sofa et sted, hvor den står direkte i sol hele dagen. Er din stue lille, så vælg en let sofa på høje ben. Sammensæt eventuelt med en lænestol eller en puf, så du får ekstra siddeplads. 

2. Fasthed og dybde

Sofaens udformning afgør, hvorvidt din sofa er god at slænge sig i, eller om den er bedre at sidde oprejst i - eller om den er god til begge dele. Du bør derfor overveje, hvad du forventer at bruge din sofa til.  Bløde hynder passer perfekt, når du skal slænge dig, mens de faste hynder er mere passende når du skal sidde.  Husk på at sædedybde kan variere meget. Du bør derfor overveje hvor ret i ryggen, du ønsker at sidde. Foretrækker du at sidde oprejst, så gå efter en sofa, som er mindre dyb og har en høj ryg. 

 

 3. Hvilken farve skal din sofa have?

Er du til det klassiske med rene linjer og minimalistiske træk? Eller er du den modige type, som er klar til en mere sprudlende farvepalette? Gå efter en sofa i en farve, som matcher resten af hjemmet, for at sikre den røde tråd i indretningen. Hvis nuancerne i hjemmet i forvejen er neutrale, vil en sofa i en flot farve skabe kontraster og give en spændende indretning, som skiller sig ud. Er dine vægge pyntet med flotte farver og mange genstande, vil en grå sofa skabe ro for øjet og give indretningen et mere afbalanceret udtryk. 

4. Design din egen sofa

Hos ILVA har du mulighed for at skabe en sofa, som indretter sig efter dit hjem og dine behov! Du kan selv vælge model, størrelse og materiale. Det betyder dermed, at du ikke behøver at fravælge din favorit model, fordi farven ikke passer.

5. Er du til stof eller læder?

Vi har et væld af stofsofaer i mange forskellige materialer og farver, hvilket gør en stofsofa til et alsidigt valg for rigtig mange. Derudover er en stofsofa med imprægnering et slidstærkt valg, som sikrer en langtidsholdbar stofsofa. Derimod er lædermøbler, for mange, indbegrebet af kvalitet og luksus. Derfor er der mange, som sværger til netop lædersofaen, hvorfor de aldrig kunne drømme om at vælge en stofsofa. Overvej hvad der passer bedst til din stil og indretning i hjemmet.

 

Vores udvalgte favoritter