Kurv
Kurv

3 trends til din haveindretning

Foråret kommer snigende, og sommeren venter lige om hjørnet. Der er ingen tvivl om, at så snart de tunge, grå skyer gør plads til den blå himmel, så trækker vi ud i haven og nyder foråret - og det betyder, at det er tid til indretning af haven til sæsonens udeliv.

En ny sæson er lig med nye tendenser og nye trends. Så hvilke trends præger haveindretningen i år? Vi guider dig til de største trends til sommerhaven anno 2023, så du kan bruge dem som inspiration til din haveindretning.

Træ med dekorative detaljer

I år hitter havemøbler i kvalitetstræ, hvor træets åretegninger og naturlige farve får lov at skinne igennem. Samtidig er der gjort noget ud af de dekorative detaljer, som giver et fint modspil til træets naturlige fremtræden.
Du finder derfor masser af helt klassiske FSC®-certificerede træmøbler i veludført design lavet af teak- eller eukalyptustræ, som både klæder terrassen og holder i mange år fremover. Havemøblerne i træ bringer også naturen ind i indretningen af haven og terrassen, og det skaber en dejlig ro og jordbundenhed, der giver lyst til at opholde sig i uderummet.

Naturlig, afdæmpet farvepalet

Farvepaletten i denne sæson drager inspiration fra naturen og dens rolige, afdæmpede nuancer. Lyse, douchede farver og i forskellige toner hitter, og stærke kontraster med sort bliver i stedet erstattet af tone-i-tone og sarte kontraster i bløde naturfarver. Derfor er det i år nemt at inddrage naturen i indretningen og skabe et uderum på terrassen, hvor farverne går igen, bliver en forlængelse af omgivelserne og binder hele uderummet sammen. 

Hjemlig stemning og belysning

Vi kommer forhåbentligt til at bruge mange af dagens timer udendørs, når vejret skifter til det bedre. Og derfor er der brug for at bringe den hjemlige stemning med ud på terrassen og i haven. Med udendørstæpper, puder, plaider, vaser og ikke mindst udendørs solcellebelysning og lanterner, bliver uderummet til et hyggeligt sted at tilbringe lune sommeraftener.

Inspiration til din sommer