Kurv
Kurv

Den store guide til indretning med tæpper

Løse tæpper er en sikker genvej til at skabe en hyggelig stemning og personlighed i hjemmet. Med tæpper kan du indrette med lige nøjagtig den farve, det materiale og de former, som du holder mest af. Men når det er sagt, så kan det også være lidt af en jungle af finde rundt i dos and don’ts, når det kommer til tæpper. Vi guider dig her.

Hvorfor bruge tæpper i indretningen?

Tæpper er en herlig måde at inddele hjemmet med rum i rummene. Hvis du for eksempel har en stor stue, kan det være rart at inddele det store rum i små, mindre zoner. Her er tæpper en oplagt og nem måde at gøre det på. Læg et tæpper under lænestolen i læsehjørnet, eller brug et tæppe til at afgrænse spiseafdelingen i det store køkken-alrum. Det giver en rigtig god effekt og er med til at gøre hjemmet overskueligt og behageligt.

 

Hvor skal du bruge dit tæppe?

Hos ILVA er vi af den overbevisning, at tæpper passer ind i ethvert rum i hjemmet. I soveværelset er det skønt at træde ud på et varmt, blødt tæppe om morgenen. I køkkenet kan et praktisk tæppe være med til at skåne gulvet. I spisestuen kan tæppet markere og adskille spiseafdelingen fra resten af rummet. Der er med andre ord ingen steder, der ikke kan bruge et tæppe til at skabe personlighed og god stemning.

 

Hvordan vælger du det rette tæppe?

Der er næsten uendeligt med muligheder, når du skal vælge det helt rigtige tæppe til dit hjem. Skal du gå efter det flotte, det praktiske, det unikke? Uanset hvad du går efter, findes der uden tvivl et passende tæppe til dig.

I køkkenet og i entreen er det en god ide at være tæpper, der er nemme at rengøre. Her er tæppet nemlig mere udsat for skidt, og det er derfor rart, hvis det ikke kræver det helt store at gøre rent igen.

I soveværelset og ved sofaen kan det til gengæld være rigtig behageligt at have et blødt tæppe, der kan varme fødderne. Forestil dig at stå ud af sengen om morgenen og træde direkte ud på et langhåret, dejligt blødt tæppe. Skønt, ikke?

Under spisebordet er et tætvævet tæppe oplagt. Først og fremmest fordi det er enormt praktisk, da det holder længe og til meget. Derudover er de tætvævede tæpper også gode til at bidrage til en bedre akustik i rummet, og det kan være godt, når snakken går henover spisebordet.

Tilbage er der blot at vælge et tæppe med netop det design, du ønsker i hjemmet.

Hvordan skal dit tæppe se ud?

­­Det er naturligvis din personlige stil, der afgør, hvordan tæpperne hjemme hos dig skal se ud. Men, der er alligevel nogle tydelige pejlemærker, der er værd at have for øje, når du skal vælge hjemmets nye tæppe.

I forhold til at vælge den rette farve, bør du være opmærksom på, at mange farver og spraglet mønster kan være med til at give dit hjem kulør og liv, hvis du bor med mange ensfarvede møbler og stilrene, neutrale farvetoner. Omvendt kan et neutralt, ensfarvet tæppe også være med til at skabe ro og balance i hjemmet, hvis du bor vildt og farverigt. Nogle gange kan det være, at den mest harmoniske løsning ligger der, hvor du ikke naturligt ville vælge din favorit. Her er balance naturligvis nøgleordet.

Hvilken størrelse er den rigtige til dit tæppe?

Lad os tage fat i nogle af de mest gængse tommelfingerregler, når det kommer til størrelsen på dine tæpper. For det kommer for det meste an på størrelsen af dine møbler. For at skabe en dynamisk og behagelig indretning, anbefaler vi, at du som udgangspunkt vælger tæpper, der harmonerer med de møbler, du har indrettet dit hjem med.

Tæppet under spisebordet skal gerne være så stort, at alle stole rundt om bordet holder sig indenfor tæppet – også når de trækkes ud. På den måde virker spiseområdet mere rummeligt, og samtidig undgår du, at stolebenene hænger fast i tæppets kanter og bukker dem. Det gælder i øvrigt både for firkantede og runde borde og tæpper.

Tæppet i sofastuen skal gerne gå ind under de forreste – eller både de forreste og bagerste ben på sofaen. Hvis tæppet ligger helt frit, kan det give et lidt ”ensomt” udtryk og fjerne sammenhængen mellem rummets møbler.

Udvalgte favorit-tæpper

Husk et tæppeunderlag til dit nye tæppe

Forlæng tæppets levetid og undgå skøjtende tæpper med et tæppeunderlag. Se udvalget her:

Er du klar til at indrette dit hjem?