Kurv
Kurv

3 tips til at indrette din altan

Sommeren er her, og vi bruger mere og mere af vores tid udendørs. Uanset om du har en stor have eller en mindre altan, skal der altid være plads til udeliv og sommernydelse. Vi giver dig inspiration til din altan og guider dig til, hvordan du kan indrette den skønneste altan, der fungerer som den perfekte ramme for hygge og afslapning i løbet af hele sommeren.

1. Indret en altan, der passer til dit behov

Det vigtigste, når du skal indrette din altan, er at du indretter den, så den passer til dit behov. Hvad er vigtigst for dig? At der er plads til at lave mad og spise med familie og venner? Eller skal der være plads til at smide benene op og nyde sol og sommer i ro og mag?
Når pladsen er knap, er det nogle gange nødvendigt at prioritere i din indretning, og så er det en god idé at fokusere på det, der er vigtigst for dig.
Hvis du vil have en spiseplads, kan du overveje et cafésæt, der er perfekt til den mindre altan. Skal du slappe af, så er det måske en solseng eller loungemøbler, du skal vælge.

 2. Brug smarte altanmøbler, der ikke fylder for meget

Er din altan stor eller lille? Uanset hvad, skal der naturligvis være plads til at sidde og slappe af. Men altanen sætter ofte nogle begrænsninger, der gør, at du skal tænke lidt mere kreativt, når du skal vælge dine møbler.
Med et havebord med slå ud funktion og stabelbare havestole sparer du en masse plads på altanen og kan samtidig nemt pakke de større møbler lidt væk, så de ikke fylder for meget, når behovet ikke er der. Hvis du godt kunne tænke dig en loungesofa, som du kan flyde ud og slappe af i, fås der også en masse forskellige modul-loungemøbler, som du kan tilpasse lige præcis til dine behov og størrelsen på din altan.

3. Skab en hyggelig altan med havetilbehør

En hyggelig altan er et must, når de varme dage og sommerstemningen træder ind. Findes der noget bedre end bløde tekstiler i lange baner til at skabe sommerhygge? Pynt din altan med bløde puder og plaider, dekorative lamperlanterner og fine krukker. Det giver både et herligt, indbydende udtryk, og samtidig forlænger det timerne på altanen, fordi du kan putte dig under et blødt tæppe, når kulden begynder at tage over.
For at sikre en hyggestemning selv, når mørket indtræffer, kan du hænge en lyskæde om gelænderet eller placere dekorative lanterner. Det giver rig mulighed for også at benytte altanen på de lune sommeraftener.

Indret den bedste altan for dig