Kurv
Kurv

Sådan skaber du forårsstemning på den lille altan

Efter nogle lange og mørke måneder indenfor, ser vi frem til at komme ud og nyde forårets duft, blomsternes udspring og de første varme solstråler. Findes der noget mere hyggeligt end en altan, som oser af stemning og liv?

Lækre altanmøbler, dekorative krukker med grønne planter og ikke mindst en masse tilbehør er essentielt, når altanen skal indbyde til hygge og forårsstemning. Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette din lille altan, så den står klar til foråret?

Vi giver dig tips til den lille altan indretning samt inspiration til hvilke havemøbler der passer til en lille altan, så den er uimodståelig at bevæge sig ud på, så snart vejret tillader det!

Skab en hyggelig oase 

Indret altanen med et altanbord og tilhørende stole, der er behagelige at sidde i, og som samtidig kan modstå det uforudsigelige danske vejr. Har du ekstra plads kan du også indrette med en lille loungesofa, loungestol eller liggestol. For at skabe en hyggelig oase med masser af forårsstemning kan du tilføje små elementer i form af havetilbehør. Det kan f.eks. være smukke krukker med dine yndlings grønne planter eller forårsblomster. Du kan også hænge en lyskæde op, som giver lys og ekstra hygge, når solen er ved at gå ned. Hos ILVA finder du et stort udvalg af altanmøbler og tilbehør til en lille altan, så du helt sikkert kan få skabt din helt egen personlige oase.

Indret med tilbehør

En masse havetilbehør er essentielt, når du skal gøre din altan endnu mere hjemlig. Dekorér dit altanbord med friske forårsblomster i din yndlingsvase og sæt stearinlys i små fyrfadsstager. Det gør det hyggeligt og komfortabelt at sidde om bordet og nyde et måltid eller en kop kaffe. Placér lækre hynder på dine stole og et plaid at varme sig på de dage, hvor temperaturen er lidt lavere. Som prikken over i'et kan du også placere et flot udendørstæppe, der bringer hyggen indefra med ud på altanen. Samtidig kan det være med til at give altanen en rød tråd i indretningen. 

Er pladsen trang?

Selv hvis du har en lille og smal altan, hvor pladsen kan føles en smule trang, så kan du stadig gøre den hyggelig og indbydende. Indret i stedet med få og enkle havemøbler til en lille altan. Det kan f.eks. være en komfortabel loungestol eller en lille puf. Hvis pladsen er til det, kan du supplere med et lille loungebord, hvor du kan sætte din kop kaffe på eller en lille udendørs lampe for at skabe hygge, når mørket indtræffer. For at gøre din lille altan hyggelig og fuld af forårsstemning kan du tilføje små planter og lanterner. Hvis du synes pladsen er meget knap, så kan du forsøge dig med at hænge dine planter og lanterner op på muren eller altangelænderet.

Vores udvalgte favoritter til den lille altan