Kurv
Kurv

7 tips: Indret soveværelset til en god nattesøvn

Det er individuelt, hvad vi har brug for i soveværelset for at sove godt. Grundlæggende skal soveværelset være et sted, hvor vi slipper bekymringerne, så vi kan slappe ordentligt af. Vi guider dig til, hvordan du gør soveværelset til en personlig oase og giver dig 7 tips til det personlige soveværelse her.

Ud med det overflødige 

Skil dig af med alt det overflødige i soveværelset og udnyt pladsen under sengen til opbevaring, så rummet ikke bliver overfyldt. Undgå at overdekorere soveværelset med møbler og brugskunstLad i stedet sengen være omdrejningspunktet for indretningen i soveværelse og pynt med enkle småmøbler, som en lampe, et gulvtæppe og sengeborde.

En beroligende farveskala

Indret soveværelset i rolige og afdæmpede farver, så rummet ikke støjer for meget, da dette kan forstyrre din nattesøvn.  Hold dig til én, maks to gennemgående farver. Så kan du roligt forsvinde ind i drømmeland.

Få lyset ind

Der er intet som naturligt sollys, der kan booste humøret og den rare fornemmelse. Derfor er det helt essentielt at give det naturlige lys de bedste muligheder for at skinne ind i soveværelset. Indret med lyse elementer, som fremhæver det naturlige lys. Herved har får soveværelset en vis lethed over sig. Husk dog, at man får den bedste nattesøvn, hvis rummet er komplet mørkt, så sørg for nogle gardiner, der kan lukke lyset ude, når det er nødvendigt.

Sov blødt

Der er intet bedre end at smide sig i en blød seng, med luftige dyner og nyvasket sengetøj. Forkæl dig selv med nyt sengetøj. Hader du at rede seng om morgenen? Så læg et pænt sengetæppe over i stedet, det skaber ro og orden i soveværelset - og så holder det samtidig støvet væk fra dynerne.

Få ekstra komfort og kvalitet

En sengegavl er ofte en overset perle i soveværelset. Der er mange fordele ved at have en sengegavl. Først og fremmest fremhæver den sengen og integrerer den i den øvrige indretning. Derudover giver den god komfort, når du vil sidde lidt op og læse, spise eller se en film.

Invester i en god seng

Søvn er fuldstændig afgørende for vores trivsel. Når vi sover for lidt, bliver vi irritable og uoplagte, kan få koncentrationsbesvær og svært ved at huske. Derudover påvirker mangel på søvn i sidste ende vores helbred. Da vi tilbringer en tredjedel af vores liv i en seng, er en komfortabel seng altså en rigtig fornuftig investering.

Praktisk opbevaring

Sengeborde er en praktisk anordning ved siden af sengen. Her har du mulighed for at lægge bogen fra dig, din telefon eller et glas vand når du skal sove. Udover at være praktisk kan de sagtens være smukke at se på. Gå efter et sengebord som matcher resten af indretningen og stilen i soveværelset. 

Favoritter til soveværelset