5 tips til den nordiske indretning

21. jun 2018

Mange af os danskere er blevet tilhænger af den nordiske stil, som inddrager naturen og bruger minimalistiske elementer, der får hjemmet til at føles som en hyggelig hule. Vi guider dig til, hvordan du nemt fanger den nordiske stil.

1. Grønne planter

Én af de helt store tendenser i øjeblikket er planter. Hvis du gerne vil fange den nordiske stil, er der al mulig grund til at bruge planter i din indretning. Planter giver nemlig liv og stemning, og får dig til at føle dig tættere på naturen, hvilket er en af de væsentligste elementer i den nordiske indretning.

2. Kontrastfyldte detaljer

Kontraster er ofte et vigtigt værktøj i den nordiske indretning. Kontraster er nemlig et godt virkemiddel til at skabe dybde og spænding i rummet. For at skabe kontraster kan du blande materialer såsom træ og læder og mikse lyse og mørke nuancer, hvilket skaber en dramatisk og grafisk effekt.

3. Lyset er altafgørende

For den nordiske indretning er det vigtigt, at rummet altid virker indbydende og lyst. Denne effekt kan fremhæves ved hjælp af hvide vægge, lyst interiør og lysere møbler.

4. Naturlige materialer

Ønsker du at gå all-in på den nordiske stil, skal indrette med møbler og boligtilbehør i naturmaterialer såsom træ, flet, sten og læder. Disse materialet vil give indretningen varme og

5. Neutral farveskala

Den traditionelle nordiske indretning omfavner en neutral farveskala, hvor der særligt er fokus på lyse nuancer og pasteller, som holdes tone-i-tone. Som modspil til de lyse farver, kan du ved hjælp af farverne sort, brun og grøn skabe kontraser, som vil give indretningen mere dybde og kant. Den moderne fortolkning af den nordiske indretning hylder dog i dag en mere farverig pallette, hvor særligt de mørke toner er fremtrædende.

Sofaer til enhver smag

Få inspiration

Pynt hjemmet med boligtilbehør